Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiepskie odpalanie na ciepłym silniku.

Featured Replies

Napisano

Panowie mam nastepujacy problem.Astra kiepsko odpala "na benzynie" na ciepłym silniku.Musze dodać "gazu " aby zaskoczyła.Problem nie występuje na zimnym silniku.Czasami problem ustępuje ale rzadko.Pacjent to Astra F x16sz pb/lpg.Odpalam na benzynie zawsze.Niedawno robilem test wydolnosci pompy i było ok,świece zdrowe,filtry wymieniane.Z góry dziękuję za podpowiedzi .Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Najprawdopodobniej czujnik temperatury cieczy chłodzącej dający sygnał do ECU jest uwalony ewentualnie przewodzik od tego czujnika jest gdzieś przerwany jeśli problem znika co jakiś czas.

Napisano
  • Autor

Przepustnica jest czysta, wiec musze sprawdzic czujnik temperatury...jaka jest jego rezystencja początkowa??pozdr

Napisano

Czujnik temp. cieczy to prawdopodobnie przyczyna usterki - zacznij od niego. Miałem kiedyś ten sam problem zlosnik.gif

Napisano

> jaka jest jego rezystencja

Używaj czasem szukarki, bo ten obrazek wrzucamy już .... raz wink.gif

285466862-czujnik_opory.jpg

Pozdroofka

post-36940-1435251454828_thumb.jpg

Napisano

A ja myślę że nie trzymają ci zaworki reduktora lub elektrozawory LPG i kolektor wypełnia ci gazem, mieszanka robi się bardzo bogata i ciężko odpalić. Dość częsta usterka. Spróbuj zgasić silnik pracujący chwilę na benzynie czy będzie ok.

Napisano
  • Autor

Witam

Zrobiłem test i po zgaszeniu gorącego silnika(ok 90/95) rezystencja wynosiła 340 om , po około 2,20H wynosiła 1700 om.Wygląda na to że czujnik dobry. Jutro spróbuje zgasić na benzynie.pozdr cool.gif

Napisano

> Brudna przepustnica moze byc powodem problemów z odpalaniem na ciepłym.

no to ja i sąsiad mamy coś spaprane od nowości bo od wyjazdu z salonu na gorącym raz na 5 odpaleń trzeba 2-3 s dłużej (nie odpala na "dotyk")pokręcić.

ja uznałem że to urok tego samochodu ale gdybym go nie miał od nowości to bym kombinował usterkę.

Napisano
  • Autor

Witam

Czy ktoś posiada opis regeneracji elektrozaworu ??np brc tongue.gifhi pozdr

Napisano

> Witam

> Czy ktoś posiada opis regeneracji elektrozaworu ??np brc hi pozdr

Zapodaj jakiegoś adresa to coś podrzucę

Napisano

Witaj ja bym zrobił tak : sprawdził czy Astrolot odpala na gazie ciepły/ zimny silnik jeśli odpali Ci z gazu na ciepłym 90% ze czujnik temperatury miałem taki sam problem w omedze 2,0 16V z benzyny nie chciała palić a z gazu bez problemu wymieniłem czujnik o było ok

Pozdrawiam

Napisano

> no to ja i sąsiad mamy coś spaprane od nowości bo od wyjazdu z salonu na gorącym raz na 5 odpaleń

Ja też miałem problem przez 9 lat od nowości z odpalaniem na ciepłym. Dopiero w tym roku jak zakładałem gaz miałem czyszczoną przepustnicę i problem zniknął. Pozdro

Napisano
  • Autor

Witam

Ostatnio byłem na przeglądzie i jak wjechałem na kanał to gościowi włączył się wyciąg i powiedział że mam cos nie tak z spalaniem gazu...wiec przykreciłem juz na dławiku przed przepustnica , bo ostatnio żeczywiscie palił więcej...w mojej instalacji juz chyba nie da sie wiecej wyregulować poniewaz jest tylko dławik i parownik w opcjach regulacji....czyli tak jakby I generacja gazu??pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.