Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temperatura płynu chłodniczego.

Featured Replies

Napisano

Cześć.Mam wahania temp.w jeżdzie w trasie. Kiedyś miałem na połowie skali wskazówkę.Teraz Mam miedzy dolna a srodkowa.czasem wyżej.Nigdy na srodku. Płyn jest mocny 3 letni.Nowy termostat . smile.gif

Napisano

> Cześć.Mam wahania temp.w jeżdzie w trasie. Kiedyś miałem na połowie skali wskazówkę.Teraz Mam

> miedzy dolna a srodkowa.czasem wyżej.Nigdy na srodku. Płyn jest mocny 3 letni.Nowy termostat .

Jak masz nowy termostat, to wskazówka troszkę tańcuje. Za kilka miesięcy się ustabilizuje.

Napisano
  • Autor

> Jak masz nowy termostat, to wskazówka troszkę tańcuje. Za kilka miesięcy się ustabilizuje.

Czym to jest spowodowane .

Napisano

> Czym to jest spowodowane .

Nie wiem, nie wnikałem. Po prostu zauważyłem taką prawidłowość.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zrobiłem fote jak wygląda to na temp. 8st.w trasie .A moze by czujnik temp przeczyscic .Gdzie on jest u mnie.

Napisano

> Zrobiłem fote jak wygląda to na temp. 8st.w trasie .A moze by czujnik temp przeczyscic .Gdzie on

> jest u mnie.

IMO zupełnie prawidłowe położenie wskazówki. Kiedyś patrzyłem jak to jest w scenicu, to wyszło, że jeśli wskazówka jest dokładnie w poziomie to temp. komputer pokazywał 98-99 stopni. Teraz jak na zdjęciu masz pewnie koło 90.

Napisano

> Zrobiłem fote jak wygląda to na temp. 8st.w trasie .A moze by czujnik temp przeczyscic .Gdzie on

> jest u mnie.

nie miałem dziś jak zrobić fotki ale specjalnie sprawdziłem w swoim scenicu i wskazanie na trasie jest dokladnie takie samo

Wobec tego czy tu przypadkiem nie jest: TTTM

Napisano
  • Autor

Nieraz jest ciut niżej czyli równo na kresce,potem idzie wyzej po między.troche dziwne aby tak wskazówka tańcował podczas jazdy hmm.gif Ale natrazie sie nic nie dzieję ,doleje płynu do max. jedymy plus ze mało pali smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

w lagunie II 1,9 dci jest tak samo.

w clio II 2,0 sport jest tez tak samo.

chyba reno ma tak wyskalowane te wskażniki ok.gif

Napisano

> jest u mnie.

U mnie w Lali jest tak samo, na clipie okolice 90 stopni pokazuje.

pozdro

cimi

• 1 rok później...
Napisano

odkopuje wątek, i jak z temp? ustabilizowała się? u mnie w k7m jest tak samo jak opisałeś... ciekawy jestem czym to jest spowodowane hmm.gif

Napisano
  • Autor

> odkopuje wątek, i jak z temp? ustabilizowała się? u mnie w k7m jest tak samo jak opisałeś...

> ciekawy jestem czym to jest spowodowane

Powiem ci jak pojade pare km ,bo nawet nie patrze na zegary...wiem rok juz przeleciał.

Napisano

> bo nawet nie patrze na zegary

blush.gifblush.gifblush.gifblush.gif

hardcorowo hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

Nie z trasy i z cytryny. Brak wskaźnika temperatury daje trochę spokoju facepalm%5B1%5D.gif Ach te oszczędności. Ale odczyt z gniazda serwisowego pokazuje wahania temperatury max o 20 *C. Z obserwacji wynika, że wahania temperatury pokrywają się z redukcjami i jazdą z hamowaniem silnikiem oraz jazdą na luzie. Silnik z tych nowocześniejszych, regulator temperatury sterowany elektrycznie. Zawór termostatu otwierany jest przy 102*C i tej temperatury nie przekracza dużo. Więc może i u was to zwykły uchyb i niedoskonałość regulacji podobnie jak u mnie. 286732610-1354834655244.jpg286732610-temp.jpg

post-23402-14352519384419_thumb.jpg

Napisano

Dzięki, fajny wykres waytogo.gif

U siebie sprawdzę szczelność korka - jak trzyma ciśnienie to pomijam temat hehe.gif

Napisano

> Dzięki, fajny wykres

zlosnik.gifNa usprawiedliwienie regulatora dodam, że wykres powstał w czasie jazdy przy dość dużym mrozie, -10 albo i ciut więcej na minusie.