Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z regulacją świateł

Featured Replies

Napisano

mam taki problem w stilo, otóż nie działa mi regulacja świateł, ta za pomocą przycisków, na wyświetlaczu zmienia się wartość, a silniczki w ogóle nie ruszają jakby nie dostawały sygnałów. Wiecie koledzy o co może chodzić, bo nie bardzo wiem od czego tu zacząć, w FES też żadnego błędu, myślałem że może to bezpiecznik lub przekaźnik ale nie wiem, które są za to odpowiedzialne.

Napisano

> mam taki problem w stilo, otóż nie działa mi regulacja świateł, ta za pomocą przycisków, na

> wyświetlaczu zmienia się wartość, a silniczki w ogóle nie ruszają jakby nie dostawały

> sygnałów. Wiecie koledzy o co może chodzić, bo nie bardzo wiem od czego tu zacząć,

1. sprawdzic czy dochodzi napiecie do silniczków

2. wyczyscic wtyczke przy silniczku

3. wymienić silniczki (celuj w silnixzki od skody oktawi - podobno to samo tylko tansze - w ZTS masz manual)

Wykonać czynnosci z okt 1-3 i po kazdym punkcie sprawdzac - musi zadzaiłac po któtymś punkcie smile.gif

i używaj szukajki - było to juz gdzieś!!

Napisano

Ja tylko dodam, że przy wymianie należy pamiętać by dobrze wpiąć trzpień silniczka w gniazdo odbłyśnika.

Napisano
  • Autor

ok dzięki na dniach powinienem się tym zająć więc dam znać czy się udało czy może to coś innego

• 4 miesiące później...
Napisano

> mam taki problem w stilo, otóż nie działa mi regulacja świateł, ta za pomocą przycisków, na

> wyświetlaczu zmienia się wartość, a silniczki w ogóle nie ruszają jakby nie dostawały

> sygnałów. Wiecie koledzy o co może chodzić, bo nie bardzo wiem od czego tu zacząć, w FES też

> żadnego błędu, myślałem że może to bezpiecznik lub przekaźnik ale nie wiem, które są za to

> odpowiedzialne.

Witam proszę o poradę Zamontowałem nowe silniczki i zamiast opuszczać przy zmianie 1;2;3 podnoszą do góry

Napisano

> Witam proszę o poradę Zamontowałem nowe silniczki i zamiast opuszczać przy zmianie 1;2;3 podnoszą

> do góry

1) wsadziłeś silniczki nie tą stroną w uchwyt regulujący

2) na odwrót podpiąłeś zasilanie

Napisano

> 1) wsadziłeś silniczki nie tą stroną w uchwyt regulujący

> 2) na odwrót podpiąłeś zasilanie

1 - He ? To da sie inaczej ? Nawet jak sie nie wlozy trzpienia w ucho jak nalezy to silniczek dalej reguluje swiatla tyle ze nie w takim zakresie jak ma (pcha mniej ze tak powiem).

2 - to juz sie da ale trzeba troche na sile wcisnac kabelek.

Napisano

> 1 - He ? To da sie inaczej ?

a to jest osobne pytanie grinser006.gif

> 2 - to juz sie da ale trzeba troche na sile wcisnac kabelek.

przyjąłem, że kolega grek68 nie grzebał nic dalej w instalacji, a tylko wymieniał silniczki. w takiej sytuacji imho tylko jedna z dwóch powyższych opcji mogła dać takie objawy

Napisano

> takiej sytuacji imho tylko jedna z dwóch powyższych opcji mogła dać takie objawy

Mechanicznie włożyć jakoś odwrotnie się nie da, a elektrycznie nawet jakby we wtyczce styk środkowy był regulacją, a zewętrzne +/ - to i tak nie powinno działać ponieważ jest w nim scalak, który musi mieć prawidłowe zasilanie.

Napisano

> Mechanicznie włożyć jakoś odwrotnie się nie da, a elektrycznie nawet jakby we wtyczce styk środkowy

> był regulacją, a zewętrzne +/ - to i tak nie powinno działać ponieważ jest w nim scalak, który

> musi mieć prawidłowe zasilanie.

w takim razie czekamy na inne pomysły, czemu silniczki działają na odwrót skromny.gif

Napisano

> w takim razie czekamy na inne pomysły, czemu silniczki działają na odwrót

a silniki na pewno do Stilo?

może jest jakaś wersja odwrotnie działająca, głupie ale tylko to mi sie nasuwa na myśl.

Napisano

> celuj w silnixzki od skody oktawi - podobno to samo tylko tansze

Kupiłem takie i mają dłuższy trzpień ale pasują i działają idealnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.