Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Patent na podświetlenie zegarów?

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie. Generalnie strasznie mnie to denerwuje, że żarówki palą się jak nieme a na dodatek nie podświetlają licznika równomiernie i o ile wskaźnik paliwa świeci jak pomerdany, tak temperatura już nie za bardzo. angryfire.gif Myślałem nad tym , żeby całe skale wraz z cyferkami okleić jakimiś małymi diodami smd z płaską soczewką ale roboty przy tym jest mnóstwo a nie wiem, czy pod tarczami znajdzie się na nie miejsce hmm.gif Po montażu na bank okaże się, że jakaś diodka się spierpapierniczyła przy lutowaniu i cały misterny plan się spali na panewce czerwona.gif Czy istnieje jakiś sposób na łądne i skuteczne podświetlenie cyferblatów? Wiem, że kiedyś Adam zmieniał podświetlenie w Marynie ale na pewno ktoś jeszcze się tym bawił. Macie jakieś pomysły/patenty? mikolaj.gif

Napisano

> Pytanie jak w temacie. Generalnie strasznie mnie to denerwuje, że żarówki palą się jak nieme a na

> dodatek nie podświetlają licznika równomiernie i o ile wskaźnik paliwa świeci jak pomerdany,

> tak temperatura już nie za bardzo. Myślałem nad tym , żeby całe skale wraz z cyferkami okleić

> jakimiś małymi diodami smd z płaską soczewką ale roboty przy tym jest mnóstwo a nie wiem, czy

> pod tarczami znajdzie się na nie miejsce Po montażu na bank okaże się, że jakaś diodka się

> spierpapierniczyła przy lutowaniu i cały misterny plan się spali na panewce Czy istnieje

> jakiś sposób na łądne i skuteczne podświetlenie cyferblatów? Wiem, że kiedyś Adam zmieniał

> podświetlenie w Marynie ale na pewno ktoś jeszcze się tym bawił. Macie jakieś pomysły/patenty?

Założyć licznik po FL:)(diody oryginal), jak miałem maree 97 to gdy spaliło mi się pare żaróweczek, to najlepiej wymienic wszystkie na nowe. Bo przy wkładaniu, lekkie stuknięcie i pada kolejna...

Napisano

> Założyć licznik po FL:)(diody oryginal),

Szanowny kolego,diody oczywiście są ale tylko do kontrolek.Podświetlanie licznika dalej jest obsługiwane przez żarówki bez cokołowe sick.gif

Napisano

dokładnie.. I tak samo się palą i trzeba wymieniac:) od podświetlania są 4 żarówki T5w

Napisano

> dokładnie.. I tak samo się palą i trzeba wymieniac:) od podświetlania są 4 żarówki T5w

Ja nie wiem co Wy macie, ale ja wymieniłem raz 3 lata temu i do dziś spokój. Świeci jak należy.

Napisano

Ja wymieniałem żarówki jak kupiłem auto (jakieś 1,5 roku temu) bo były popalone i do tej pory nic nie tykałem. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie.. I tak samo się palą i trzeba wymieniac:) od podświetlania są 4 żarówki T5w

Tylko 4? i tak zajebiście to świeci? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

W półksiężycach jest ich 8 a i tak jasność podświetlenia pozostawia trochę do życzenia angryfire.gif

Napisano

mi tam ładnie podświetlają...równomiernie.

Napisano

Ktoś kiedyś montował takie gotowe ringi pod zegary jak znajdę dokładne info wkleję tu co i jak wink.gif

Napisano

> Tylko 4? i tak zajebiście to świeci?

W sumie to pięć,bo jedna podświetla wyświetlacz z przebiegiem autka biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.