Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno i gleba

Featured Replies

Napisano

Witam jestem nowy wiec odrazu sie witam. Nazywam sie Piotr ,jestem z poznania i jezdze fiaciorkiem uno 900ccm z 91r.

Pytanie moje brzmi ,iz uno jest w stanie idealny i ma isc w stylu cult wiec jak wiecie trzeba zrobic glebe. I stad pytanie ,gleba w stylu -60 mnie nie interesuje ,conajmniej -80 ,lecz nei moge znalezc zadnego gwintu ani nic w tym stylu ,Prosze o pomoc ...!

Napisano

a potem odpowiem Ci, że szukaj poza polską... ebay itp... i licz sie z niezłą kwotą....

Napisano

> Chcesz gwint? Proszę bardzo Klik klik

Musiales zgasic zapal chlopaka? hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Musiales zgasic zapal chlopaka?

Zapalu raczej mi nie brakuje wink.gif Nie powiem cenka wmiare solidna wink.gif A tak ze zrobieniem kitu daloby rade ? Albo tak jak teraz patrze ,nie daloby rady przerobic np gwintu od golfa mk2 ?? Robil to ktos kiedys wgl ??

Napisano

> Zapalu raczej mi nie brakuje Nie powiem cenka wmiare solidna A tak ze zrobieniem kitu daloby

> rade ? Albo tak jak teraz patrze ,nie daloby rady przerobic np gwintu od golfa mk2 ?? Robil to

> ktos kiedys wgl ??

Pierwsza część wypowiedzi sugerowała dobre podejście, ale dalej... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Zapalu raczej mi nie brakuje Nie powiem cenka wmiare solidna A tak ze zrobieniem kitu daloby

> rade ? Albo tak jak teraz patrze ,nie daloby rady przerobic np gwintu od golfa mk2 ?? Robil to

> ktos kiedys wgl ??

moim zdaniem to może być raczej niebezpieczne przerabiać zawias od golfa do uno, tam jest to raczej inaczej rozwiązane

Napisano
  • Autor

> Pierwsza część wypowiedzi sugerowała dobre podejście, ale dalej...

Dlatego tez pytam co i jak :D wink.gif Ma ktos jakies pomysly ?

Napisano

pomysł jedyny napisał Ci Drupi i innego nie widzę... taka prawda i niech sobie to każdy wbije do głowy próbując robić "tanio"

Napisano
  • Autor

> pomysł jedyny napisał Ci Drupi i innego nie widzę... taka prawda i niech sobie to każdy wbije do

> głowy próbując robić "tanio"

A nie ma zadnch innych na rynku ??

Napisano

> Dlatego tez pytam co i jak :D Ma ktos jakies pomysly ?

Air Ride serduszka.gif

Napisano
  • Autor

> Air Ride

Hehe no w sumie jakby porownac cene tego gwintu a zbudowanie air ride ,to chyba jednak air :D:D biglaugh.gif

Napisano

> Air Ride

no już kolegi nie dobijaj... 10 tys on chyba nie ma smile.gif

Napisano

Innym pomysłem może być założenie sprężynek -60. Dodatkowo swap silnika na 1,6 lub 2,0 i do tego suszarka. Całość z osprzętem trochę dociąży przód. No chyba że ma być tanio to lej beton w podłużnice spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> no już kolegi nie dobijaj... 10 tys on chyba nie ma

Nie dobija :D z pieniedzmi wiekszego problemu nie ma ,felgi tez juz leza w garazu wiec auto czeka tylko i wylacznie na dobra zawieche wink.gif

Napisano

> Oj tam odrazu 10 tys. Nie przesadzajmy

SC na AR juz widziałem, Uno chyba jeszcze w PL nie ma? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> SC na AR juz widziałem, Uno chyba jeszcze w PL nie ma?

Z tego co slyszalem na forum naglebie.pl to sc juz jest wink.gif o uno nic nie slyszalem wink.gif

Napisano

> SC na AR juz widziałem, Uno chyba jeszcze w PL nie ma?

Podobno niema ale kolega mi opowiadał że w jakiejś stodole ktoś coś klepał w tym temacie. To by w sumie nie było głupie góra dół kiedy chcesz. Gwint jest trochę mało uniwersalny sick.gif

Napisano
  • Autor

> Podobno niema ale kolega mi opowiadał że w jakiejś stodole ktoś coś klepał w tym temacie. To by w

> sumie nie było głupie góra dół kiedy chcesz. Gwint jest trochę mało uniwersalny

Noo nie glupie nie glupie wink.gif Pieniedzy troche kosztuje ,ale za to efek poraza :D

Napisano

> ktos kiedys wgl ??

z golfa nie ale z sc albo cc mozna przerobic....trzeba tylko fasolke zamiast okraglego otworu tam gdzie zwrotnica....ja np dorwalem gwint bilsteina do uno za 600 zl , uzywany , regeneracja to 400 i za 1000 masz dobry gwint do uno

Napisano

> z golfa nie ale z sc albo cc mozna przerobic....trzeba tylko fasolke zamiast okraglego otworu tam

> gdzie zwrotnica....ja np dorwalem gwint bilsteina do uno za 600 zl , uzywany , regeneracja to

> 400 i za 1000 masz dobry gwint do uno

jakiś czas temu był na Allegro gwint robiony na Bilsteinie w Zerkopolu spineyes.gif miałem chęć ale zabrakło gotówki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> z golfa nie ale z sc albo cc mozna przerobic....trzeba tylko fasolke zamiast okraglego otworu tam

> gdzie zwrotnica....ja np dorwalem gwint bilsteina do uno za 600 zl , uzywany , regeneracja to

> 400 i za 1000 masz dobry gwint do uno

O wkoncu kolega pomogl i o to mi wlasnie chodzilo :D A jesli chodzi o ta przerobke ,dalbys rade opisac to troche dokladniej ??

Napisano

> O wkoncu kolega pomogl i o to mi wlasnie chodzilo :D A jesli chodzi o ta przerobke ,dalbys rade

> opisac to troche dokladniej ??

nie przerabialem ale mialem kiedys w reku rysunki techniczne producenta amortyzatorow do uno i do sc i porownalem wszystkie wymiary i roznily sie tylko o 5mm przy srubie od zwrotnicy...trzeba przerobic na fasolke i tyle ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie przerabialem ale mialem kiedys w reku rysunki techniczne producenta amortyzatorow do uno i do

> sc i porownalem wszystkie wymiary i roznily sie tylko o 5mm przy srubie od zwrotnicy...trzeba

> przerobic na fasolke i tyle

Dzieki wielkie za pomoc kolego wink.gif

Napisano

> jakiś czas temu był na Allegro gwint robiony na Bilsteinie w Zerkopolu miałem chęć ale zabrakło

> gotówki

Jak bys nie wydawal siana na AR to na uno bylo by wystarczajaco grinser006.gif

Napisano

> jakiś czas temu był na Allegro gwint robiony na Bilsteinie w Zerkopolu miałem chęć ale zabrakło

> gotówki

wlasnie ten zakupilem zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.