Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy coś polecicie (książka)

Featured Replies

Napisano

Do poczytania o doskonaleniu jazdy na moto wink.gif

na długie zimowe wieczory

Napisano

> Do poczytania o doskonaleniu jazdy na moto

> na długie zimowe wieczory

proponuje wrzucić do wyszukiwarki bo temat był już wielokrotnie wałkowany...

Napisano

Jak nic jeszcze nie czytałeś, to może David L. Hough "Motocyklista doskonały".

Napisano

Keith Code, Twist of the Wrist

Jak już poczytasz polecam doszkalanie praktyczne w ProMotor

Napisano

> Keith Code, Twist of the Wrist

> Jak już poczytasz polecam doszkalanie praktyczne w ProMotor

a korzystałeś (albo ktokolwiek inny) z tych doszkalających kursów w promotorze?

zastanawiam się właśnie nad czymś takim + jeszcze te zajęcia warsztatowe jako, że pojęcie o mechanice motocykla u mnie równa się 0 frown.gif

Napisano

Konkretnej Ci nie polecę, ale raczej coś świeższego - mnie w '95 r. uczono, że zasadniczym hamulcem w moto jest tylny. zlosnik2.gif

Napisano

> Konkretnej Ci nie polecę, ale raczej coś świeższego - mnie w '95 r. uczono, że zasadniczym hamulcem

> w moto jest tylny.

A ja jestem zdania, że należy te pieniądze włożyć do skarpety i na wiosnę udać się do polecanej szkoły jazdy na naukę live...

Napisano

> Konkretnej Ci nie polecę, ale raczej coś świeższego - mnie w '95 r. uczono, że zasadniczym hamulcem

> w moto jest tylny.

A to była kwestia podręcznika czy raczej tego, co się "instruktorowi" wydawało? wink.gif

Napisano

mam pokazna biblioteczke motocyklowa (w sumie kilkadziesiat pozycji) i tak w mojej osobistej ocenie numer jeden to motocyklista doskonaly - to wrecz biblia motocyklowa

streszczeniem motocyklisty doskonalego sa strategie uliczne - zagrozenia w pigulce, ale nic nowego

uzupelnieniem jest motocyklista doskonaly - droga do mistrzostwa - fajnie poczytac, ale juz bardziej szczegolowe i nie tak bardzo wazne info

za to z tego co pamietam w zadnej ksiazce nie ujeto frezowanego asfaltu jako zagrozenia (mowiono ogolnie o nawierzchni, robotach drogowych i podluznym uskoku), a moim zdaniem jest to jedna z najgorszych rzeczy na drodze

Napisano

> A to była kwestia podręcznika czy raczej tego, co się "instruktorowi" wydawało?

Podręcznika i - o ile mnie pamięć nie zawodzi - było takie pytanie na egzaminie. hehe.gif

Było też o hamowaniu w zakręcie - odpowiedź prawidłowa "nie można". blush.gifwink.gif

Napisano

> a korzystałeś (albo ktokolwiek inny) z tych doszkalających kursów w promotorze?

ktoś mnie wołał ?

> zastanawiam się właśnie nad czymś takim + jeszcze te zajęcia warsztatowe jako, że pojęcie o

> mechanice motocykla u mnie równa się 0

no to zapisuj się na teorię i spróbuj dopchać na jazdy... niestety, jest to chyba jedyna szkoła jazdy motocyklem dla ludzi którym się wydawało, że coś już potrafią i ma tylko dwóch instruktorów.

Ale sama teoria to już potężna ilość wiedzy, warto się zapisać i poczekać nawet ten miesiąc czy dwa.

A jeśli chodzi o pytanie autora wątku.

W "internecie" znajdziesz filmy "Twist od the wrist" część I i II, obowiązkowe pozycje, poruszają kluczowe kwestie z dużym poczuciem humoru i wyłożone łopatologicznie, do tego są książki o tym samym tytule (po polsku "Przyspieszenie" do kupienia w empiku.

W empiku znajdziesz też "Pełna kontrola", nic nowego jeśli przeczytasz powyższe ale jest trochę o budowie motocykla i zestaw ćwiczeń które można samemu robić.

Motocyklista doskonały i ta druga, opasłe tomiska i moim zdaniem trochę przynudzają, ale warto przeczytać jeśli nie miało się za wiele z motocyklami w życiu kontaktu.

Napisano

> a korzystałeś (albo ktokolwiek inny) z tych doszkalających kursów w promotorze?

> zastanawiam się właśnie nad czymś takim + jeszcze te zajęcia warsztatowe jako, że pojęcie o

> mechanice motocykla u mnie równa się 0

Korzystałem z doszkalania i baaaardzo polecam.

Na warsztatowych nie byłem, bo raczej nie potrzebuję, ale też polecam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.