Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alarm pytanie do znawcow

Featured Replies

Napisano

witam

mam taki problem z dnia na dzien w samochodzie przestal dzialac alarm. Zawsze zamykalem samochod pilotem syrena wydawala charakterystyczne "pip, pip" auto zamkniete. Pewnego dnia zamykam samochod i ku mojemu zdziwnieniu centralny sie zamknal ale nie bylo charakterystycznego dzwieku, jedyne co zauwazylem to, ze ciagle swieci sie dioda alarmu.

Probowalem:

-odlaczyc akumulator - zero efektu

-wyciagnac bezpieczniki z centralki - zero efektu

-naciskalem wszystkei mozliwe kombinacje na pilocie - zero efektu

ktos ma pomysl co jeszcze mozna zrobic hmm.gif centralka podczas zamykania klika centralny dziala ok.gif tylko ten alarm.

Aha alarm firmy TSS centralka PORTMAN 818 ok.gif

Napisano

nie masz instrukcji?

szukaj na elektrodzie.

Napisano
  • Autor

> nie masz instrukcji?

> szukaj na elektrodzie.

mam ale nie znalazlem w niej nic na ten temat smile.gif

Napisano

Zobacz czy w centralce od alarmu nie ma wody.. Może gdzieś masz przeciek i zalało ją. Miałem tak w uno, zalało mi centralkę od alarmu i do tego jeszcze od centralnego zamka i w wigilię samochód stwierdził że.. się nie zamknie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Zobacz czy w centralce od alarmu nie ma wody.. Może gdzieś masz przeciek i zalało ją. Miałem tak w

> uno, zalało mi centralkę od alarmu i do tego jeszcze od centralnego zamka i w wigilię samochód

> stwierdził że.. się nie zamknie

centralka lezy przedemna wody nie stwierdzono ok.gif

Napisano

A moze to powinno tak byc. U mnie w obecnym i poprzednim aucie byly tylko blyski kierunkowskazow. Cale szczescie, ze nie bylo zadnego "pip-pip". Oszalalbym, a poza tym to brzmi jak jakis dokladany alarm.

Napisano
  • Autor

> A moze to powinno tak byc. U mnie w obecnym i poprzednim aucie byly tylko blyski kierunkowskazow.

> Cale szczescie, ze nie bylo zadnego "pip-pip". Oszalalbym, a poza tym to brzmi jak jakis

> dokladany alarm.

nie nie bo wczesniej pikal teraz przestal i alarm nie dziala

Napisano

podaj dane alarmu i zapytaj sie na elektrodzie ludzi co to montuja, w alarmach sa takie rozne kombinacje na ktore czlowiek by nawet nie wpadl i nie ma ich nawet w instrukcji, swego czasu mialem podobny problem + auto sie samo zamykalo kiedy chcialo zadna instrukcja nic o tym nie mowila a wystarczyla odpowiednia kombinacja przyciskow w polaczeniu z przekrecaniem stacyjki i wylacznika awaryjnego i po problemie

Napisano
  • Autor

> podaj dane alarmu i zapytaj sie na elektrodzie ludzi co to montuja, w alarmach sa takie rozne

> kombinacje na ktore czlowiek by nawet nie wpadl i nie ma ich nawet w instrukcji, swego czasu

> mialem podobny problem + auto sie samo zamykalo kiedy chcialo zadna instrukcja nic o tym nie

> mowila a wystarczyla odpowiednia kombinacja przyciskow w polaczeniu z przekrecaniem stacyjki i

> wylacznika awaryjnego i po problemie

chyba bede musial tam zalozyc konto :D

Napisano

A alarm ci działa ? Np gdy kopniesz w koło lub otworzysz drzwi kluczykiem

Może tylko syrena padła

Napisano
  • Autor

> A alarm ci działa ? Np gdy kopniesz w koło lub otworzysz drzwi kluczykiem

> Może tylko syrena padła

wlasnie, ze nie dziala. Swieci sie tylko na stale kontrolka

Napisano

> wlasnie, ze nie dziala. Swieci sie tylko na stale kontrolka

Jeśli alarm nie działa, kontrolka świeci się cały czas i działa centralny to wygląda to na WYŁĄCZONY alarm. Z centralki alarmu wychodzi taki pstryczek serwisowy, kombinacją tego pstryczka + pedał hamulca + stacyjka (zależne od wersji alarmu) włączasz lub wyłączasz alarm. Poczytaj w Swojej instrukcji o takim czymś. Może Ci się po prostu wyłączył.

Napisano
  • Autor

> Jeśli alarm nie działa, kontrolka świeci się cały czas i działa centralny to wygląda to na

> WYŁĄCZONY alarm. Z centralki alarmu wychodzi taki pstryczek serwisowy, kombinacją tego

> pstryczka + pedał hamulca + stacyjka (zależne od wersji alarmu) włączasz lub wyłączasz alarm.

> Poczytaj w Swojej instrukcji o takim czymś. Może Ci się po prostu wyłączył.

w centralce nie mam zadnego pstryczka frown.gif instrukcje tez przegladalem i nie ma nic o takim przypadku

Napisano

> w centralce nie mam zadnego pstryczka instrukcje tez przegladalem i nie ma nic o takim przypadku

No to chyba centralka się zepsuła, może do jakiegoś fachowca od alarmów podjedź

Napisano
  • Autor

> No to chyba centralka się zepsuła, może do jakiegoś fachowca od alarmów podjedź

jeszcze gdzies wyczytalem o trybie awaryjnym dzis pojde posprawdzac, bo nie daje mi to spokoju

Napisano

Jeśli masz schemat swojego alarmu to sprawdź, czy nie masz zwarcia na krańcówkach, syrenie, czujnikach ultradźwiękowych itp.

Napisano

> dobra opanowany temat

no, ale co było źle wciąż niewiem.gif

Napisano

> pewnie tryb serwisowy/awaryjny mial wlaczony

też bym tak obstawiał

Napisano
  • Autor

> pewnie tryb serwisowy/awaryjny mial wlaczony

tak tylko jak go wylaczyc yikes.gif

Napisano

szukaj schematu wlacznik jak nie w samej centralce to podlaczony dodatkowo za pomoca kostki polaczeniowej lub za pomoca zworek go wylaczasz

co ty masz za alarm ?

Napisano
  • Autor

> szukaj schematu wlacznik jak nie w samej centralce to podlaczony dodatkowo za pomoca kostki

> polaczeniowej lub za pomoca zworek go wylaczasz

> co ty masz za alarm ?

wlasnie, ze nie mam zadnego wlacznika ok.gif

alarm firmy TSS centralka PORTMAN 818

Napisano

Gdy alarm jest uzbrojony otwórz drzwi i w czasie 20 sek. 10 razy

w³¹cz - wy³¹cz zap³on, za 10tym razem pozostaw zap³on w³¹czony. Po 3

sekundach syrena piknie 4 razy i kierunkowskazy b³ysn¹ 4 razy

poczym nast¹pi rozbrojenie alarmu

to robiles ?

Napisano
  • Autor

> Gdy alarm jest uzbrojony otwórz drzwi i w czasie 20 sek. 10 razy

> w³¹cz - wy³¹cz zap³on, za 10tym razem pozostaw

> zap³on w³¹czony. Po 3

> sekundach syrena piknie 4 razy i kierunkowskazy b³ysn¹ 4 razy

> poczym nast¹pi rozbrojenie alarmu

> to robiles ?

nie ale tez kombinacje z zaplonem :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.