Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie chce zapalić

Featured Replies

Napisano

Witam, dziś jadąc z pracy Uniaczem jak zwykle na gazie nagle samochód zaczął zwalniać bo się skończył gaz więc przełączyłem na benzynę i w tym momencie silnik zgasł już go nie można uruchomić nie wiem co się dzieje z nim dodam że jakiś miesiąc temu były wymienione świece i przewody WN, sprawdzałem iskrę czy jest i iskra jest na świecy a coś mi się przypomniało że jak wcześniej samochód jechał to było wszystko dobrze z nim, ale gdy zgasiłem silnik to albo zapalił ,,na dotyk" albo trzeba było kręcić bez skutku. Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Moze skoro nie ma gazu i na benzynie nie chce odpalic to ja bym obstawial pompe paliwa.spradz czy dziala.

Napisano
  • Autor

> Moze skoro nie ma gazu i na benzynie nie chce odpalic to ja bym obstawial pompe paliwa.spradz czy

> dziala.

Po włączeniu zapłonu słychać pompkę

Napisano

a moze po prostu długo na PB nie jezdziłeś i zamuliło wtrysk

ja mojego zawsze odpalam ba benzynie bo jak o tym zapominałem to wlasnie miałem akcje ze uno zapominało jak sie jezdzi na PB

Napisano
  • Autor

> a moze po prostu długo na PB nie jezdziłeś i zamuliło wtrysk

> ja mojego zawsze odpalam ba benzynie bo jak o tym zapominałem to wlasnie miałem akcje ze uno

> zapominało jak sie jezdzi na PB

Zawsze zapalam na benzynie a może być tak że pompka buczy a nie podaje paliwa??? czy może jak mam alarm to może odcinać zapłon?? a była jeszcze taka sytuacja że podczas kręcenia załapał na chwilę i zgasł

Napisano

co do alarmu to sie nie wypowiem bo sie nieznam ale co do pompy

to moge Ci powiedzeć ze u mnie musiałem wymienic na nową pomimo tego ze po przekreceniu kluczyka słyszałem ja

po prostu chyba raz działała a raz nie, albo za małe cisnienie dawała

także moze to..

Napisano
  • Autor

> A jesteś pewny że benzyna jest?

benzyna jest a co to ten digiplex gdzie tego szukac dodam że w uniaczu siedzi silnik 1.0 fire

Napisano

> benzyna jest a co to ten digiplex gdzie tego szukac dodam że w uniaczu siedzi silnik 1.0 fire

Inaczej moduł zapłonu. Taka skrzyneczka wyglądająca jak "radiator" powinna być na nim naklejka z napisem smile.gif

Takie cuś

Napisano

1.0 nie ma digiplexa ;p

do 98 roku miał zwykły aparat zapłonowy, po 98 jest motronic ze zintegrowanym zapłonem

Napisano
  • Autor

koledzy dzieki za pomoc przyczyna byl uszkodzony przekaznik wtryskiwacza

Napisano

> koledzy dzieki za pomoc przyczyna byl uszkodzony przekaznik wtryskiwacza

a jak do tego doszedłeś? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a jak do tego doszedłeś?

Mechanik mi naprawiał Uniacza i sprawdzał wszystko tak powiedział no i już Uniacz dalej śmiga aż miło:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.