Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podświetlanie radia

Featured Replies

Napisano

Padło mi podświetlanie radia. Radio działa ale w nocy i wieczorem nie widać wyswietlacza. Czy jest od tego osobny bezpiecznik czy padło coś w radiu ?

Napisano

> Padło mi podświetlanie radia. Radio działa ale w nocy i wieczorem nie widać wyswietlacza. Czy jest

> od tego osobny bezpiecznik czy padło coś w radiu ?

A jak reszta podświetlenia? Fabryczne radio ściemnia się razem z zegarami...

Napisano
  • Autor

> A jak reszta podświetlenia? Fabryczne radio ściemnia się razem z zegarami...

Zegary są ok, pokrętła też a radio ciemne. Grzebałem dzisiaj przy aku i puszce bezpieczników i nie wiem czy czegoś nie zruszyłem.

Napisano

> Zegary są ok, pokrętła też a radio ciemne. Grzebałem dzisiaj przy aku i puszce bezpieczników i nie

> wiem czy czegoś nie zruszyłem.

radio ma swój bezpiecznik - ale jak by on padł to byś miał shhh.gif i nic by w nim nie świeciło, mrugało etc.

Jeśli jakaś część radia nie jest podświetlona = usterka w samym radiu. buu.gif

Napisano

W moim czasami ale nie często też tak się dzieje. Wtedy z wyczuciem nie za mocno z góry traktuje je piesc.gif zalapuje i znowu z pół roku a nawet rok jest spokój. Pewnie coś gdzieś nie styka.

Napisano

panel jest na tasmie, moze wystarczy rozpiac i poskladac?

jak cos nie styka moze to wystarczy?

Napisano

> panel jest na tasmie, moze wystarczy rozpiac i poskladac?

> jak cos nie styka moze to wystarczy?

U mnie było podobnie, wyświetlacz świecił tylko nie było napisów, dociśnięcie taśmy pomogło.

Napisano
  • Autor

> U mnie było podobnie, wyświetlacz świecił tylko nie było napisów, dociśnięcie taśmy pomogło.

Wydaje mi sie ze to cos poza radiem i stalo sie to przez to grzebanie koło kabli pod skrzynką bezpiecznikow. Dzisiaj w czasie jazdy po nierównej drodze zamiast muzyki usłyszałem pisk z głosników. Potem wróciło do normy. Do tego auto zaczeło mnie "kopać" przy dotknieciu czyli gdzieś coś ma przebicie, raczej wątpliwe że w radiu...

Napisano

> Wydaje mi sie ze to cos poza radiem i stalo sie to przez to grzebanie koło kabli pod skrzynką

> bezpiecznikow. Dzisiaj w czasie jazdy po nierównej drodze zamiast muzyki usłyszałem pisk z

> głosników. Potem wróciło do normy. Do tego auto zaczeło mnie "kopać" przy dotknieciu czyli

> gdzieś coś ma przebicie, raczej wątpliwe że w radiu...

to, że auto Cię kopie to nic nie ma wspólnego z przebiciem. Opony letnie już nie odprowadzają ładunków wytworzonych podczas jazdy (opływem powietrza).

Okablowanie pod maską nic nie ma wspólnego z trzaskami i podświetleniem w radiu.

Radio mówi 30.GIF

Napisano
  • Autor

Z całym szacunkiem ale dotykam tego stilacza od miesiecy i skoro dzisiaj mnie koplo pierwszy raz, zresztą żona też aż zapiszczała jak przypadkowo sie dotkneła słupka to coś jest na rzeczy... I nie wierze w takie zbiegi okoliczności że grzebie coś w przewodach i w tym samym czasie radio się psuje... coś to musi mieć ze sobą wspólnego na mój nochal smile.gif

Napisano

> Z całym szacunkiem ale dotykam tego stilacza od miesiecy i skoro dzisiaj mnie koplo pierwszy raz,

> zresztą żona też aż zapiszczała jak przypadkowo sie dotkneła słupka to coś jest na rzeczy... I

> nie wierze w takie zbiegi okoliczności że grzebie coś w przewodach i w tym samym czasie radio

> się psuje... coś to musi mieć ze sobą wspólnego na mój nochal

Jedynie co w aucie może "kopać" to przewody zapłonowe....

Radio rozebrać i poruszyć kostką, zmienić buty, kurtkę, opony.....

Gdyby powodem było ruszanie kablami pod maską radio by zdechło całkiem, nie samo podświetlenie.

Z kopaniem bardziej bym wiązał ze zmianą opon lub garderoby..

Ew się przyznaj cos tam kopał.....

Napisano

a z ciekawosci co maja do tego opony? Przeciez guma jest guma, jest izolatorem takim samym w lecie jak i w zimie... hmm.gif

Napisano

> a z ciekawosci co maja do tego opony? Przeciez guma jest guma, jest izolatorem takim samym w lecie

> jak i w zimie...

Kiedyś były paski "gromy" czy coś takiego - to stosowało się w dużych fiatach, polonezach, warszawach itp.

Dziś do mieszanki gumy dodawane są składniki przewodzące odprowadzające ładunki elektryczne. Gdy guma jest już twarda zaczyna bardziej działać jak izolator i ładunki nie są odprowadzane.

Paski dodatkowo do dziś się stosuje w naczepach (cysternach ) - tam muszą być w minimalnej ilości 2 old.gif ze względów bezpieczeństwa i łatwości wytwarzania się ładunków na kształcie cysterny (beczka).

Z podstawówki pamiętasz nauczycielkę trzymającą plastikową or szklaną rurkę pocierającą o czerwoną szmatkę hmm.gif ... 270747800-sex.gif

Napisano

> Z podstawówki pamiętasz nauczycielkę trzymającą plastikową or szklaną rurkę pocierającą o czerwoną

> szmatkę ...

zboczeniec

tobie sie tylko wszystko z jednym smile.gif

a jak byś miał taką fizyczke jak ja toz to jujz prawie nekrofilia....

kara.gif

Napisano
  • Autor

Mieliście racje, problem tkwił w radiu, coś nie styka w środku, na razie naprawiłem metodą uderzeniową smile.gif

Co do kopania to zaczeła sie dokładnie po tym jak grzebałem koło akumulatora bo miałem brak masy na przekażniku od ogrzewania. Po naprawie tego zaczeło auto kopać. Nie wiem dlaczego... Opony mam już zimowe od wrzesnia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.