Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regenacja odbłyśnika w lampie, warto?

Featured Replies

Napisano

jako ze nie kazdy jezdzi nowka z salonu, a na swiatlach trzeba jezdzic caly czas, nosze sie z zamiarem regenacji odbyłsników w lampach, nowy zamiennik odrzucam bo linia swiatla jest duzo gorsza niz w oryginalnych valeo.

czy nowa powloka bedzie tak samo jak trwala jak nalozona fabrycznie? opłaca sie to wogole?

gdzie taka regenacje zrobic, moze ktos poleci jakis sprawdzony zaklad ?-> wykonalem pare telefonow i ceny sa rozne od 50 do 100 pln za sztuke.

nie chciałbym zeby nowa powloka odpadla po roku uzytkowania crazy.gif

Napisano

z netu i gazet wynika, że nowa warstwa nałożona przez specjalizujące się w tym warsztaty jest dużo trwalsza

Napisano

> gdzie taka regenacje zrobic, moze ktos poleci jakis sprawdzony zaklad ?-

To zależy z czego masz odbłyśnik, metal czy tworzywo.

Jak metal to szukaj galwanizerii a jak tworzywo to szukaj Metalizacji próżniowej"

Napisano

> tu polecam

robi byle jak, wyslalem do testu 2 odblysniki. na 2 byly zacieki oraz nierowne warstwy nalozone lakieru bezbarwnego. na kaciku warszawskim byly podane zaklady.

Napisano

> robi byle jak, wyslalem do testu 2 odblysniki. na 2 byly zacieki oraz nierowne warstwy nalozone

> lakieru bezbarwnego. na kaciku warszawskim byly podane zaklady.

A tu nie mógłbyś podać? Szczególnie te sprawdzone.

Interesuje mnie zakład co porządnie i w miarę szybko zrobi w moim Avensisie.Zastanawiam sie tylko czy jechać osobiście czy wysyłać / ale to co najmniej 2 do 4 dni bez auta /.

Napisano

Ostatnio za regenerację 2 reflektorów od BMW E30 dałem 150zł. Gdyby trzeba było robic to metodą galwaniczną, to zapłaciłbym 2x tyle.

Zanim się na to zdecydujesz, zorientuj się, ile będą Cię kosztowały nowe lampy producenta typu Valeo, Hella, Bosch - bo może się okazać, że dopłacasz niewiele a masz nówkę-nówkę.

Ja tak kiedys po stluczce Mundkiem MkII wymieniłem sobie dwie lampy na oryginały Helli - kosztowało mnie to 220zł za sztukę.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

odbyłsnik mam metalowy.

czekalem czy padnie slawny na sieci zaklad - http://www.regeneracja-hc.pl/ znajomy oddal do regeneracji 2 komplety odbłysnikow

w jakiś tekst mozna zobaczyc jak w wyglada jeden po tylko lezakowaniu bez mozntazu. proponuje zwrocic uwage na boki - widoczne wczesniej wspomniane zacieki. moze wczesniej byl dobry bo mial czas zrobic to dokladnie jak jest teraz kazdy widzi...

dlatego szukam innego zakladu.

Napisano

> robi byle jak, wyslalem do testu 2 odblysniki. na 2 byly zacieki oraz nierowne warstwy nalozone

> lakieru bezbarwnego. na kaciku warszawskim byly podane zaklady.

może się spsuli - jakiś rok-półtora było OK i na tej podstawie ich poleciłem

ale chętnie dowiem się gdzie robią dobrze bo bym w obecnym samochodzie regenerację zrobił

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> może się spsuli - jakiś rok-półtora było OK i na tej podstawie ich poleciłem

> ale chętnie dowiem się gdzie robią dobrze bo bym w obecnym samochodzie regenerację zrobił

wiec wyslalem tutaj za cene 100pln gosc zrobił 2 odbłysniki. generalnie calosc wyglada poprawnie, bez zaciekow jak wyzej pokazywałem JEDNAK pod swiatlo widac ze pod powloka sa drobinki kurzu crazy.gif dlaczego nie wiem. zlozylem soczewke i podlaczylem, swieci poprawnie nie ma to raczej wplywu na ilosc swiatla bo jest go znacznie wiecej niz wczsniej. generalnie za ta cene moze byc grinser006.gif

Napisano

> wiec wyslalem tutaj za cene 100pln gosc zrobił 2 odbłysniki.

codziennie przjeżdzam hehe.gif, więc mogę rano podrzucić a po robocie odebrać , za takie pieniądze można zaryzykować waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.