Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy, AWD, ~80k

Featured Replies

Napisano

> Te 200 kkm czy tam do końca gwarancji przejeździ.

Popatrz na to niemieckie forum z linka. Silniki padają jak muchy w okolicach 20 kkm (tak, słownie dwudziestu tysięcy kilometrów), nie 200.

O różnych typowych fuckup-ach słyszałem, ale o wymagających wymiany silnika nie.

Wygląda to tak jakby ktoś gdzieś się mocno rąbnął przy wyliczeniach - może właśnie o rząd wielkości, bo pękanie tłoków przy 200 kkm jakoś wielką aferą by się nie stało.

Napisano

> ... za 5-10 lat silniki będą już dopracowane...

No to poczytalem na forum motor-talk.de pad.gif

A T U T A J lista (44 strony) usterek tego silnika.

Po prostu trudno uwierzyc icon_eek.gif

EDIT: Od 2010/02 liczba usterek zmalala (niektorzy pisza ze do zera) hmm.gif

Napisano

> Po prostu trudno uwierzyc

Dlaczego? Od kilku lat to taka tradycja u VW, marzenia wszystkich Polaków zlosnik.gif

Napisano

Gdyby rzeczywiście ta się sypały te tsi, to kto by się zgodził na ubezpieczenie takiego auta od kosztów napraw?! Chyba tylko idiota za 3 tys zgodzi się na odpowiedzialność do wysokości kosztu zakupu samochodu, więc liczę na to że te wydane 3 tyś na ubezpieczenie chociaż się zwrócą przez te 5 lat.

Napisano

> Gdyby rzeczywiście ta się sypały te tsi, to kto by się zgodził na ubezpieczenie takiego auta od

> kosztów napraw?!

Przez pierwsze dwa lata jest gwarancja. A poza ty skąd Ty wziąłeś coś takiego jak ubezpieczenie od kosztów napraw?

Napisano

> Gdyby rzeczywiście ta się sypały te tsi, to kto by się zgodził na ubezpieczenie takiego auta od

> kosztów napraw?!

Dlatego Cie poinformowałem o tych herezjach, bo Ty zawsze masz sensowna odpowiedź na te kłamstwa co publikuja hehe.gif Oj tam, wiem, że to nic takiego, nic takiego zlosnik.gif

Chyba tylko idiota za 3 tys zgodzi się na odpowiedzialność do wysokości

> kosztu zakupu samochodu, więc liczę na to że te wydane 3 tyś na ubezpieczenie chociaż się

> zwrócą przez te 5 lat.

Dlatego np. kupiłem chińska piłę łańcuchową, bo ma gwarancję, ale za to tania była zlosnik.gif

Napisano

> A poza ty skąd Ty wziąłeś coś takiego jak ubezpieczenie od kosztów napraw?

Wszelkie "przedłużenia gwarancji" to tak naprawdę ubezpieczenia.

Popatrz tutaj - "Jeżeli tak, to mamy dla Ciebie ofertę na zakup Ubezpieczenia ŠKODA Life Time przedłużającego gwarancję*."

Napisano

> Wszelkie "przedłużenia gwarancji" to tak naprawdę ubezpieczenia.

> Popatrz tutaj - "Jeżeli tak, to mamy dla Ciebie ofertę na zakup Ubezpieczenia ŠKODA Life Time

> przedłużającego gwarancję*."

Nowego samochodu nigdy nie miałem to się nie znam. Patrzyłem raczej pod kątem starych aut, gdzie jak się przez miesiąc nic nie popsuje to znaczy że samochód nie jeździ smile.gif

Napisano

> Nowego samochodu nigdy nie miałem to się nie znam. Patrzyłem raczej pod kątem starych aut, gdzie

> jak się przez miesiąc nic nie popsuje to znaczy że samochód nie jeździ

W VW jest dokładnie tak samo. Ubezpieczenie obowiązuje od zakończenia obowiązywanie gwarancji i zależnie od wykupionego rodzaju. Są różne pakiety. Ten najwyższy za 3 tys zł- w przypadku golfa vi tsi-obejmuje takim sam zakres odpowiedzialności jak gwarancja. Ubezpieczenie ma taką wartość jak wartość samochodu.

Z tego co wiem to jest możliwość wykupienia takiego ubezpieczenia także w przypadku aut używanych z grupy VAG. Wiek takiego auta nie może przekraczać 10lat, o ile dobrze pamiętam.

Napisano

> Dlatego np. kupiłem chińska piłę łańcuchową, bo ma gwarancję, ale za to tania była

I dlatego też kupiłeś fiata hehe.gif

A niech się psują das wageny na potęgę... lotto mi to smile.gif Ma przetrwać 5 lat na gwarancji/ubezpieczeniu i tyle smile.gif

Napisano

> Ma przetrwać 5 lat na

> gwarancji/ubezpieczeniu i tyle

I o to tak naprawdę w tym chodzi.

Napisano

> Skoda proponuje normalne przedłużenie gwarancji

Tyle, że trzeba się na to zdecydować w momencie zakupu samochodu. Później już tej opcji nie ma.

Napisano

> I dlatego też kupiłeś fiata

Nie, pożyczam od taty zlosnik.gif

> A niech się psują das wageny na potęgę... lotto mi to Ma przetrwać 5 lat na

> gwarancji/ubezpieczeniu i tyle

komu? zlosnik.gif

Napisano

> A niech się psują das wageny na potęgę...

Der Wagen jesli juz zlosnik.gif i niech sie nie psuja zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.