Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

16v klekocze

Featured Replies

Napisano

Bry, Pany sprawa wygląda tak, jak zimny silnik to klekocze i do dosyć głośno, a jak się już rozgrzeje to praktycznie nie słychać już klekotu. Martwić się czy nie ? Da rade coś z tym zrobić ? Pytam bo stało się to tak z dnia na dzień. Olej to mobil 1 10w/40 wiem, że nie najlepszy no ale...

Napisano

> Bry, Pany sprawa wygląda tak, jak zimny silnik to klekocze i do dosyć głośno, a jak się już

> rozgrzeje to praktycznie nie słychać już klekotu. Martwić się czy nie ? Da rade coś z tym

> zrobić ? Pytam bo stało się to tak z dnia na dzień. Olej to mobil 1 10w/40 wiem, że nie

> najlepszy no ale...

Zmien filtr i olej na cos lepszego i zobaczysz czy sie poprawi wink.gif

Kiedy wymieniales olej?

Napisano

ponoć w fefnastkach TTTM jak wyczytałem gdzieniegdzie..

pierwsze co się wystraszyłem jak kupiłem kropę i odpalałem przy przymrozkach. Klepie mi do bramy, czasem do bramy sąsiada i przestaje. Radzono mi się nie przejmować..

Tak było zarówno na castrolu jak i na lotosie.. choć na tym drugim jakby słabiej hmm.gif albo jeszcze mrozy nie przyszły zlosnik.gif

Napisano

Zanim samoregulatory zaczną pracować poprawnie trochę czasu mija :-)

1.6 16V ma podobnie od nowości, tak na fiatowskiej Selenii jak i obecnie na mobilu (auto po 200kkm).

Napisano

możliwe że to popychacze u mojej siostry w bravo 1.6 16V było to samo. Na warsztacie wlałem jakiś uszczelniacz do oleju i "jak ręką odjął" smile.gif

Napisano
  • Autor

odpowiem wszystkim 270751858-jezyk.gif

olej wymieniony ok 5-6k km, ale teraz w listopadzie będzie mijał rok to pewnie wymienie wink.gif a to zaczeło tak z dnia na dzień, po wizycie u mechanika ktory wymieniał skrzynie i tak dumam czy go nie przegonił na zimnym, jak to z mechniorami niektórymi bywa. Możliwe że to przez to ?

Nie mówie tu o takim jakby cykaniu, tylko właśnie klekot, tak jakby z jednej strony przy kółku rozrządu hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.