Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box dachowy

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję kupić box dachowy,. Ma pasować na stalowe, prostokątne belki Thule na fiacie Bravo i na aluminiowe, owalne, oryginalne GM belki ma oplu Insigni... Box ma służyć przede wszystkim do przewozu nart, minimum 5 par dla dorosłych.

Ponieważ box będzie używany sporadycznie (raz, maksymalnie dwa razy do roku), to nie musi to być model z najwyższej półki.

Czy da się coś takiego dobrać, żeby pasowało do obu aut? Czy możecie polecić jakąś firmę/model z dobrym stosunkiem jakości do ceny? Nie chciałbym kupować jakiejś jednorazówki, ale wolałbym tez nie sięgać po modele z najwyższej półki.

Napisano

> Potrzebuję kupić box dachowy,. Ma pasować na stalowe, prostokątne belki Thule na fiacie Bravo i na

> aluminiowe, owalne, oryginalne GM belki ma oplu Insigni... Box ma służyć przede wszystkim do

> przewozu nart, minimum 5 par dla dorosłych.

> Ponieważ box będzie używany sporadycznie (raz, maksymalnie dwa razy do roku), to nie musi to być

> model z najwyższej półki.

przy tak rzadkim wykorzystaniu można przemyśleć wypożyczalnie boxów

> Czy da się coś takiego dobrać, żeby pasowało do obu aut? Czy możecie polecić jakąś firmę/model z

> dobrym stosunkiem jakości do ceny? Nie chciałbym kupować jakiejś jednorazówki, ale wolałbym

> tez nie sięgać po modele z najwyższej półki.

ja kupiłem thule atlantis 600, nie za duży nie za mały, wygląda i sprawuje się dużo lepiej od tańszych modeli, montaż/demontaż zajmuje ok 3 minuty, ma regulowane punkty mocowań więc nie ma problemu z różnym rozstawem belek w różnych autach, do montażu nie trzeba żadnych narzędzi

generalnie polecam, jednak nie jest tani...

Napisano
  • Autor

> SZUKAJKA nie gryzie

> Poza tym boxy są uniwersalne i pasują na prawie każde belki, więc nie wiem w czym problem.

Dziękuję, znalazłem to. Mimo wszystko nadal nie miałem odpowiedzi na pytanie, czy box'y pasują do każdego auta.

Napisano

> Dziękuję, znalazłem to. Mimo wszystko nadal nie miałem odpowiedzi na pytanie, czy box'y pasują do

> każdego auta.

to zalezy od box'a tutaj w instrukcji montażu jest informacja na jakie belki da się boxa zamontować

Napisano

> Ponieważ box będzie używany sporadycznie (raz, maksymalnie dwa razy do roku), to nie musi to być model z najwyższej półki.

Sporadyczność używania nie powinna być, IMHO, kryterium wyboru. Bardziej trzeba odpowiedzieć sobie na pytania: z jakimi prędkościami jeżdżę, czy zalezy mi na szybkim i wygodnym montażu, ile lat ma posłużyć box, oraz, oczywiście, czy interesuje mnie lans-factor.

mar00ha

Napisano

> czy box'y pasują do każdego auta.

każdy box pasuje do każdego auta i każdego bagażnika

ale nie każde auto będzie dobrze wyglądało z każdym boxem

Napisano
  • Autor

> każdy box pasuje do każdego auta i każdego bagażnika

> ale nie każde auto będzie dobrze wyglądało z każdym boxem

Moim skromnym zdaniem, żaden box urody autu nie doda... No chyba, że go przesłoni wink.gif

Napisano
  • Autor

> Sporadyczność używania nie powinna być, IMHO, kryterium wyboru. Bardziej trzeba odpowiedzieć sobie

> na pytania: z jakimi prędkościami jeżdżę, czy zalezy mi na szybkim i wygodnym montażu, ile lat

> ma posłużyć box, oraz, oczywiście, czy interesuje mnie lans-factor.

> mar00ha

Zwykle nie przekraczam 120km/h, ale na autostradach w Niemczech przydałoby się trochę więcej. Montaż bez znaczenia, przy sporadycznym użytkowania można pobawić się trochę dłużej. Posłużyć ma przynajmniej z 5 lat. Box jak box, bez specjalnych wymagań co do koloru i kształtu - przede wszystkim funkcjonalność, ale może otwierać się tylko na jedną stronę.

Napisano

Niekoniecznie. Jak auto ma krótki dach (jakiś mały sedan - belki blisko siebie) a box jest długi to może nie być w nim odpowiednich punktów montażowych.

Napisano

> Zwykle nie przekraczam 120km/h, ale na autostradach w Niemczech przydałoby się trochę więcej.

> Montaż bez znaczenia, przy sporadycznym użytkowania można pobawić się trochę dłużej. Posłużyć

> ma przynajmniej z 5 lat. Box jak box, bez specjalnych wymagań co do koloru i kształtu - przede

> wszystkim funkcjonalność, ale może otwierać się tylko na jedną stronę.

Ja od 4 lat użytkuje TAKI

W zimie sprawdza się bajecznie, do przewozu towaru też się idealnie nadawał.

Montaż do 10 minut, ale nie kłopotliwy za bardzo.

Do 170 km/h nie było z nim problemów zlosnik.gif

Napisano

> Ja od 4 lat użytkuje TAKI

> W zimie sprawdza się bajecznie, do przewozu towaru też się idealnie nadawał.

> Montaż do 10 minut, ale nie kłopotliwy za bardzo.

> Do 170 km/h nie było z nim problemów

tak zapytam do przewozu czego w zimie ten box sprawuje się bajecznie? bo chyba nie nart... a o tym pisał auto wątku

Napisano

Nie jest to prawda. Mam do Golfa belki obrandowane "VW" i sprzedawane przez ASO. Nie da się na nich zapiąć większości aktualnych boxów Thule. Powodem jest wysokość belki. "Łapki" Thule nie obejmują belki w sposób właściwy.

mar00ha

Napisano

> Ja od 4 lat użytkuje TAKI

> W zimie sprawdza się bajecznie, do przewozu towaru też się idealnie nadawał.

> Montaż do 10 minut, ale nie kłopotliwy za bardzo.

> Do 170 km/h nie było z nim problemów

Juniory się ponoć zepsuły (choć wcześniej całkiem przyzwoite były).

Jeden z warszawskich sprzedawców boxów mówił mi, ze miał w tym roku dwie reklamacje Juniorów - otwarcie boxa podczas jazdy.

mar00ha

Napisano

> tak zapytam do przewozu czego w zimie ten box sprawuje się bajecznie? bo chyba nie nart... a o tym

> pisał auto wątku

nart i desek, jest bezproblemowy i da się do niego załadować więcej niż 5 kompletów ok.gif

Desek wchodzi niestety tylko 5 zlosnik.gif

Napisano

> Juniory się ponoć zepsuły (choć wcześniej całkiem przyzwoite były).

> Jeden z warszawskich sprzedawców boxów mówił mi, ze miał w tym roku dwie reklamacje Juniorów -

> otwarcie boxa podczas jazdy.

> mar00ha

widocznie jakaś nowa seria, mój ma się bardzo dobrze i nie chce się otwierać dzięki Bogu zlosnik.gif

Napisano

> nart i desek, jest bezproblemowy i da się do niego załadować więcej niż 5 kompletów

> Desek wchodzi niestety tylko 5

na pewno ma wymiary tak jak w linku ? (132 x 78 x 36 )

jeśli tak to króciutkie te narty muszą być

Napisano
  • Autor

> na pewno ma wymiary tak jak w linku ? (132 x 78 x 36 )

> jeśli tak to króciutkie te narty muszą być

Moje narty w taki box na pewno nie wejdą...

Napisano

> na pewno ma wymiary tak jak w linku ? (132 x 78 x 36 )

> jeśli tak to króciutkie te narty muszą być

a sory, nie dopatrzyłem zlosnik.gif

Mam 430 czyli (180x78x40cm)

Większość nart się mieści.

Napisano

> Moje narty w taki box na pewno nie wejdą...

Można wyciąć otwór... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Można wyciąć otwór...

Albo dwa, po bokach wink.gif

Napisano

> Albo dwa, po bokach

albo kupić box na minimum 190cm zlosnik.gif

gigantki 180cm nie są niczym szczególnym a do boxa na 190 ledwo się mieszczą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.