Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,0 LPG podłaczenie reduktora

Featured Replies

Napisano

Witam.

uno 99 1.0 fire na wtrysku

jak macie zamontowany reduktor i jak podlaczony w obieg?

ja mam z przodu przy komputerze a wpiety równolegle na kablu z nagrzewnica - dobrze?

chcę zmienic na szeregowe połaczenie przed maglownica- da sie?

Napisano

> chcę zmienic na szeregowe połaczenie przed maglownica- da sie?

Dlaczego chcesz tak zmieniĆ, jaki cel chcesz przez to osiągnąĆ?

Napisano
  • Autor

> Dlaczego chcesz tak zmieniĆ, jaki cel chcesz przez to osiągnąĆ?

nieszczelna chłodnica wiec bede zmieniał i przy okazji chce aby reduktor szybciej łapał temperature

Napisano

> Witam.

> uno 99 1.0 fire na wtrysku

> jak macie zamontowany reduktor i jak podlaczony w obieg?

> ja mam z przodu przy komputerze a wpiety równolegle na kablu z nagrzewnica -

> dobrze?

> chcę zmienic na szeregowe połaczenie przed maglownica- da sie?

Hej.

Reduktor masz podłączony prawidłowo. Jak zrobisz w szeregu z nagrzewnicą, to przez reduktor ciecz popłynie tylko wtedy, gdy załączysz ogrzewanie...

Zostaw tak, jak jest.

Napisano

> Hej.

> Reduktor masz podłączony prawidłowo. Jak zrobisz w szeregu z nagrzewnicą, to przez reduktor ciecz

> popłynie tylko wtedy, gdy załączysz ogrzewanie...

> Zostaw tak, jak jest.

Nie tylko wtedy, ponieważ jest jeszcze jeden obieg grzewczy na "małym obiegu", a konkretnie podgrzewania przepustnicy...

Napisano

> Nie tylko wtedy, ponieważ jest jeszcze jeden obieg grzewczy na "małym obiegu", a konkretnie

> podgrzewania przepustnicy...

Dobrze napisałem. Aby było tak jak Ty piszesz, to reduktor musiałby być wpięty w szeregu z przepustnicą, a nie z nagrzewnicą.

Obieg ogrzewania przepustnicy ma mały przekrój (a tym samym mały wydatek) i może nie ogrzać parownika, więc takiego rozwiązania nie polecam.

Napisano

> Dobrze napisałem. Aby było tak jak Ty piszesz, to reduktor musiałby być wpięty w szeregu z

> przepustnicą, a nie z nagrzewnicą.

> Obieg ogrzewania przepustnicy ma mały przekrój (a tym samym mały wydatek) i może nie ogrzać

> parownika, więc takiego rozwiązania nie polecam.

Owszem, przekrój obiegu przepustnicy jest mniejszy i mógłby nie wystarczyć do ogrzania reduktora, chociaż przy zapotrzebowaniu 1 litrowej jednostki w gaz myślę, że dałby radę...

Normalnie reduktor jest wpięty równolegle do nagrzewnicy i przepustnicy. Jest to ten sam obieg, rozdzielony zaraz przed i zaraz za nagrzewnicą...

W rozwiązaniu które omawiamy i osobiście również odradzam wpięcie się w wąż za miejscem połączenia obowodów przepustnicy i nagrzewnicy spowoduje, że reduktor będzie ogrzewany płynem płynącym 1)przez układ przepustnicy, jeśli nagrzewnica jest zamknięta, 2)przez układ przepustnicy i nagrzewnicę jeśli jest otwarta

Napisano

A jak by zastanowić sie czy podgrzewanie prepustnicy jest potrzebne przy jeżdzie na gazie? Nie wiem jak to sie zachowa w uno, ale miałem kiedyś renault 5 z gazem, i po odłączeniu tego obwodu zauważyłem, że ogrzewanie sie nieco poprawiło, a spalanie i cała reszta pozostała bez zmian.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.