Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony po raz kolejny.... LETNIE !

Featured Replies

Napisano

Pany,

Jakie gumy do 200zl brutto za szt.

Z tego co widzę to R13 za duzego wyboru nie ma. Chodzi o gumy letnie.

Yokohama A.Drive

Pirelli Centrino P4

i jeszcze jakieś TOYO letnie widzialem.

Rozmiar raczej seryjny 155/65 bo za tą kwotę to się nie poszaleje ,a o Yokohama a539 nie wspomnę.

Napisano

w tym rozmiarze polecam yoko a.drive ok.gif

i w cenie się zmieścisz swobodnie

Napisano
  • Autor

> w tym rozmiarze polecam yoko a.drive

> i w cenie się zmieścisz swobodnie

Z tego co się orientowałem, to z niższych profili nie ma za bardzo wyboru ? Teraz mam 165/55

Napisano

> Z tego co się orientowałem, to z niższych profili nie ma za bardzo wyboru ? Teraz mam 165/55

w pierwszym poście pisałeś o 155/65 i w takim rozmiarze a.drivy są ok.gif

Napisano

155/65 Ja mam w tym rozmiarze Uniroyal RAIN EXPERT (cena obecnie ok 140zł za sztukę ) Moim zdaniem są bardzo dobre (szczególnie widoczne jest to przy każdej przekładce na zimówki kiedy to jeżdżę jak na sankach zwłaszcza po mokrym oslabiony.gif ) grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Nie koniecznie musi to być 155/65, chętnie coś z niższym profilem smile.gif

Napisano

niższy profil (nowe) za około 200zł za sztukę to tylko NANKANG a tu są podzielone zdania zwłaszcza na mokrym...

Chyba że fulda 175/50 ale to już 230zł

Napisano

> niższy profil (nowe) za około 200zł za sztukę to tylko NANKANG a tu są podzielone zdania zwłaszcza

> na mokrym...

calkiem spoko oponka

> Chyba że fulda 175/50 ale to już 230zł

porazka na calej linii

Napisano

może napisz do czego mają służyć? do jakiej jazdy???

Napisano

> porazka na calej linii

ale innego 175/50 za ok 200 raczej nie kupisz oslabiony.gif

Napisano

> ale innego 175/50 za ok 200 raczej nie kupisz

ale po co kupować shit, albo dozbierać i kupić np yoko a539 w tym rozmiarze (pewnie chodza za około 250 zł), albo coś cieńszego, ale jednak sensownego.

Napisano

> niższy profil (nowe) za około 200zł za sztukę to tylko NANKANG a tu są podzielone zdania zwłaszcza

> na mokrym...

Jeździłeś na tej oponce? I z całą pewnością są to opinie o starej EX-500, a nie o nowej Tour Sport XR 611, mam racje? hmm.gif Mam takowe nówki sztuki (XR 611) - kupowane przez kolege Kubik1989 w b.dobrej cenie, kupiłem cały komplet i nie żałuje - na 6j bardzo fajnie się rozciągnęło i jestem zadowolony, teraz cenowo możesz na necie komplet za jakieś 760-780 + przesyłka, ja placilem +- 15% mniej i to już z przesyłka zlosnik.gif (pół roku temu) Do cywilnej jazdy polecam waytogo.gif tym bardziej że w tym rozmiarze GoodYear już nie produkuje Eagla i zostały Ci prócz XR 6111; Pirellka,Sonar i Accelera..

Napisano

> Jeździłeś na tej oponce? I z całą pewnością są to opinie o starej EX-500, a nie o nowej Tour Sport

> XR 611, mam racje? Mam takowe nówki sztuki (XR 611) - kupowane przez kolege Kubik1989 w

> b.dobrej cenie, kupiłem cały komplet i nie żałuje - na 6j bardzo fajnie się rozciągnęło i

najgorszy shit jaki mam/mialem sick.gif

Napisano

> Jeździłeś na tej oponce? I z całą pewnością są to opinie o starej EX-500, a nie o nowej Tour Sport

> XR 611, mam racje? Mam takowe nówki sztuki (XR 611) - kupowane przez kolege Kubik1989 w

> b.dobrej cenie, kupiłem cały komplet i nie żałuje - na 6j bardzo fajnie się rozciągnęło i

> jestem zadowolony, teraz cenowo możesz na necie komplet za jakieś 760-780 + przesyłka, ja

> placilem +- 15% mniej i to już z przesyłka (pół roku temu) Do cywilnej jazdy polecam tym

> bardziej że w tym rozmiarze GoodYear już nie produkuje Eagla i zostały Ci prócz XR 6111;

> Pirellka,Sonar i Accelera..

może nowa opona zachowuje się okej ale używka to daj sobie spokój sick.gif

co nie zmienia faktu że jak bede kupował to tylko 165/55 ale jaka to jeszcze nie wiem bo pirelki są trochę za drogie sick.gif chyba się jednak skłonie znów do nankang ale tylko nófki

Napisano
  • Autor

> 165/55 ale jaka to jeszcze nie wiem bo pirelki

Myslisz o P700z ? Juz nie robią, przynajmniej nie widzę w ofercie na stronie pirelli, a P4 nie ma w takim rozmiarze. Swoją drogą, to słaba opona mam teraz - na mokrym dramat, na suchym przyzwoicie. Ale nie za te pieniądze.

Opona raczej do jazdy na co dzień to ma być, ale nie chce "chińszczyzny" - niestety kupno w necie odpada - sprawa ma się tak, że wygrałem na KJS kupon na kwotę i mam sobie w określonym sklepie wybrać - mają wszystkich producentów. Ale przez to zapewne cena będzie wyższa niż "internetowa" frown.gif

Napisano

> Myslisz o P700z ? Juz nie robią, przynajmniej nie widzę w ofercie na stronie pirelli, a P4 nie ma w

> takim rozmiarze. Swoją drogą, to słaba opona mam teraz - na mokrym dramat, na suchym

> przyzwoicie. Ale nie za te pieniądze.

> Opona raczej do jazdy na co dzień to ma być, ale nie chce "chińszczyzny" - niestety kupno w necie

> odpada - sprawa ma się tak, że wygrałem na KJS kupon na kwotę i mam sobie w określonym sklepie

> wybrać - mają wszystkich producentów. Ale przez to zapewne cena będzie wyższa niż

> "internetowa"

no tak mówie o p700z i na oponytanio.pl jest dostępna ale cena zabija sick.gif

mnie tez gonią opony przednie ale to zakup dopiero na wiosne zlosnik.gif i kupie albo nankang albo nie wiem co 270751858-jezyk.gif

Napisano

> najgorszy shit jaki mam/mialem

a który model miałeś i do czego je używałeś? do jazdy cywilnej?

Mucha - ja kupiłem nówki z DOTem z grudnia 2010 i wsio OK waytogo.gif

Edyta:

Chojnik - Pirellka nadal w sprzedaży, ale kosztuje 289zl sztuka zlosnik.gif

Z tego co patrzyłem po portalach oponiarskich i sklepach, dobrze - bo zawsze na ponad 4 była oceniana Accelera GAMMA - ale nie mam pojęcia jak i co z tą oponką wink.gif

takze masz nanknaga, pirellke, accelera i sonara..

coś wybrać musisz, a jak 155/65 to brałbym tylko yoko a.drive wink.gif

na jaka fele i pod jaki zawias bedziesz montowal oponki?

Napisano

> a który model miałeś i do czego je używałeś? do jazdy cywilnej?

> Mucha - ja kupiłem nówki z DOTem z grudnia 2010 i wsio OK

> Edyta:

> Chojnik - Pirellka nadal w sprzedaży, ale kosztuje 289zl sztuka

> Z tego co patrzyłem po portalach oponiarskich i sklepach, dobrze - bo zawsze na ponad 4 była

> oceniana Accelera GAMMA - ale nie mam pojęcia jak i co z tą oponką

> takze masz nanknaga, pirellke, accelera i sonara..

> coś wybrać musisz, a jak 155/65 to brałbym tylko yoko a.drive

> na jaka fele i pod jaki zawias bedziesz montowal oponki?

ja też mam nówki ale tylko 2 szt z tyłu i jest okej.

ale przednie mają dot xx07 i na mokrym trzeba uważać bo można się zdziwić

tak nie ma co narzekać jak na opone za te pieniądze ok.gif

Napisano
  • Autor

> Chojnik - Pirellka nadal w sprzedaży, ale kosztuje 289zl sztuka

Ktoś mi polecał swego czasu Pirelli P6000... na stronie pirelli tez ich nie ma hm..

> coś wybrać musisz, a jak 155/65 to brałbym tylko yoko a.drive

Taki jest plan smile.gif Jeśli zostane przy tym rozmiarze to Yoko.

> na jaka fele i pod jaki zawias bedziesz montowal oponki?

Felga seria SC Sporting, zawias -40

Napisano

> Ktoś mi polecał swego czasu Pirelli P6000... na stronie pirelli tez ich nie ma hm..

Na pewno nie był to Prozaq zlosnik.gif W ogóle Pirelli to zło.

> Taki jest plan Jeśli zostane przy tym rozmiarze to Yoko.

> Felga seria SC Sporting, zawias -40

Napisano

Stanowczo odradzam Pirelli P700z - miałem już dwa razy i dramat... Na suchym trzymają się jak szalone ale bardzo szybko się zdzierają, a na mokrym trzymają słabo, jak się ma jeszcze furę odelżoną to w ogóle nie trzymają i jeździ się jak na łyżwach...

Napisano

> Ktoś mi polecał swego czasu Pirelli P6000... na stronie pirelli tez ich nie ma hm..

> Taki jest plan Jeśli zostane przy tym rozmiarze to Yoko.

> Felga seria SC Sporting, zawias -40

no i wcale bym sie na twoim miejscu nie zastanawial wink.gif na 5.5j 155/65 bedzie optymalnie, jakbys mial 6/7J to wtedy bez zastanowienia 165/55 wink.gif

generlanie pomiedzy dwoma roznymi rozmiarami masz tez dwie firmy yoko vs nankang i odpowiedz jest prosta, oczywiscie nie mowiac tu o wygladzie wink.gif

p.s. kolega SZYZL ma te oponki na tej feldze, sprawdz jego foty jesli chcesz wink.gif

Napisano
  • Autor

> Stanowczo odradzam Pirelli P700z - miałem już dwa razy i dramat... Na suchym trzymają się jak szalone

No nie wiem, na pojeżdżawce zrobiłem na VIVO tylko 0,5 s gorszy czas niż p700z - po suchym - wiec jak dla mnie przeciętnie.

> W ogóle Pirelli to zło.

No nie wiem, brat sobie chwali P Zero wink.gif

Napisano

> A ja mimo wszystko zakładałbym 165/55

ja też jestem tego zdania bo xxx/65 to już nie to samo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja też jestem tego zdania bo xxx/65 to już nie to samo

Tak do tego nie można podchodzić, bo w xxx/65 to "65" to jest procentowa wartość z szerokości opony, a więc w zależności od tego jaka jest pierwsza wartość, to ta druga jest od niej uzależniona i np 155/65 i 185/65 (nie wiem czy takie są ale podaje dla przykładu) będą miały zupełnie inną wysokość opony

Napisano

> Z tego co patrzyłem po portalach oponiarskich i sklepach, dobrze - bo zawsze na ponad 4 była

> oceniana Accelera GAMMA - ale nie mam pojęcia jak i co z tą oponką

moge polecic smile.gif smigalem na takich 165/55 i daja rade smile.gif na mokrym trzyma si asfaltu, jak przyklejony, bardzo dobrze odprowadza wode, nawet jak jezdzilem w koleinie wody, to nie nosilo. opony sa ciche smile.gif mozna brac smile.gif

dodam, ze opona nie sciera sie...dosc twarda mieszanka...na tylnej osi po pol roku jezdzenia nadal byl widoczny na biezniku wygrawerowany napis producenta...przod troche zdarlem, bo z 16v az kusilo :D ale mimo wszystko przy zwinieciu buta nie zostawia czarnych sladow, tylko wyciera asfalt :D co do tego napisu kiero moze potwierdzic :D ma je po mnie...

Napisano

> a który model miałeś i do czego je używałeś? do jazdy cywilnej?

najnowszy model kupione jako nowe....dla mnie to auto na nich plywa i owszem mozna jezdzic byle nie po lukach....

Auto uzywane sporadycznie zawody/wieczorny lansik... ok 2000km/rok i juz przednich opon nie ma skromny.gif

Napisano

Akurat dzisiaj trochę pojezdziłem nieco agresywniej i faktycznie..

Na mokrym, na łuku auto wychodzi przodem :/ Kręcę kółkiem a ono prosto grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.