Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regenerowany alternator

Featured Replies

Napisano

Hej, Panowie pytanie na allegro reklamuje się z Bytomia (przy ul.Witczaka 18 ) firma sprzedająca regenerowane alternatory. Czy ktoś już miał styczność z tą firmą, wiedzą co robią?

Mój alternator ma dość, kontrolka ładowania się pali, raz ładowanie jest, raz nie ma, więc muszę kupić alternator do seja, a ich oferta cenowo jest zadowalająca i w miarę blisko ode mnie.

Pozdro

Napisano

Tej firmy nie znam.

Ale mogę Ci polecić Elektromotor na Katowickiej przy Mikołowie. Naaaaaprawde na tym się znają. Albo drugi sklep mają w Sosnowcu.

Lub w Tychach przy Mikołowskiej jest sklep z częściami do fiatów, alf itd. Tam za używany altek dałem 100 + łożyska do wymiany były. Regenerowane kosztowały 220-240.

Napisano
  • Autor

> Tej firmy nie znam.

> Ale mogę Ci polecić Elektromotor na Katowickiej przy Mikołowie. Naaaaaprawde na tym się znają. Albo

> drugi sklep mają w Sosnowcu.

> Lub w Tychach przy Mikołowskiej jest sklep z częściami do fiatów, alf itd. Tam za używany altek

> dałem 100 + łożyska do wymiany były. Regenerowane kosztowały 220-240.

za 240zł prawie już nowy jest na allegro

Napisano

> Hej, Panowie pytanie na allegro reklamuje się z Bytomia (przy ul.Witczaka 18 ) firma sprzedająca

> regenerowane alternatory. Czy ktoś już miał styczność z tą firmą, wiedzą co robią?

> Mój alternator ma dość, kontrolka ładowania się pali, raz ładowanie jest, raz nie ma, więc muszę

> kupić alternator do seja, a ich oferta cenowo jest zadowalająca i w miarę blisko ode mnie.

> Pozdro

kupilem kiedys u niego na szybko 1 dzien przed wyjazdem i nie dzialal. Koles oddal kase, ale do 23 musialem naprawiac swoj (o dziwo sie udalo). Kolega u niego kupil swoj i juz smiga ponad 10tys

Napisano

> Hej, Panowie pytanie na allegro reklamuje się z Bytomia (przy ul.Witczaka 18 ) firma sprzedająca

> regenerowane alternatory. Czy ktoś już miał styczność z tą firmą, wiedzą co robią?

> Mój alternator ma dość, kontrolka ładowania się pali, raz ładowanie jest, raz nie ma, więc muszę

> kupić alternator do seja, a ich oferta cenowo jest zadowalająca i w miarę blisko ode mnie.

> Pozdro

Ja na allegro kupiłem regenerowany za 120 zł i smigam do dziś (3lata)

Napisano

Mialem 3 regenerowane altki, kazdy predzej czy pozniej nie dzialal, kupilem swieza uzywke i po problemie ...

Napisano

Miałem od niego altek i: działał do końca, ale urwał się bolec do którego przykręca się kabel... więc tak 50/50

Napisano

Kupilem w tamtym roku w styczniu i dziala do teraz.

Moge polecic ok.gif

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej ten obecny zregenerować?

W tamtym roku zmienione zostały łożyska i regulator, kontrolka ładowania nadal świeci. Do tego zaczyna czasem padać ładowanie na wolnych obrotach.

Altek ma pęknięcia tam gdzie śruby trzymają połówki alternatora.

Regenerować? Chyba jedynie jak sam mostek prostowniczy naprawie.

Napisano

> W tamtym roku zmienione zostały łożyska i regulator, kontrolka ładowania nadal świeci. Do tego

> zaczyna czasem padać ładowanie na wolnych obrotach.

> Altek ma pęknięcia tam gdzie śruby trzymają połówki alternatora.

> Regenerować? Chyba jedynie jak sam mostek prostowniczy naprawie.

jak sie po wymianie regulatora swieci kontrolka to raczej masz przepalone jedno uzwojenie (ja tak mialem) wiec nie oplaca sie naprawiac. druga sprawa to ta ze jak ci obudowa pekla to pewnie masz altek ten z cala alu obudowa ktore sa do bani bo wlasnie pekaja. lepiej zmienic na altek ktory dawali do ccs i sc najpierw i miec swiety spokoj

ps. jak by ktos chcial to mam bardzo duzo roznych altkow z wloch na opchniecie uzywek oryginalnych tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.