Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Upierdliwe zwierzę

Featured Replies

Napisano

Ma ktos jakiś pomysł jak zabezpieczyć kable WN w Skoda Fabia 1.2 TSI. W ciagu tygodnia kupuje juz 2 gie kable, bo ciagle są pogryzione przez jakieś zwierze.

Czekam na pomysły. Slyszalem o domestosie, a ja chce je pochować w peszle, a moze ... 20.GIF

Napisano

Podobno pomaga powieszenie kostek toaletowych pod maską.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czekam na pomysły. Slyszalem o domestosie, a ja chce je pochować w peszle, a moze ...

Zamontowałem pod maską:

- kostkę do kibla, taką wyglądającą jak 4 połączone kulki,

- taki odstraszacz

Zapakowanie kabli w peszle też jest ponoć niezłym pomysłem, choć i tal peszle będziesz musiał ciąć w miejscach uchwytów mocujących.

Niestety, kuny uwielbiają kable zapłonowe w Skodach.

Napisano

Też miałem niedawno przygode, bo jakaś mysz odgryzła mi kawałek węża idącego do turbiny i samochód jechał jak maluch pod górkę.

Poczytałem trochę i znalazłem że Niektórzy w necie chwalą ten odstraszacz (BTW co to jest faszeta? ). Są też inne wynalazki np. KEMO. Zaś w DE podobno montuja wersję z wysokim napięciem, w PL mozna kupić tu Conrad

Są też sposoby chemiczne - kostka toaletowa pod maska, albo polanie moczem wilka (podobno do nabycia u leśniczego zlosnik.gif)

Napisano

Choinki zapachowe - waniliowe i cytrynowe, ewentualnie kostka toaletowa. Nic, co ma 4 łapy już pod maskę nie wejdzie - tyle, że w serwisie będą się uśmiechali wink.gif

Prawdziwe komentarze mechaników (przykładowe): "panie... ale te choinki to się wewnątrz wiesza", "hmm, widać, że się święta zbliżają", "pan jest leśniczym?", do drugiego przypadku "przesadza pan - to auto to jeszcze nie taki kibel", "aaa - to jest ten słynny kibelwagen" itp.

Napisano

> Choinki zapachowe - waniliowe i cytrynowe, ewentualnie kostka toaletowa. Nic, co ma 4 łapy już pod

> maskę nie wejdzie - tyle, że w serwisie będą się uśmiechali

ale przedtem mycie komory/silnika wink.gif

Napisano

Najlepsza jest kupa tygrysa. Dostać możesz w zoo, choć bywają kolejki. Wieszasz gdzieś pod maską na 1-2 dni w woreczku lnianym i masz spokój na długo smile.gif

Napisano

> Podobno pomaga powieszenie kostek toaletowych pod maską.

uwaga, przy wieszaniu czegokolwiek, na paski klinowe/rozrządu biglaugh.gif

Napisano

> Najlepsza jest kupa tygrysa. Dostać możesz w zoo, choć bywają kolejki.

icon_eek.gif

Ty tak na poważnie? hehe.gif

Napisano

> ano, chyba nawet w tvn turbo niedawno o tym mowili

We wrocławskim zoo dają ,ale najpierw trzeba wykupić cegiełkę na organizację zajmującą się tygrysami

Napisano

> Na razie kostki toaletowe powiesiłem w wszystkich autach.

spraj odstraszający kosztuje 25 zł skromny.gifsmirk.gif

Napisano

ale głupoty Ci podpowiadają facepalm%5B1%5D.gif

najlepszym i sprawdzonym rozwiązaniem jest sierść psa... możesz ją zaaplikować do pończochy i powiesić, położyć gdzieś w komorze silnika ok.gif

to stare rozwiązanie.... czy pomaga??? pewno bardziej niż kupa tygrysa....

dodatkowo są takie emitery na niskich częstotliwościach (nie wiem jak się to fachowo nazywa ale pewno znajdziesz coś na allegro) odstraszające kuny, łaski itp... to tez podobno pomaga

jak w/w nie zdadzą egzaminu to (żartuję teraz) ... może egzorcysta???

Napisano

> to stare rozwiązanie.... czy pomaga??? pewno bardziej niż kupa tygrysa....

No tak, bo jak powiesisz kupę tygrysa, to mysz tak się przerazi, że przebije blachy nadwozia samochodu, by uciec. hahaha.gif

Napisano

> spraj odstraszający kosztuje 25 zł

to nie lepiej kupić te polski odstraszacz z Allegro? Niewiele drożej i nie trzeba odnawiać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.