Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko o przegląd motoroweru

Featured Replies

Napisano

Witam, mam takie pytanko. Żona ma motorower aprilia rs 50 zarejestrowany we wrześniu 2008 roku. W dowodzie ma wbite że przegląd jest bezterminowy. Ostatnio ubezpieczyciel mówił że jednak musimy zrobić przegląd. Może ktoś podpowie co tam porobiło się w przepisach i czy rzeczywiście musimy zrobić przegląd, bo w stacji kontroli coś nie do końca chyba wiedzą smile.gif. Pozdrawiam

Napisano

Powinniście zrobić przegląd, jeżeli skuter jest z 2008 roku to powinni podbić na dwa lata. Diagnosta może żądać wyciągu homologacji skutera, który powinniście otrzymać przy zakupie.

Napisano

Pierwszy przeglad po 3 latach od pierwszej rejestracji. Pozniej kazdy nastepny bedzie co 2 lata. Koszt chyba 52zl.

Napisano
  • Autor

Motorek jest z 2001 roku, pierwsza rejestracja i przegląd były w 2008 roku w tedy był tylko jeden obowiązkowy przegląd bez terminowo.

Napisano

> Motorek jest z 2001 roku, pierwsza rejestracja i przegląd były w 2008 roku w tedy był tylko jeden

> obowiązkowy przegląd bez terminowo.

Teraz i tak musisz zrobic. W Twoim przypadku nalezalo przeprowadzic badanie w ciagu roku od wejscia przepisu w zycie.

Napisano

> Pierwszy przeglad po 3 latach od pierwszej rejestracji. Pozniej kazdy nastepny bedzie co 2 lata.

> Koszt chyba 52zl.

Pierwszy po trzech latach, drugi po dwóch, a każdy następny co rok.

Naszego kolegi i tak to nie dotyczy bo motorek z 2001, czyli przeglądy co rok.

Napisano

> Pierwszy po trzech latach, drugi po dwóch, a każdy następny co rok.

> Naszego kolegi i tak to nie dotyczy bo motorek z 2001, czyli przeglądy co rok.

Co dwa lata sa przeglady motorowerow, niezaleznie od ich wieku. Robilem w tym roku i sie pytalem.

Napisano

> Pierwszy po trzech latach, drugi po dwóch, a każdy następny co rok.

> Naszego kolegi i tak to nie dotyczy bo motorek z 2001, czyli przeglądy co rok.

Mój motorek z 2006, czyli przeglady co 6 lat. hehe.gif

Poważnie to motorowery mają przeglądy co 2 lata. Temat przerabiałem w marcu tego roku po zakupie sprzeta z bezterminowym badaniem w DR.

Napisano

Tego że co dwa lata to nie wiedziałem, myślałem że jak samochody co roku. Z drugiej strony, patrząc w jakim stanie są sprzęty ujeżdżane przez małolatów to i co pół roku jest za rzadko.

Napisano

> Tego że co dwa lata to nie wiedziałem, myślałem że jak samochody co roku. Z drugiej strony, patrząc

> w jakim stanie są sprzęty ujeżdżane przez małolatów to i co pół roku jest za rzadko.

A to tez prawda, na niektore sprzety to strach wsiasc i watpie czy nawet maja OC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.