Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tłoczki hamulcowe reanimacja , regeneracja?

Featured Replies

Napisano

Jeden z tłoczków dokonał żywota, zatarł się na amen sick.gif. Nie idzie go nawet ruszyć, lewa strona z przodu nie hamuje oslabiony.gif893goodvibes.gifgrinser006.gif. Kupowanie całego zacisku nowego to trochę drogo, chyba że ktoś ma nowy w dobrej cenie? zlosnik.gif . Używał ktoś takich zestawów naprawczych?

http://allegro.pl/tloczek-hamulcowy-przod-cinquecento-ahl-i1799506155.html

?

Napisano

Gwarantuje Ci,że będzie się zapowietrzał ok.gif

Tylko ori tłoczek i gumki oink.gif mają odpowiednie wymiary i sprężystość do zacisków Fsm,bosch-czyli tych na pierwszy montarz.

Do tego ładnie obsmarować tłok specjalnie przenaczoną pastą(przeźroczystą) i masz spokój ok.gif

Napisano
  • Autor

> Gwarantuje Ci,że będzie się zapowietrzał

> Tylko ori tłoczek i gumki mają odpowiednie wymiary i sprężystość do zacisków Fsm,bosch-czyli tych

> na pierwszy montarz.

> Do tego ładnie obsmarować tłok specjalnie przenaczoną pastą(przeźroczystą) i masz spokój

Masz jakiś namiar na takie?

Napisano

Gumki i osłany dostaniesz w Aso-góra 12-15zł na stronę.

Pasta tubka 5-10zł-starcza na dwa.

Tłoczek jest na bank w komplecie z zaciskiem,więc kup jakiś używany dobrze wyczyść,jak się da oceń czy tłoczek nie jest zatarty (przytarty) i reanimuj. wink.gif

A ten zatarty pewnie nadaje sie do but.gif

Napisano

> Jeden z tłoczków dokonał żywota, zatarł się na amen . Nie idzie go nawet ruszyć,

A czym próbowałeś go ruszyć?

> lewa strona z

> przodu nie hamuje . Kupowanie całego zacisku nowego to trochę drogo, chyba że ktoś ma nowy w

> dobrej cenie? . Używał ktoś takich zestawów naprawczych?

> http://allegro.pl/tloczek-hamulcowy-przod-cinquecento-ahl-i1799506155.html

> ?

Jak ten tłoczek stoi tak dębowo jak piszesz, to i tak go nie wyjmiesz 270751858-jezyk.gif więc kupowanie zestawu naprawczego mija się z celem.

Jak go wyjmiesz, wtedy oceń stan i decyduj o zakupach. Ja wymieniałem gumki w jednym i przez półtora roku, czyli jakieś 50000km nic się nie działo.

Gumki oczywiście kupione w pierwszym lepszym motoryzacyjnym a nie w ASO.

Napisano

mam 160 za dwa z fabryki z pandy swiezutenkie - 200km przebiegu ale za 12 dni bo rozbieram cc

Napisano
  • Autor

> mam 160 za dwa z fabryki z pandy swiezutenkie - 200km przebiegu ale za 12 dni bo rozbieram cc

Podpasuja do CC?

Napisano

> Podpasuja do CC?

no u mnie w cc jezdza

Napisano
  • Autor

> no u mnie w cc jezdza

Dziś rozbiorę drugą stronę i dam Ci znać co i jak, może tylko jeden będzie potrzebny. Wydaje mi się że druga strona hamuje ok 893goodvibes.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dziś rozbiorę drugą stronę i dam Ci znać co i jak, może tylko jeden będzie potrzebny. Wydaje mi się

> że druga strona hamuje ok

Ja bym wolał wymienić obydwa

Napisano

Też miałem zapieczony tłoczek w lewym zacisku, tak że zjechało mi cały klocek i została sama blaszka, tłoczek był cały czas wysunięty. Użyłem zestawu chyba nawet od tego samego sprzedawcy bo stary tłoczek miał wżery, zostawiłem jedynie oryginalną gumę osłaniająca. Tłoczek wysmarowałem pastą do tłoczków i do dnia dzisiejszego jest wszystko ok, już koło roku tak jeżdżę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.