Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy robic taka modyfikacje silnika??czy warto?

Featured Replies

Napisano

Otóż wczoraj padło mi sprzęgło w moim 126p...ze starości padł docisk, i dociska tarcze tylko z jednej strony.Jeszcze oryginał, pierwszy montaż...

I tak chciałem się poradzić, bo jak już będę miał motor na zewnątrz to wpadłem na genialny pomysł, ze zafunduję mu trochę świeżości. I teraz pytanie do Was, doradzić mi trzeba, czy nie zepsuję klasyka.

Otóż wszystko jest pełna seria!

A chcę obudowy wentylatora pomalować na czerwono, założyć aluminiową miskę olejową abarth, oraz pokrywę zaworów z chłodnicą oleju również abartha.

Oczywiście wymiana przewodów paliwowych i WN.

Zrobić to, czy zostawić pełną serię?

Napisano

> Zrobić to, czy zostawić pełną serię?

Sprzęgło, przewody paliwowe i WN oczywiście wymień jak już trzeba, ale resztę sobie daruj.

Co oryginał to oryginał.

Napisano
  • Autor

taki pomysł wpadł mi, po oglądnięciu "fanów czterech kółek" jak reanimowali fiata 500, i właśnie zalożyli motor od 126 tak właśnie zrobiony...a że sypneło mi się sprzęgło to pomyślałem że może i w swoim też tak pyknę skoro będę go mieć na zewnątrz:)

Napisano

> Zrobić to, czy zostawić pełną serię?

Jedyne, co bym zroił na Twoim miejscu, to wyczyścił komorę, pomalował oblachowanie silnika i ewentualnie wypolerował gaźnik, pompkę paliwa, obudowę rozrządu...Oczywiście przewody paliwowe, WN jak najbardziej nowe. Ale na pewno nie żaden czerwony kolor....ABARTHA z niego nie zrobisz za pomocą lakieru zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ABARTHA z niego

> nie zrobisz za pomocą lakieru

Wiem smile.gif ale cholernie mi się spodobał taki silniczek!!

Napisano

Ja bym zrobił. waytogo.gif

Napisano

> taki pomysł wpadł mi, po oglądnięciu "fanów czterech kółek" jak reanimowali fiata 500, i właśnie

> zalożyli motor od 126 tak właśnie zrobiony...a że sypneło mi się sprzęgło to pomyślałem że

> może i w swoim też tak pyknę skoro będę go mieć na zewnątrz:)

może jakbyś pokazał foto tego jak to u nich tam wyglądało to łatwiej by było ocenić... jednak faceci to wzrokowcy biglaugh.gif

Napisano

> http://www.flickr.com/photos/ricambifiat500/2889923616/

> tak chcę...tylko że na czerwono a nie różowo:)

Różowy to trochę przesada, chyba że całe auto też takie jest zlosnik.gif ale czerwony jak najbardziej ok.gif Jak masz zamiar robić żółte blachy i full oryginał, to nie ma co zaczynać nawet, ale ja masz autko dla siebie bo lubisz i podoba Ci się coś takiego to nie masz co pytać ok.gif

Napisano
  • Autor

> Różowy to trochę przesada, chyba że całe auto też takie jest ale czerwony jak najbardziej Jak

> masz zamiar robić żółte blachy i full oryginał, to nie ma co zaczynać nawet, ale ja masz autko

> dla siebie bo lubisz i podoba Ci się coś takiego to nie masz co pytać

kiedyś w planach jest żółty papier. W zasadzie kolor silnika nie ma nic do jego oryginalności jeśli o to Ci chodzi

Napisano

> kiedyś w planach jest żółty papier. W zasadzie kolor silnika nie ma nic do jego oryginalności jeśli

> o to Ci chodzi

Skoro nie ma to tym bardziej kwestią jest tylko i wyłącznie Twój gust ok.gif Ale dodatki Abartha już pewnie by przeszkadzały przy żółtych blachasz, więc tutaj się musisz zastanowić, bo pewnie trzeba by było je zdemontować i założyć serię hmm.gif

Napisano

ma jeśli chodzi o to w ilu procentach jest oryginalny

Napisano
  • Autor

> Skoro nie ma to tym bardziej kwestią jest tylko i wyłącznie Twój gust Ale dodatki Abartha już

> pewnie by przeszkadzały przy żółtych blachasz, więc tutaj się musisz zastanowić, bo pewnie

> trzeba by było je zdemontować i założyć serię

niekoniecznie musi być 75%oryginalności. A taka miska jest dedykowanym akcesorium. We włoszech gdzie byłem, 90% 500 i 126 ma założone akcesoryjne miski abartha aby lepsze było chłodzenie oliwy. Bo tam góry i wogóle:) a ona do tego tak fajnie wystaje pod autem jak się jedzie:))

Napisano

> niekoniecznie musi być 75%oryginalności. A taka miska jest dedykowanym akcesorium. We włoszech

> gdzie byłem, 90% 500 i 126 ma założone akcesoryjne miski abartha aby lepsze było chłodzenie

> oliwy. Bo tam góry i wogóle:) a ona do tego tak fajnie wystaje pod autem jak się jedzie:))

A mają żółte blachy cfaniaczek.gifgrinser006.gif Co do wyglądu to nie znam się na 126 na tyle, żeby się orientować jak ta miska wygląda ok.gif wierzę na słowo ok.gif z drugiej strony skoro wystaje to chyba łatwiej gdzies zachaczyć hmm.gif ale z trzeciej strony to jednak jest fajny i oryginalny dodatek, wiec ja osobiście bym zakładał ok.gif

Napisano
  • Autor

> A mają żółte blachy Co do wyglądu to nie znam się na 126 na tyle, żeby się orientować jak ta

> miska wygląda wierzę na słowo z drugiej strony skoro wystaje to chyba łatwiej gdzies

> zachaczyć ale z trzeciej strony to jednak jest fajny i oryginalny dodatek, wiec ja osobiście

> bym zakładał

mój jeszcze nie ma żółtych blach. Ale jest pretendentem do tego!

tak łatwiej troche przytrzeć o coś...ale ja nim jeżdżę okazyjnie...na ten przykład w tym roku całe 700km. a średnia przez 30lat to 2tyś rocznie w miesiącach wiosenno jesiennych. zima kołki i garaż.

no miskę na 100% zamontuje jak tylko ją zdobędę...a pytanie moje brzmi...malować czy nie malować?

Napisano

> mój jeszcze nie ma żółtych blach. Ale jest pretendentem do tego!

> tak łatwiej troche przytrzeć o coś...ale ja nim jeżdżę okazyjnie...na ten przykład w tym roku całe

> 700km. a średnia przez 30lat to 2tyś rocznie w miesiącach wiosenno jesiennych. zima kołki i

> garaż.

> no miskę na 100% zamontuje jak tylko ją zdobędę...a pytanie moje brzmi...malować czy nie malować?

Moja odpowiedź brzmi: malować ok.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.