Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poszukiwania rodzinnego 3 latka

Featured Replies

Napisano

witam

Moje obecne auto w przyszłym tygodniu będzie miało nowego właściciela i muszę znaleźć zastępstwo.

Nie będzie to już limuzyna jak obecne auto, tylko coś, co po prostu będzie tańsze w utrzymaniu, ale dalej zapewniało komfort i musi być praktyczniejsze.

Na celowniku mam auta max 3 letnie:

-mondeo-nieźle jeździ, większość jest nieźle wyposażona, jest w czym przebierać. Nigdy nie miałem forda, ale już jeździłem mondeo i jest całkiem przyjemnie. Wiem, że fordy nie mają najlepszych opinii, ale im dłużej mam z nimi kontakt, tym bardziej się do niech przekonuję.

-C5-podoba mi się bardzo, wygodne i ciekaw auto, ale odczucia po jeździe próbnej są takie, że mondeo jest dynamiczniejsze (oba były 2,0 klekot). Nie wiem, czy może po prostu C5 jest cichsze i dla tego tak się wydaje? jeździł może ktoś c5 z 2,2 pod maską?

-a6 kombi-kosztowało by troszkę więcej, ale utrzymanie już jest na podobnym poziomie i o wiele łatwiej byłoby znaleźć auto z automatem. Niestety byłby to silnik tylko r4 i raczej podstawowe wersje.

-mazda 6-auto podobne do mondeo, świetne prowadzenie, świetnie wykonane wnętrze, większość bardzo bogato wyposażona-mój faworyt jak na razie ok.gif

Biorę jeszcze pod uwagę C4 grand picasso jako najpraktyczniejsze w zestawieniu.

nie zależy mi na konkretnych wersjach silnikowych, ani żeby był to klekot, nawet wolałbym dobry silnik benzynowy.

Jakie macie doświadczenia z ww autami?

P.S. proszę mi nie proponować passata, laguny czy 407, bo po prostu mi się nie podobają

Napisano

ja myslę, że A6 te wszystkie auta bije na głowę, bo to po prostu inna klasa aut. No i po przesiadce z A8 mniejszy szok zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja myslę, że A6 te wszystkie auta bije na głowę, bo to po prostu inna klasa aut. No i po przesiadce

> z A8 mniejszy szok

w ramach odwyku teraz przemieszczam się micrą zlosnik.gif

a tak na poważnie, to nie mam problemu z przesiadką do auta niższej klasy. Ma być młodsze i mniej obciążać domowy budżet-wiesz, dom, rodzina....

a6 jest spoko, tylko na 90% byłoby to 2,0TDI, a na a6 to troszkę za mało. Duży plus za DSG. Muszę to dokładnie skalkulować.

Napisano

> a6 jest spoko, tylko na 90% byłoby to 2,0TDI, a na a6 to troszkę za mało. Duży plus za DSG. Muszę

> to dokładnie skalkulować.

DSG czy moze raczej CVT (multitronic)?

z tego co sie orientuje to normalna skrzynia biegow (klasyczny automat) to byl tylko w 4napedowych. Jesli chcesz kupic multitronica to sie mocno zastanow... no chyba, ze kupujesz auto nowe

Szukalem C5, diesel, automat w nowej budzie i ciezko jest. 2 litrowych z dobrym wyposazeniem jest malo a 3.0 zabija akcyza

edit. Nie zauwazylem, ze to nie PL. Kup audi quattro z automatem albo C5ke smile.gif. A moze e91 z BMW? Bo nowej piatki nie kupuj... bedziesz bluznil grinser006.gif

Napisano

A jaki budzet? Rozumiem, ze UK.

Ja mam podobny dylemat i na razie stanelo na Mercedes C (szkoda, ze w Szwecji kosztuje +50%), ale moze skonczyc sie na A6 lub 3. Na pewno bedzie automat (ale w Audi troche boje sie multitronica) i do 110000 km.

Co do Ciebie, to odradzam wszelkie vanowate, no chyba, ze masz trojke dzieci i musisz.

A moze Insignia albo Accord ?

Napisano

> a tak na poważnie, to nie mam problemu z przesiadką do auta >niższej klasy. Ma być młodsze i mniej

> obciążać domowy budżet-wiesz, dom, rodzina....

To celuj w mondka waytogo.gif duze , wygodne a ceny czesci (przynajmniej w PL) zaskakuja i to bardzo pozytywnie waytogo.gif

Napisano

> To celuj w mondka duze , wygodne a ceny czesci (przynajmniej w PL) zaskakuja i to bardzo

> pozytywnie

Mdo jest bez sensu na wyspie, ma straszna utrate wartosci. Za dwa lata bedzie w cenie zlomu.

Napisano

> Mdo jest bez sensu na wyspie, ma straszna utrate wartosci. Za dwa lata bedzie w cenie zlomu.

U nas też nie lepiej z trzymaniem ceny tego modelu.

Napisano

> -mazda 6-auto podobne do mondeo, świetne prowadzenie, świetnie wykonane wnętrze, większość bardzo

to oczywiste że nie mogę zapropoować nic innego ...

jeżdżę od kilku lat różnymi ... i jakoś... jak dla mnie nie ma lepszego auta za podobną kasę grinser006.gif

Napisano

> witam

> Moje obecne auto w przyszłym tygodniu będzie miało nowego właściciela i muszę znaleźć zastępstwo.

> Nie będzie to już limuzyna jak obecne auto, tylko coś, co

Ja bym bral a6 nawet ta 2,0+program i jakos bedzie dawac rade. Do tego wszytskiego dobre brekdown cover z part and labour i heja - ale nie wiem czy tu nie bedzie warunku mniej niz 100kmil i pelna ksiazka.

Napisano

> witam

> Moje obecne auto w przyszłym tygodniu będzie miało nowego właściciela i muszę znaleźć zastępstwo.

> Nie będzie to już limuzyna jak obecne auto, tylko coś, co po prostu będzie tańsze w utrzymaniu, ale

> dalej zapewniało komfort i musi być praktyczniejsze.

> Na celowniku mam auta max 3 letnie:

> -mondeo-nieźle jeździ, większość jest nieźle wyposażona, jest w czym przebierać. Nigdy nie miałem

> forda, ale już jeździłem mondeo i jest całkiem przyjemnie. Wiem, że fordy nie mają najlepszych

> opinii, ale im dłużej mam z nimi kontakt, tym bardziej się do niech przekonuję.

> -C5-podoba mi się bardzo, wygodne i ciekaw auto, ale odczucia po jeździe próbnej są takie, że

> mondeo jest dynamiczniejsze (oba były 2,0 klekot). Nie wiem, czy może po prostu C5 jest

> cichsze i dla tego tak się wydaje? jeździł może ktoś c5 z 2,2 pod maską?

> -a6 kombi-kosztowało by troszkę więcej, ale utrzymanie już jest na podobnym poziomie i o wiele

> łatwiej byłoby znaleźć auto z automatem. Niestety byłby to silnik tylko r4 i raczej podstawowe

> wersje.

> -mazda 6-auto podobne do mondeo, świetne prowadzenie, świetnie wykonane wnętrze, większość bardzo

> bogato wyposażona-mój faworyt jak na razie

> Biorę jeszcze pod uwagę C4 grand picasso jako najpraktyczniejsze w zestawieniu.

> nie zależy mi na konkretnych wersjach silnikowych, ani żeby był to klekot, nawet wolałbym dobry

> silnik benzynowy.

> Jakie macie doświadczenia z ww autami?

> P.S. proszę mi nie proponować passata, laguny czy 407, bo po prostu mi się nie podobają

bierz 6 tylko odrazu zabezpieczenie antykorozyjne zrób smile.gif

Napisano

> Mdo jest bez sensu na wyspie, ma straszna utrate wartosci. Za dwa lata bedzie w cenie zlomu.

Nowe jest bez sensu, uzywane jak najbardziej z sensem wlasnie przez utrate wartosci. ok.gif

Napisano

> Nowe jest bez sensu, uzywane jak najbardziej z sensem wlasnie przez utrate wartosci.

hehe teraz dasz 5-6 za jakies z malym nalotem i dobrym silnikiem a za 2 lata bedzie warte moze 3

ogolnie wydanie wiecej niz 3-4 kf w uk na uzywane auto to strata kasy

Napisano
  • Autor

> hehe teraz dasz 5-6 za jakies z malym nalotem i dobrym silnikiem a za 2 lata bedzie warte moze 3

> ogolnie wydanie wiecej niz 3-4 kf w uk na uzywane auto to strata kasy

no właśnie to muszę dokładnie przeliczyć, bo zamierzam auto wziąć na "personal contract plan", czyli w skrócie będę tylko spłacał utratę wartości. Teraz jeśli chodzi o auta 3 letnie, to mondeo można kupić od 5k funta, ale za przyzwoite auto już około 7k. C5 i Mazda to okolice 7-8k, A6 od 10k. Teraz jeśli mazda czy cytryna straci połowę wartości (wycena odbywa się przed podpisaniem umowy) a a6 40%, to raty będą niemal takie same.

Co do automatu w A6 to muszę sprawdzić, bo wydaje mi się, że 2,0TDI i 2,0FSI idą w parze z DSG. Jeździłem passatem i a3 z 2,0TDI i oba miały DSG i podobała mi się praca tej skrzyni.

Napisano

> a6 jest spoko, tylko na 90% byłoby to 2,0TDI, a na a6 to troszkę za mało. Duży plus za DSG. Muszę

> to dokładnie skalkulować.

dsg???

w "oskach" to glownie multitronici frown.gif

Napisano

> Co do automatu w A6 to muszę sprawdzić, bo wydaje mi się, że 2,0TDI i 2,0FSI idą w parze z DSG.

> Jeździłem passatem i a3 z 2,0TDI i oba miały DSG i podobała mi się praca tej skrzyni.

1. s-tronic by audi to niby dsg by VW, ale nie do konca. moj brat zeznaje, ze jest inne sterowanie i niestety s-tronic juz bywa awaryjny

2. az zajrzalem do konfiguratora. Faktycznie s-tronic w a3 wystepuje z 2.0TDI. Natomiast od A4 w gore wystepuje jedynie w wersjach Quattro. W oskach jest Multitronic:(

Napisano
  • Autor

> bierz 6 tylko odrazu zabezpieczenie antykorozyjne zrób

te nowe chyba już nie maja problemu z korozją, bo pierwsze 6 to wiem że parciały trochę.

Zastanawiałem się jeszcze nad BMW 5, ale niestety mam zwyżkę na ubezpieczenie i za dużo by mnie to kosztowało. Może następnym razem.

Co jest z tymi C5? dziś byłem obejrzeć auto z silnikiem 2.2HDI i niby ma niezły ciąg, ale jakoś sprinterem nie jest, nawet w katalogu 0-100km/h napisali 10s. Chyba po prostu za duża turbo dziura hmm.gif

Za6 i multitronic to racja: wszystkie z małymi silnikami mają CVT, ale jest to już trzecia generacja tej skrzyni i są o wiele mniej awaryjne niż starsze. Użytkownicy piszą, że robią spokojnie ponad 200kkm bez problemów, oczywiście dbając o tą skrzynkę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.