Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rejestracja auta- przypomnijcie

Featured Replies

Napisano

Czesc smile.gif

Powiedzcie jak to jest... Najpierw PCC3? Pozniej WK i TU?

Jak dostane nowe blachy to co z OC? Podjechac 'przepisac' nr rej? Tego samego dnia? Czy moge na spokonie w ciagu kilku dni ubezpieczyc sie tam gdzie chce?

Na jakie oplaty sie w WK przygotowac? (auto kupione w kraju)

Moze ktos jest na biezaco? smile.gif

Napisano

> Czesc

> Powiedzcie jak to jest... Najpierw PCC3?

PCC3 do 14 dni

> Pozniej WK i TU?

WK do miesiąca (podobno się zmieniły/miały zmienić przepisy i po miesiącu płaci się coś więcej)

> Jak dostane nowe blachy to co z OC? Podjechac 'przepisac' nr rej? Tego samego dnia? Czy moge na

> spokonie w ciagu kilku dni ubezpieczyc sie tam gdzie chce?

Możesz spokojnie jeździć z OC poprzedniego właściciela bez przepisywania czegokolwiek, warunek - umowa KS zawsze z dokumentami. Testowałem przez 8 miesięcy, w trakcie 2 kontrole policyjne i nawet nie pytali dlaczego inny dane osobowe na OC.

> Na jakie oplaty sie w WK przygotowac? (auto kupione w kraju)

> Moze ktos jest na biezaco?

Oj tutaj będę strzelał, nie więcej jak 250 zł hmm.gif coś mi lata przed oczami kwota 192 zł hmm.gif

Napisano
  • Autor

> PCC3 do 14 dni

wiem waytogo.gif

> Możesz spokojnie jeździć z OC poprzedniego właściciela bez przepisywania czegokolwiek, warunek -

> umowa KS zawsze z dokumentami. Testowałem przez 8 miesięcy, w trakcie 2 kontrole policyjne i

> nawet nie pytali dlaczego inny dane osobowe na OC.

poprzedni wlasciciel wypowiedzial, czyli tez mam 30 dni, nie wiem po prostu czy nie znajde OC taniej, wiec na chwile raczej i tak zostane w PZU zlosnik.gif

jesli nie trzeba przepisywac numerow to git smile.gif

> coś mi lata przed oczami kwota 192 zł

ktos potwierdzi? zlosnik.gif

Napisano

> ktos potwierdzi?

192 gdy nowe tablice. Jak tablice zostają to 92zł.

Napisano

> wiem

> poprzedni wlasciciel wypowiedzial, czyli tez mam 30 dni, nie wiem po prostu czy nie znajde OC

> taniej, wiec na chwile raczej i tak zostane w PZU

> jesli nie trzeba przepisywac numerow to git

> ktos potwierdzi?

Na dniach przerejestrowywałem auto. W WK zapłaciłem nieco ponad 180zł.

Napisano
  • Autor

> Na dniach przerejestrowywałem auto. W WK zapłaciłem nieco ponad 180zł.

dziekowac waytogo.gif

aaaa jakies druki sie wypelnia? mozna w necie znalezc i sobie przygotowac czy na miejscu wszystko? hmm.gif

Napisano

> dziekowac

> aaaa jakies druki sie wypelnia? mozna w necie znalezc i sobie przygotowac czy na miejscu wszystko?

U mnie wszystko na miejscu. Jeśli rejestrujesz tylko na siebie to nie ma problemu, 3 minuty i wypełnione. Jeśli będzie współwłaściciel to zabierz ze sobą jego odręczne upoważnienie i dowód osobisty.

Napisano
  • Autor

> U mnie wszystko na miejscu. Jeśli rejestrujesz tylko na siebie to nie ma problemu, 3 minuty i

> wypełnione. Jeśli będzie współwłaściciel to zabierz ze sobą jego odręczne upoważnienie i

> dowód osobisty.

kurza stopa! klnie.gif

czy u Was tez WK sa czynne do 14? sick.gif

zalatwilem skarbowke, chcialem WK i zonk facepalm%5B1%5D.gif musze w poniedzialek z ranca pojechac

Napisano

> kurza stopa!

> czy u Was tez WK sa czynne do 14?

> zalatwilem skarbowke, chcialem WK i zonk musze w poniedzialek z ranca pojechac

U nas do 15 zlosnik.gif

Zaczynaja o 7.30 do 15.30. Ale petentow przyjmuja od 8 do 15

Napisano

> U nas do 15

> Zaczynaja o 7.30 do 15.30. Ale petentow przyjmuja od 8 do 15

A we Wrocku dodatkowo we wtorek do 18 mają dyżur waytogo.gif

Napisano

> wiem

> poprzedni wlasciciel wypowiedzial,

uscislijmy zlosnik.gif zglosil ubezpieczycielowi sprzedaz auta, wypowiedziec umowe mozesz tylko ty zlosnik.gif

jezdzisz na jego OC do konca waznosci na 1 dzien przed skonczeniem musisz wypowiedziec umowe zlosnik.gif chyba ze chcesz tego samego ubezpieczyciela miec to nie

Napisano
  • Autor

> uscislijmy zglosil ubezpieczycielowi sprzedaz auta

hmm, pewnys? w sumie odreczna informacja na kartce byla spisana hmm.gif nie pamietam dokladnie co tam bylo napisane facepalm%5B1%5D.gif, bo bylem przygotowany, ze musze sie ubezpieczyc...

rzeczywiscie jest tak jak piszesz hmm.gif

wiem, wiem, najlepiej zapytac u zrodla waytogo.gifcool.gif, dzieki za zwrocenie uwagi smile.gif

Napisano

> uscislijmy zglosil ubezpieczycielowi sprzedaz auta, wypowiedziec umowe mozesz tylko ty

Chyba, ze tomecki podpisal papier o wypowiedzenie i zostawil sprzedajacemu, ktory w takim przypadku na pewno zatroszczy sie o to by ta kartka ddotarla do TU.

Napisano

> hmm, pewnys? w sumie odreczna informacja na kartce byla spisana nie pamietam dokladnie co tam bylo

> napisane , bo bylem przygotowany, ze musze sie ubezpieczyc...

> rzeczywiscie jest tak jak piszesz

> wiem, wiem, najlepiej zapytac u zrodla , dzieki za zwrocenie uwagi

No to musisz sobie przypomniec, bo kolega faktycznie ma racje iz ubezpieczenie przechodzi na nowego wlasciciela.

Napisano

> uscislijmy zglosil ubezpieczycielowi sprzedaz auta, wypowiedziec umowe mozesz tylko ty

> jezdzisz na jego OC do konca waznosci na 1 dzien przed skonczeniem musisz wypowiedziec

> umowe chyba ze chcesz tego samego ubezpieczyciela miec to nie

Nieprawda, sprzedając poprzednie auto dopilnowałem, żeby kupujący wypowiedział umowę i osobiście ją dostarczyłem do TU. zlosnik.gif

Napisano

> Chyba, ze tomecki podpisal papier o wypowiedzenie i zostawil sprzedajacemu, ktory w takim przypadku

> na pewno zatroszczy sie o to by ta kartka ddotarla do TU.

bez znaczenia

musi byc zachowana ciaglosc a zadne TU nie wezmie takiego papiera na "piekne oczy" od bylego wlasciciela pojazdu ( chociaz musialbym dopytac mojej agentki hmm.gif )

Napisano

> bez znaczenia

> musi byc zachowana ciaglosc a zadne TU nie wezmie takiego papiera na "piekne oczy" od

> bylego wlasciciela pojazdu ( chociaz musialbym dopytac mojej agentki )

W moim przypadku PZU nie mialo dylematow i przyjelo od sprzedajacego swistek, ktory mu podpisalem (tydzien po kupnie poszedlem wypowiedziec i dowiedzialem sie, ze juz wszystko zalatwione).

Poza tym, mozna przeciez wrzucic pismo w koperte i jazda poczta, lub gdzies na sekretariat lutnac nie rozmawiajac wcale z nikim.

Napisano
  • Autor

> U nas do 15

> Zaczynaja o 7.30 do 15.30. Ale petentow przyjmuja od 8 do 15

hmm, a jak to jest ze znaczkami skarbowymi? nie ma problemu z zanabyciem? czy juz nie ma takiej potrzeby? wiem, ze X lat temu jezdzilem, szukalem, bo nie mieli pad.gif

Napisano

> hmm, a jak to jest ze znaczkami skarbowymi? nie ma problemu z zanabyciem? czy juz nie ma takiej

> potrzeby? wiem, ze X lat temu jezdzilem, szukalem, bo nie mieli

przespałeś nieco ...

nie istnieje coś takiego jak znaczki skarbowe shocked.gif

płaci się w kasie albo na konto blush.gif

Napisano
  • Autor

> przespałeś nieco ...

> nie istnieje coś takiego jak znaczki skarbowe

> płaci się w kasie albo na konto

no to dobrze cool.gif

dziekowac smile.gif

Napisano
  • Autor

> Na dniach przerejestrowywałem auto. W WK zapłaciłem nieco ponad 180zł.

waytogo.gif 180,50zl + 10zl opłaty za wniosek

Czekam na otwarcie kasy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.