Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównanie bagażników w autach

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś może wie jak liczy Volkswagen bo niestety na stronie brak informacji.

Chdzi o Tourana z aktualnego rocznika, piszą że przy 5 osobowej wersji jest to do 695l, tylko pytanie czy do linii foteli czy do dachu.

Seat Altea też bez szczegółów, natomiast toyota verso pokazuje obie opcje (699 / 440) , a potrzebuję wybrać najpojemniejszy bagażnik.

Również interesują mnie większe auta (alhambra pokazuje obie wartości, sharan już nie)

Napisano

> Czy ktoś może wie jak liczy Volkswagen bo niestety na stronie brak informacji.

> Chdzi o Tourana z aktualnego rocznika, piszą że przy 5 osobowej wersji jest to do 695l, tylko

> pytanie czy do linii foteli czy do dachu.

> Seat Altea też bez szczegółów, natomiast toyota verso pokazuje obie opcje (699 / 440) , a

> potrzebuję wybrać najpojemniejszy bagażnik.

> Również interesują mnie większe auta (alhambra pokazuje obie wartości, sharan już nie)

Wez auto na weekend i wyprobuj. Kazdy dealer da Ci taki samochod. Bedziesz wtedy wiedzial, czy ci to auto pasuje.

Napisano
  • Autor

> Wez auto na weekend i wyprobuj. Kazdy dealer da Ci taki samochod. Bedziesz wtedy wiedzial, czy ci

> to auto pasuje.

no muszę spróbować, ale pamiętam kiedyś w oplu jak kupowałem auto to dostałem na jazde próbną i tyle, to samo toyota, chyba z tym dawaniem na weekend to nie są tacy chętnie.

Napisano

> Chdzi o Tourana z aktualnego rocznika, piszą że przy 5 osobowej wersji jest to do 695l, tylko

Patrzac na Tourana to jest to pewnie 695 do dachu lub do linii szyb, ale policzone razem z wneka kola zapasowego (ten sam numer robia w Skodzie). Sam patrzylem na te litry rok temu i cuda wychodzily, a najlepiej to zabrac sobie miarke, isc do salonu i sprawdzic interesujace nas wymiary.

Napisano
  • Autor

> Patrzac na Tourana to jest to pewnie 695 do dachu lub do linii szyb, ale policzone razem z wneka

> kola zapasowego (ten sam numer robia w Skodzie). Sam patrzylem na te litry rok temu i cuda

> wychodzily, a najlepiej to zabrac sobie miarke, isc do salonu i sprawdzic interesujace nas

> wymiary.

no właśnie chyba tak zacznę robić, choć nie chce mi się robić rundki po wszystkich salonach dlatego chcę się ograniczyć, choć narazie touran najelpszy stosunek jakoś / cena / wyposażenie

Napisano

> no właśnie chyba tak zacznę robić, choć nie chce mi się robić rundki po wszystkich salonach

Mnie sie tez z poczatku nie chcialo, ale mialem okazje zweryfikowac jak sie te litry producentow przekladaja na faktyczna pojemnosc - szczytem bezczelnosci byla KIA Sportage (pusta wneka na kolo, oddzielona plyta od bagaznika, chyba skarpet luzem tam mozna naklasc). Patrzac na wymiary Tourana i na moje C4 to raczej te 695 litrow slabo widze. U mnie jest cos okolo 600l, a bagaznik wyglada na wiekszy, z miesiac temu stal obok mnie facet Toruanem na parkingu i tez ladowal zakupy, to sie mialem okazje przyjzec.

Napisano

> Mnie sie tez z poczatku nie chcialo, ale mialem okazje zweryfikowac jak sie te litry producentow

> przekladaja na faktyczna pojemnosc - szczytem bezczelnosci byla KIA Sportage (pusta wneka na

> kolo, oddzielona plyta od bagaznika, chyba skarpet luzem tam mozna naklasc). Patrzac na

> wymiary Tourana i na moje C4 to raczej te 695 litrow slabo widze. U mnie jest cos okolo 600l,

> a bagaznik wyglada na wiekszy, z miesiac temu stal obok mnie facet Toruanem na parkingu i tez

> ladowal zakupy, to sie mialem okazje przyjzec.

hmm.gif touran ma chyba małe fotele z tyłu

odległość od klapy do tylnich foteli to 110cm, u mnie w c-maxie jest 85cm ... 25cm to sporo

ale już wymiar do przednich foteli jest taki sam ok 170cm hmm.gif

dlatego ma pewnie 100L większy bagażnik (c-max ma 550L)

też ostatnio zaparkowałem obok VW i myślałem że jest większy, a tu wychodzi że to prawie to samo ...

owszem na papierze jest dłuższy o 20cm, ale głównie za sprawą maski

Napisano

> touran ma chyba małe fotele z tyłu

> odległość od klapy do tylnich foteli to 110cm, u mnie w c-maxie jest 85cm ... 25cm to sporo

U mnie jest wyraznie ponad metr, ale dokladnie nie wiem ile bo rok temu to sprawdzalem, poza tym kwestia czy zmierze "po podlodze" czy na wysokosci dolnej linii szyb i w jakiej pozycji beda tylne fotele (przesuniete troche do przodu, maks do tylu, oparcia normalnie czy pochylone). Dlatego polecam wizyte w salonie i popatrzenie doklanie co sie kupuje bo producenci sa czasem niebywale bezczelni jezeli idzie o podawanie osiagow/wymiarow.

Napisano

> U mnie jest wyraznie ponad metr, ale dokladnie nie wiem ile bo rok temu to sprawdzalem, poza tym

> kwestia czy zmierze "po podlodze" czy na wysokosci dolnej linii szyb i w jakiej pozycji beda

> tylne fotele (przesuniete troche do przodu, maks do tylu, oparcia normalnie czy pochylone).

> Dlatego polecam wizyte w salonie i popatrzenie doklanie co sie kupuje bo producenci sa czasem

> niebywale bezczelni jezeli idzie o podawanie osiagow/wymiarow.

IMO mierzą tam gdzie im wygodnie, czyt. uzyskają najlepsze wyniki grinser006.gif

dane z tabelek, ale różnica spora, sądzę że ford i vw podali przy podłodze hmm.gif

taka ciekawostka, do przednich podają 170cm, a ja mając 180cm śpię w nogami wyciągniętymi

tyle że przednie fotele przesuwam max do przodu ok.gif

c-max ma jedną wadę bagażnika, zupełnie zmarnowano przestrzeń nad nadkolem

od podłogi idzie pionowa ściana aż do rolety, za plastikiem jest pustka frown.gif

w sumie zrobili w nich tylko dwa małe schowki na trójkąt i gaśnice spineyes.gif

cmax8-a9d1e9807c6ac13b479bd8ce5a19ad4a.jpg

idealnie na mój wózek

w%2525C3%2525B3zek.jpg

w astrze F kombi było więcej miejsca po bokach - nadkola wystawały ok.gif

Napisano

> Mnie sie tez z poczatku nie chcialo, ale mialem okazje zweryfikowac jak sie te litry producentow

> przekladaja na faktyczna pojemnosc - szczytem bezczelnosci byla KIA Sportage (pusta wneka na

> kolo, oddzielona plyta od bagaznika, chyba skarpet luzem tam mozna naklasc). Patrzac na

> wymiary Tourana i na moje C4 to raczej te 695 litrow slabo widze. U mnie jest cos okolo 600l,

> a bagaznik wyglada na wiekszy, z miesiac temu stal obok mnie facet Toruanem na parkingu i tez

> ladowal zakupy, to sie mialem okazje przyjzec.

a turan nie ma ruchomej tylnej kanapy?

Napisano

> a turan nie ma ruchomej tylnej kanapy?

Nie wiem, widzialem tylko otwarte auto. Jezeli jest ruchoma to wymiary powinni podac w polozeniu normalnym.

Napisano

> Czy ktoś może wie jak liczy Volkswagen bo niestety na stronie brak informacji.

> Seat Altea też bez szczegółów, natomiast toyota verso pokazuje obie opcje (699 / 440) , a

> Również interesują mnie większe auta (alhambra pokazuje obie wartości, sharan już nie)

w/g danych porducenta w forestrze mam 400L w toledo 550L

w rzeczywistosci do forestera zmiesze 2x tyle bagazu co do toledo

wiec te wszystkie dane z kolorowych folderow mozna sobie wlozyc....

Napisano
  • Autor

> w/g danych porducenta w forestrze mam 400L w toledo 550L

> w rzeczywistosci do forestera zmiesze 2x tyle bagazu co do toledo

> wiec te wszystkie dane z kolorowych folderow mozna sobie wlozyc....

no dobra to czeka mnie chyba jednak rundka po salonach raz jeszcze tylko tym razem z miarką smile.gif

Napisano

> Nie wiem, widzialem tylko otwarte auto. Jezeli jest ruchoma to wymiary powinni podac w polozeniu

> normalnym.

jak znam zycie to podaja przy kanapie max dosunietej do przodu

Napisano

Swego czasu był o rzeczywistej pojemności bagażników w tygodniku Auto Świat.

Tu jest link do wersji elektronicznej artykułu.

Jednym słowem często rzeczywistość ma się nijak do danych producentów.

Napisano
  • Autor

> Swego czasu był o rzeczywistej pojemności bagażników w tygodniku Auto Świat.

> Tu jest link do wersji elektronicznej artykułu.

> Jednym słowem często rzeczywistość ma się nijak do danych producentów.

fajny artukuł, potwierdził że turan ma spory bagaznik

Napisano

> fajny artukuł, potwierdził że turan ma spory bagaznik

i o 100L mniejszy niż deklaruje producent spineyes.gif

za to C-max ma większy niż 550L które jest w tabelach

wychodzi na to że maksiu ma taki sam bagażnik jak touran hmm.gif

Napisano
  • Autor

> i o 100L mniejszy niż deklaruje producent

> za to C-max ma większy niż 550L które jest w tabelach

> wychodzi na to że maksiu ma taki sam bagażnik jak touran

ale wychodzi drożej i mniej mi się podoba

Napisano

> ale wychodzi drożej i mniej mi się podoba

ok.gif

ale ja nie namawiam, patrze pod kątem swojego bolidu, jak pisałem wcześniej wydawało mi się że c-max jest mniejszy,

a wychodzi że wcale nie ok.gif

mnie się turan nie podobał grinser006.gif

a zafira ?

ta nowa jest chyba duża, choć to może znowu złudzenie spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> ale ja nie namawiam, patrze pod kątem swojego bolidu, jak pisałem wcześniej wydawało mi się że

> c-max jest mniejszy,

> a wychodzi że wcale nie

> mnie się turan nie podobał

mi sie podobal a nowy podoba mi sie jeszcze bardziej

> a zafira ?

> ta nowa jest chyba duża, choć to może znowu złudzenie

bedzie mozna ja obejrzec w styczniu, ale cena z katalogu 140tysi

Napisano

> w/g danych porducenta w forestrze mam 400L w toledo 550L

> w rzeczywistosci do forestera zmiesze 2x tyle bagazu co do toledo

> wiec te wszystkie dane z kolorowych folderow mozna sobie wlozyc....

w tym przypadku bardziej ma znaczenie, że toledo jest sedanem, gdzie trudniej jest dobrze upakować bagażnik... bo może i 550l ma, ale otwór do załadunku jak to w sedanie

Napisano
  • Autor

Właśnie wróciłem z kilku salonów, w niektórych nawet biegając z miarką smile.gif

Toyota - największy bagażnik ma avensis (oczywiście w cenie w okolicy 100tysi)

Skoda - nic mi nie przypasowało, może i bagażnik spory w superbie auto mi nie pasuje

Seat - Alhambra, fajne autko prawie jak autobus, ale ładny i zgrabny, niezła wersja koszt 125 tys w benzynie, ale brak automatu dyskwalifikuje to auto, miejsca za to sporo

Renault - tutaj najmilsze zaskoczenie Scenic Grand robi bardzo pozytywne wrażenie, dużo miejsca, praktycznie full opcja w benzynie 100tysi, jedyny minus nie dało rady obejrzeć lepszej wersji, same golasy na stanie.

Ku mojemu zaskoczeniu mojej żonie się podoba Scenic chyba najbardziej, bagażnik spory, wygląd z zewnątrz całkiem całkiem, dużo "bajerów", choć tych więcej miał 5008, ale z tego co czytałem to mocno awaryjne autko.

Napisano

> zewnątrz całkiem całkiem, dużo "bajerów", choć tych więcej miał 5008, ale z tego co czytałem

> to mocno awaryjne autko.

Dziwne, C4 Grand Picasso to brat blizniak 5008, a w rankingach (nie pamietam ADAC czy Dekra) ponoc zajmuje czolowe miejsce wsrod tego typu aut.

Napisano
  • Autor

> Dziwne, C4 Grand Picasso to brat blizniak 5008, a w rankingach (nie pamietam ADAC czy Dekra) ponoc

> zajmuje czolowe miejsce wsrod tego typu aut.

tia to samo mówił gość w renówce smile.gif

Dużo czytałem o problemach z tarczami, elektryką właśnie w 5008

Napisano

> Seat - Alhambra, fajne autko prawie jak autobus, ale ładny i zgrabny, niezła wersja koszt 125 tys w

swoją droga to alhambrę bardziej chyba do sharana porównywac się powinno a nie do tourana hmm.gif chyba że cenowo tak wychodzi niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> swoją droga to alhambrę bardziej chyba do sharana porównywac się powinno a nie do tourana chyba że

> cenowo tak wychodzi

gabarytowo to dokładnie Sharan, ale cenowo bliżej do turana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.