Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia ceed 1.6 crdi 90km realne spalanie

Featured Replies

Napisano

witajcie

chodzi mi to auto po głowie, ale często spotykam opinie, że jak na tak małego diesla spala zbyt wiele. Ja codziennie mam do pokonania jakieś 130km gdzie ok 40km to jest miasto i zastanawiam się czy to będzie dla mnie dobra opcja względem tego co teraz mam czyli samochodu na gaz i spalania ok 11l LPG

Napisano

> witajcie

> chodzi mi to auto po głowie, ale często spotykam opinie, że jak na tak małego diesla spala zbyt

> wiele. Ja codziennie mam do pokonania jakieś 130km gdzie ok 40km to jest miasto i zastanawiam

> się czy to będzie dla mnie dobra opcja względem tego co teraz mam czyli samochodu na gaz i

> spalania ok 11l LPG

Raczej nikt Ci nie da odpowiedzi na to pytanie...

Sprawdz soie wyniki na spritmonitor.de i bedziesz mial poglad.

A najlepiej to znajdz to auto w wypozyczalni i sam sprawdzok.gif

Napisano

Hmmm dlaczego akurat chciałbyś kupić wersje 90KM?

Co do spalania to moge tylko powiedzieć o silniku 115KM. Na trasie Opoczno- Mińsk Mazowiecki spalanie wyszło mi 5,2/100 przy dystrybutorze, po mieście jak już jeździłem to robiłem ok. 5-10 km i nie było okazji jeździć więcej.

Napisano

115KM w korkach 8,5 na trasie 6. 90KM troche mniej bedzie palic. Dodaj 2l to spalania fabrycznego i Ci wyjdzie prawdziwe.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> witajcie

> chodzi mi to auto po głowie, ale często spotykam opinie, że jak na tak małego diesla spala zbyt

> wiele. Ja codziennie mam do pokonania jakieś 130km gdzie ok 40km to jest miasto i zastanawiam

> się czy to będzie dla mnie dobra opcja względem tego co teraz mam czyli samochodu na gaz i

> spalania ok 11l LPG

Wprawdzie nie Kia i nie 90 KM, ale Hyundai i 115 KM -

miasto/korki 7 bez klimy 7,5 z klimą

trasa przy spokojnej jeździe da się zejści poniżej 5, ale można też zbliżyć się do 6

ostatni tydzień 800 km w tym 100 km ekspresową oraz 400 km w trasie - spalanie 5.7 wg komputera średnia 43 km/h

• 4 tygodnie później...
Napisano

> witajcie

> spalania ok 11l LPG

mi średnio i30 CW z tym silnikiem pali 6.2 we Wrocławiu gdzie 70/30 to miasto/trasa

oczywiscie według komutera

• 2 miesiące później...
Napisano

Cześć, ja w marcu zeszłego roku zanabyłem taką właśnie kijankę z 90KM pod maską i powiem tak. Najmniej spaliła mi 4,4 l/100 km (spokojna trasa do Radomia z Sosnowca częściowo 7-ką). Przy jeżdzie żony do pracy do Katowic bez większych korków pali to ok. 6,5 do 7 litrów. Przy mojej jeździe na polskich psełdo trasach czyli trochę dwupasmówek, autostrad i jednopasmówek wychodzi w granicach 5,0 do 6,0 z tendencją w pobliżu jednak tych 5 litrów. Z auta ogólnie jestem zadowolony i mimo przesiadki z mocniejszych benzynówek na dynamikę raczej nie narzekam choć zawsze przydałoby się więcej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.