Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

D2S potrzebuję sprawdzonego sklepu

Featured Replies

Napisano

ASO VW cena 350 zł, ASO Skoda 750 icon_eek.gifhehe.gif na allegro ponoć ciężko o oryginały, w Intercars-ie też nie są pewni rotfl.gif. Ma ktoś jakiś sprawdzony sklep gdzie kupię oryginalny zestaw palników D2S a nie chińszczyznę bez gwarancji?

Ps. Jeśli temat nie do końca pasuje na MK proszę o przeniesienie na HP ok.gif

Napisano

> ASO VW cena 350 zł, ASO Skoda 750 na allegro ponoć ciężko o oryginały, w Intercars-ie też nie są

> pewni . Ma ktoś jakiś sprawdzony sklep gdzie kupię oryginalny zestaw palników D2S a nie

> chińszczyznę bez gwarancji?

> Ps. Jeśli temat nie do końca pasuje na MK proszę o przeniesienie na HP

Mi. hurtownia Auto Partner oferuje D2S w oryginalnych VW opakowaniach, ale u nich to musiał byś jako sklep/warsztat kupować by uzyskać satysfakcjonującą cenę

Napisano

> ASO VW cena 350 zł, ASO Skoda 750

To już drugi dziś przypadek, że czytam o cenach części sporo wyższych w Skodzie niż w VW. icon_eek.gif

Coś się musi dziać...

mar00ha

Napisano

W Interkarsie są.

Za D2S płaciłem rok temu jakieś 250 brutto chyba.

Napisano

> ASO VW cena 350 zł, ASO Skoda 750

w Skodzie kosztuje 593 zł

Napisano

> w Intercars-ie też nie są

> pewni .

Na 100% oryginał.

Napisano

> ASO VW cena 350 zł, ASO Skoda 750 na allegro ponoć ciężko o oryginały, w Intercars-ie też nie są

> pewni . Ma ktoś jakiś sprawdzony sklep gdzie kupię oryginalny zestaw palników D2S a nie

Kupowałem ostatnio ale cena niewiele niższa od 350 zł

Napisano

Kup produkt firmy GE - idzie to na pierwszy montaż do wielu marek i jest bardzo dobre jakościowo, nie ma też podróbek. Tu masz przykładową aukcję. Używałem D2R tej firmy w Stilo i nie było żadnej różnicy w stosunku do oryginalnego Osrama.

Napisano
  • Autor

> w Skodzie kosztuje 593 zł

w Białymstoku tak jak mówiłem 750 zł. Sam sprzedawca mówił że jest nie normalna no.gif

Napisano

> W Interkarsie są.

> Za D2S płaciłem rok temu jakieś 250 brutto chyba.

W detalu chyba ?

Napisano

> w Białymstoku tak jak mówiłem 750 zł. Sam sprzedawca mówił że jest nie normalna

753 kosztuje D1S,prawie wszystkie skody mają takie stąd pomyłka,sprzedaje się 1czy 2 na rok a D2S nie pamiętam żeby była sprzedana w ostatnich trzech latach.

Napisano

Patrząc na te ceny, to ciekawe co sobą reprezentują noname żarniki z allegro za 15 zł/szt.

Ja kupowałem 3 lata temu to najtaniej żarniki (philips D2R prawdopodobnie podróby) dało się kupić za 110 PLN, teraz widzę że za 15-20 PLN można kupić oba typy (D2R, D2S) icon_eek.gif

Wybuchną, okopcą reflektor, poświecą 3 dni ??

Próbował ktoś ??

Napisano

> za 110 PLN, teraz widzę że za 15-20 PLN można kupić oba typy (D2R, D2S)

> Wybuchną, okopcą reflektor, poświecą 3 dni ??

> Próbował ktoś ??

W poprzednim samochodzie miałem reflektory ksenonowe i stosowałem żarniki Well Done . Cena była ok 120zł/ szt.. Przejeździłem na nich ponad rok czasu, potem sprzedałem auto kumplowi. Do dziś działają i mają stabilną barwę waytogo.gif

Napisano

Ja mam takie doświadczenia z żarnikami:

Oryginały fabryczne wytrzymały 5 lat i 100 tys km, zaczęły przygasać, czasem gasnąć zupełnie.

Te Philipsy za 110/szt prawdopodobnie nie-oryginały działają od 3 lat i 75 tys km, choć różnica barwowa między nimi jest już dość spora.

Nie mam świateł dziennych więc świecą non stop.

Ale zastanawia mnie jedno - jaką jakość ma żarnik z allegro który kosztuje 2% ceny żarnika w ASO ?

Napisano

> Patrząc na te ceny, to ciekawe co sobą reprezentują noname żarniki z allegro za 15 zł/szt.

> Ja kupowałem 3 lata temu to najtaniej żarniki (philips D2R prawdopodobnie podróby) dało się kupić

> Próbował ktoś ??

Mają problemy z geometrią - efekt to dość dowolnie ukształtowany strumień światła przed autem. Z trwałością bywa bardzo różnie. Żeby było śmiesznie to można czasem trafić na tanie i bardzo dobre żarniki - tak naprawdę produkcja nie jest specjalnie skomplikowana i tania.

Napisano
  • Autor

Tego nie wiem, ale często spotykam się z opiniami, że te tańsze świecą 3-4 miesiące no.gif Ja nie chcę tego sprawdzać, bo u mnie wymiana palników wiąże się ze ściąganiem zderzaka, grilla i wyciąganiem reflektorów spineyes.gif

Napisano

> W detalu chyba ?

Tak, jedną sztukę brałem, bez szczególnych rabatów ZTCP.

Mógłbym wynaleźć dokładną kwotę, ale nie chce mi się rozpalać komputera w święta.

Napisano

> Patrząc na te ceny, to ciekawe co sobą reprezentują noname żarniki z allegro za 15 zł/szt.

> Ja kupowałem 3 lata temu to najtaniej żarniki (philips D2R prawdopodobnie podróby) dało się kupić

> Próbował ktoś ??

Jakiś czas temu kupiłem kpl chińczyków noname D2R.

Z początku działały dość przyzwoicie...

Do czasu.

Do czasu, aż w samochodzie porównawczym wymieniłem stare D2R-y na 'nienoname'y (BOSCH-e chyba).

Dzień do nocy.

Ponieważ ten drugi jeździł mało i rzadko, to owe noname'y siedziały sobie w nim jeszcze długo, aż padły.

Total wytrzymały ok 3,5 roku, jakieś.. Ja wiem? Z 50 kkm?

Pojazd bez dziennych.

Patrząc przez pryzmat słabej wydajności - nie warto.

Napisano

W sumie od niedawna jeżdżę autem z xenonem (6mc) i nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia w temacie, Po 4 miesiącach musiałem wymienić, jeden żarnik popękał, pewnie od naszych wrocławskich równych ulic wink.gif Kupiłem z allegro od tego użytkownika, nie wiem czy oryginał czy nie, sklep od wielu lat prowadzi sprzedaż części do japońców,

Narazie świecą ok.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie zakładam nowego tematu, potrzebuje dość pilnie nowe palniki i znalazłem w okolicy COŚ TAKIEGO Na innych aukcjach palniki ge kosztuja ok 120zł a tu w opakowaniu vw są po 100. Wg Was jest to to samo? Potrzebuje coprawda do opla ale d2s chyba nie ma różnych? Czy może mi ktoś na szybko podrzucić link do jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy? Niekoniecznie ge, Osram czy philips jak najbardziej może być, byle były pewne.

Napisano

> Nie zakładam nowego tematu, potrzebuje dość pilnie nowe palniki i znalazłem w okolicy COŚ TAKIEGO

> Na innych aukcjach palniki ge kosztuja ok 120zł a tu w opakowaniu vw są po 100. Wg Was jest to

> to samo? Potrzebuje coprawda do opla ale d2s chyba nie ma różnych? Czy może mi ktoś na szybko

> podrzucić link do jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy? Niekoniecznie ge, Osram czy philips jak

> najbardziej może być, byle były pewne.

GE idą na OEM do VW, Audi i Mercedesa - kupuj śmiało. Tylko nie licz na niebieski światło, przez pierwszych kilka tygodni może nawet być żółtawe.

Napisano

> GE idą na OEM do VW, Audi i Mercedesa - kupuj śmiało. Tylko nie licz na niebieski światło, przez

> pierwszych kilka tygodni może nawet być żółtawe.

Thx, już zamówiłem, podzielę się wrażeniami po zamianie, choć te co mam teraz już różowo świecą i pewnie będzie mało obiektywnie waytogo.gif

Napisano

> Thx, już zamówiłem, podzielę się wrażeniami po zamianie, choć te co mam teraz już różowo świecą i

> pewnie będzie mało obiektywnie

Ja korzystam z www.l1ght.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.