Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerowanie szyb tlenkiem ceru-kilka pyt.

Featured Replies

Napisano

Chce sprawdzic czy to dziala.Podjalem taka decyzje,gdyz przednia szyba cala jest w mikro-ryskach chyba od skrobaczki.( samochod uzywany-lanos)

Czy moze mi ktos powiedziec ile gram potrzeba na polerowanie przedniej szyby czolowej w samochodzie?

Oraz sa 2kolory proszku:bialy i brazowy/ceglany.Czy one maja rozne wlasciwosci?Czy tylko ten barwiony jest po to,zeby w czasie kontroli policja nie przyczepila sie,ze sobie amfetamine wioze grinser006.gif

Napisano

Ja kiedyś kupiłem ten gotowy rozrobiony (kolor był cegalsty) w zestawie z filcem na trzpieniu.

Co prawda nie używałem tego do szyby samochodowej a do zwykłej ale to chyba nie ma znaczenia.

Miałem głęboką widoczną rysę i nie powiem, pomogło.

Może nie w 100% ale pomogło, tam gdzie była płytsza to spolerowało a tam gdzie była bardzo głęboka wygładziło i usunęło zmatowienie więc ogólnie mogę polecić.

Przy drobnych rysach powinno pomóc w 100%

Uważać trzeba podczas polerowania bo jednak rozgrzewa się to bardzo i przydaje się porcja dodatkowej wody z psiukacza, ale używamy ciepłej wody żeby nam szyba nie pękła.

Napisano

> Chce sprawdzic czy to dziala.Podjalem taka decyzje,gdyz przednia szyba cala jest w mikro-ryskach

> chyba od skrobaczki.( samochod uzywany-lanos)

> Czy moze mi ktos powiedziec ile gram potrzeba na polerowanie przedniej szyby czolowej w

> samochodzie?

> Oraz sa 2kolory proszku:bialy i brazowy/ceglany.Czy one maja rozne wlasciwosci?Czy tylko ten

> barwiony jest po to,zeby w czasie kontroli policja nie przyczepila sie,ze sobie amfetamine

> wioze

ja miałem całą szybę prawie matową od wycieraczek pracujących na sucho, pomogło. Bardzo mało się tego zużywa. Róż polerski to jest tlenek ceru z dodatkiem sproszkowanego korka, delikatniejszy. Ja używałem czystego.

Napisano

> Chce sprawdzic czy to dziala.Podjalem taka decyzje,gdyz przednia szyba cala jest w mikro-ryskach

> chyba od skrobaczki.( samochod uzywany-lanos)

> Czy moze mi ktos powiedziec ile gram potrzeba na polerowanie przedniej szyby czolowej w

> samochodzie?

> Oraz sa 2kolory proszku:bialy i brazowy/ceglany.Czy one maja rozne wlasciwosci?Czy tylko ten

> barwiony jest po to,zeby w czasie kontroli policja nie przyczepila sie,ze sobie amfetamine

> wioze

Gdzie taki srodek mozna dostac? Oraz jak wyglada polerowanie? Wystarczy recznie i filcem? mialem wymieniana szybe w Lanosie i na chwile obecna w sloneczny dzien jest bardzo duzo malych zarysowan, ktore przeszkadzaja troche w jezdzie.

Napisano

> Gdzie taki srodek mozna dostac? Oraz jak wyglada polerowanie? Wystarczy recznie i filcem? mialem

> wymieniana szybe w Lanosie i na chwile obecna w sloneczny dzien jest bardzo duzo malych

> zarysowan, ktore przeszkadzaja troche w jezdzie.

np. allegro lub http://glass24.pl, polerujesz filcem przy pomocy np. wiertarki plus woda

Napisano
  • Autor

> np. allegro lub http://glass24.pl, polerujesz filcem przy pomocy np. wiertarki plus woda

Widze zestaw bialy tlenek 100g plus filc za 38zl plus przesylka.Cena calkiem ok.Zamowie i wolnej chwili spr;p.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

> .

Przeczytalem smile.gif

Mysle,ze bede zadowolony.Jedyna rzecz,ktora mnie martwi,to fakt nie posiadania polerki.Jadac filcem o srednicy 5cm/6cm,zajmnie mi to kilka dni frown.gif

Napisano

> Jadac filcem

> o srednicy 5cm/6cm,zajmnie mi to kilka dni

I nie mając wprawy narobisz sobie "swirli", nie mówiąc milionie nachodzących na siebie "soczewek" i widok przez tak zregenerowaną szybę będzie przypominał ten przez denko od słoika zlosnik.gif. A nowa szyba do Lanosa z wymianą to 300 złotych z ulicy i na poczekaniu facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano
  • Autor

> I nie mając wprawy narobisz sobie "swirli", nie mówiąc milionie nachodzących na siebie "soczewek" i

> widok przez tak zregenerowaną szybę będzie przypominał ten przez denko od słoika . A nowa

> szyba do Lanosa z wymianą to 300 złotych z ulicy i na poczekaniu .

Piszesz bo to robiles czy przeczytales?

Bo jakos na wskazanym linku ludzie pisali i pokazali,ze nic zlego sie stac nie moze jak ktos nie przegnie palki.

300zl a ok 50zl to roznica.

Napisano

> Przeczytalem

> Mysle,ze bede zadowolony.Jedyna rzecz,ktora mnie martwi,to fakt nie posiadania polerki.Jadac filcem

> o srednicy 5cm/6cm,zajmnie mi to kilka dni

to kup krążek z rzepem fi 125mm do wiertarki plus filc na rzepa i już

Napisano

> Piszesz bo to robiles czy przeczytales?

> Bo jakos na wskazanym linku ludzie pisali i pokazali,ze nic zlego sie stac nie moze jak ktos nie

> przegnie palki.

> 300zl a ok 50zl to roznica.

jesli 50zl ma to kosztowac to kup tlenek ceru, filc i testuj zlosnik.gif

jesli sie uda to zaoszczedzisz, jesli nie to wymiana szyby, ale przynajmniej bedziesz wiedzial, ze trudno jest wypolerowac oink.gif

Napisano
  • Autor

> jesli 50zl ma to kosztowac to kup tlenek ceru, filc i testuj

> jesli sie uda to zaoszczedzisz, jesli nie to wymiana szyby, ale przynajmniej bedziesz wiedzial, ze

> trudno jest wypolerowac

No wlasnie.Tez tak sadze.Samochod duzo jezdzi po drodze po ktorej jezdza ciezarowki z budowy A1.Wiec ryzyko zbicia szyby kamieniem jest duze(co w przydpadku nowki szyby,bardzo by bolalo).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.