Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto mi sprawdzi przepływomierz?

Featured Replies

Napisano

W załączniku jest opis pracy przepływomierza, wydaje mi się że powyżej 3000 obrotów coś jest nie tak . Mam rację?

Napisano

Masz rację - zakładając że nie masz w układzie dolotowym nieszczelności to mierzoną masę powietrza przy docelowej 1200 powinieneś mieć o conajmniej 300mg/i większą .

PS.

Generalnie wartałoby się też przywitać z kolegami na towarzyskim waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Chyba nie mam nieszczelności chociaż nie sprawdzałem. Czyli przepływka do wymiany? Czy przez to będzie zwiększone spalanie? Czy może to zaszkodzić silnikowi?

Napisano

> Czyli przepływka do wymiany?

Jeśli faktycznie nie masz nieszczelności to najprawdopodobniejsza opcja , ew. jeszcze musiałbyś mieć b. brudny filtr powietrza .

> Czy przez to będzie zwiększone spalanie?

> Czy może to zaszkodzić silnikowi?

2x nie .

Dynamika jest mniejsza .

Napisano

Jak auto jeździ z odpiętą przepływką?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się że tak samo tylko kopci na czarno.

Napisano

> Wydaje mi się że tak samo tylko kopci na czarno.

gdyby był zły to by lepiej śmigał po odpięciu (aczkolwiek nie jest to zawsze dobra diagnoza - jak jest uszkodzony całkowicie to dobra metoda)

jak masz od kogoś podmienić na chwilę to podmień

Napisano

> Wydaje mi się że tak samo tylko kopci na czarno.

A jak sztanga turbo?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

A teraz pytanie za sto punktów. U siebie mam taki numer wkładki przepływomierza F00C2G2063. Czy jak kupię przepływomierz taki

http://www.autoczesci-elektronika.eu/432,przeplywomierz-powietrza-opel-1.3-1.9-cdti.html

będzie on pasował bo mojego autka?

Napisano
  • Autor

Co sztanga turbo? Chodzi jeśli o to chodzi.

Napisano

> A teraz pytanie za sto punktów. U siebie mam taki numer wkładki przepływomierza F00C2G2063. Czy jak

> kupię przepływomierz taki

> http://www.autoczesci-elektronika.eu/432,przeplywomierz-powietrza-opel-1.3-1.9-cdti.html

> będzie on pasował bo mojego autka?

wydaje mi się, że nie - mają inne numery użytkowe w stilo HFM 5-4.7 a oplowski ma HFM 5-3.5

Napisano

> U siebie mam taki numer wkładki przepływomierza F00C2G2063.

Szukaj po nr kompletnej przepływki - do MJTD 140 ma być BOSCH 0280218120 .

Napisano
  • Autor

Znam numery mojej przepływki, tylko myślę czy to ten sam wkład i tylko obudowa inna, no i cena.

Napisano

> Znam numery mojej przepływki, tylko myślę czy to ten sam wkład i tylko obudowa inna, no i cena.

Nie kombinuj.... kup cały Boscha w salonie Boscha bo wydasz niepotrzebnie pieniądze....

Skoro masz stary uszkodzony to możesz go przepłukać czystym "spirytusem" lub specjalnym preparatem do czyszenia elektroniki trzymając w pionie przepływkę old.gif ( nie wolno żadnych wacików wkładać old.gif ) i sprawdzić czy nie ma tam oleju lub błota z uszkodzonego filtra powietrza - bo szkoda nowej przepływki. Przy okazji kiedy wymieniałeś filtr powietrza?

Napisano

masz parametry w normie nie kombinuj bo wydasz kasę na darmo smile.gif

Napisano

> W załączniku jest opis pracy przepływomierza, wydaje mi się że powyżej 3000 obrotów coś jest nie

> tak . Mam rację?

Ten log na postoju zrobiony czy w czasie jazdy ?

Napisano

Czy przepływomierze w stilo różnią sie między silnikami 1.2 1.4 i 1.9? bo na allegro widze ludzi którzy sprzedają używki i piszą że pasują do tych trzech silników. Chyba że to jakiś skrót myślowy...

Napisano

> Czy przepływomierze w stilo różnią sie między silnikami 1.2 1.4 i 1.9? bo na allegro widze ludzi

> którzy sprzedają używki i piszą że pasują do tych trzech silników. Chyba że to jakiś skrót

> myślowy...

Różnią się

Napisano
  • Autor

Na postoju. Wydaje mi się że jest coś nie tak bo powyżej 3000 Desired intake air quantity pokazuje 1200 mg/i a Intake air quantity 670 mg/i.

Napisano

> Na postoju.

To masz odpowiedź czemu jest źle, zrób loga tak jak sie to powinno robić to zobaczysz że będzie wporządku.

Napisano

> Na postoju.

Mogłeś od razu to napisać - takie pomiary masy powietrza są tyle warte tyle co nic ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.