Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek

Featured Replies

Napisano

Witam problem polega na tym, że jak zamykam autko to centralny się zamyka a za chwile odbija jakby któreś drzwi były nie zamknięte.

Napisano

> Witam problem polega na tym, że jak zamykam autko to centralny się zamyka a za chwile odbija jakby

> któreś drzwi były nie zamknięte.

> Co to może być ?

któryś nie dociąga do końca najprawdopodobniej

Napisano

Sprawdź zamek w tylnej klapie.

Napisano

> Witam problem polega na tym, że jak zamykam autko to centralny się zamyka a za chwile odbija jakby

> któreś drzwi były nie zamknięte.

> Co to może być ?

Witam. Proponuję zdemontować lampkę sufitową i odłączyć tą dużą kość od odbiornika radiowego CZ. I wykonać próbę. Jak będzie dobrze to masz winowajcę. Sam szukałem u siebie i miałem już rozbierać drzwi itd moduł CZ demontować. A przypadkiem spaliła się żarówka i odłączyłem i niechcący zamknąłem drzwi i było ok.

Roboty nie wiele a może ...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam. Proponuję zdemontować lampkę sufitową i odłączyć tą dużą kość od odbiornika radiowego CZ. I

> wykonać próbę. Jak będzie dobrze to masz winowajcę. Sam szukałem u siebie i miałem już

> rozbierać drzwi itd moduł CZ demontować. A przypadkiem spaliła się żarówka i odłączyłem i

> niechcący zamknąłem drzwi i było ok.

> Roboty nie wiele a może ...

> Pozdrawiam

niestety miałeś rację da rade jakoś zaprogramować z innej marejki pod mój kluczyk ? bo ja mam tą centralkę z innej starszej co prawda ale tam to działało

Napisano
  • Autor

podpiąłem drugi i nadal te same objawy a w tamtym aucie działał :D więc to chyba nie jest problem tego czujnika w lampce :D

Napisano

> podpiąłem drugi i nadal te same objawy a w tamtym aucie działał :D więc to chyba nie jest problem

> tego czujnika w lampce :D

Musisz po kolei odpinać wtyczki w drzwiach i sprawdzić przy których odpiętych centralny nie będzie się otwierał. Wtedy będzie wiadomo w których drzwiach siłownik powiedział papa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Musisz po kolei odpinać wtyczki w drzwiach i sprawdzić przy których odpiętych centralny nie będzie

> się otwierał. Wtedy będzie wiadomo w których drzwiach siłownik powiedział papa

ale jak odpiąłem tą centralkę radiową to centralny się zamyka z kluczyka i nie odbija :D a jak podepnę jedną z tych co mam to dupa otwiera się chwilę po zamknięciu

Napisano

> ale jak odpiąłem tą centralkę radiową to centralny się zamyka z kluczyka i nie odbija :D a jak

> podepnę jedną z tych co mam to dupa otwiera się chwilę po zamknięciu

Czyli są uszkodzone. Jeżeli działa prawidłowo po odpięciu modułu CZ w lampce sufitowej. Obejrzyj wzrokowo tą płytkę czy jeden z dwóch tranzystorów nie jest pęknięty. Albo do jakiegoś elektronika który je pomierzy. Obstawiam że uszkodził się ten od otwierania i cały czas podaje impuls otwarcia.

Napisano

> Czyli są uszkodzone. Jeżeli działa prawidłowo po odpięciu modułu CZ w lampce sufitowej. Obejrzyj

> wzrokowo tą płytkę czy jeden z dwóch tranzystorów nie jest pęknięty. Albo do jakiegoś

> elektronika który je pomierzy. Obstawiam że uszkodził się ten od otwierania i cały czas podaje

> impuls otwarcia.

Czyli 2 popsute ? CZ działa , czyli nie odbija ,tylko po wypięciu centralki pilota . Fabryczna rozumiem ale przełożeniu drugiej z innej Marei ( gdzie bangla ok) i to samo się dzieje niewiem.gif

Napisano

> Czyli 2 popsute ? CZ działa , czyli nie odbija ,tylko po wypięciu centralki pilota . Fabryczna

> rozumiem ale przełożeniu drugiej z innej Marei ( gdzie bangla ok) i to samo się dzieje

Tak ciężko powiedzieć na odległość. Wepnij na żywca i zobacz czy się otworzy po wcześniejszym zamknięciu.

Czyli po podłączeniu drugiej centralki z lampki dzieje się to samo? Na obu się to dzieje? a tym drugim aucie bo rozumiem że jest jakby dawca działają oba moduły?

Sprawdź czy faktycznie zamek do końca dobija. Jak źle zamkniesz drzwi to będzie efekt podobny zamki odbiją. Może jakiś syf się dostał albo coś.

Napisano
  • Autor

> Czyli 2 popsute ? CZ działa , czyli nie odbija ,tylko po wypięciu centralki pilota . Fabryczna

> rozumiem ale przełożeniu drugiej z innej Marei ( gdzie bangla ok) i to samo się dzieje

no dokładnie, w tamtej wszystko działało

Napisano
  • Autor

dawcy jakby już nie ma :D

a centralny da sie zamknąć po odpięciu tego z lampki i wtedy nie odbija.

W tamtej marei działało wszystko a przełożyłem z niej i to z lampki i to z pod fotela tylnego i dzieje się ten sam cyrk. Jak by było coś z siłownikami to by się chyba otwierało nawet jak by było odpięte to z lampki?

Napisano

> dawcy jakby już nie ma :D

Ale sprawne klamoty są biglaugh.gif

> a centralny da sie zamknąć po odpięciu tego z lampki i wtedy nie odbija.

> W tamtej marei działało wszystko a przełożyłem z niej i to z lampki i to z pod fotela tylnego i

> dzieje się ten sam cyrk. Jak by było coś z siłownikami to by się chyba otwierało nawet jak by

> było odpięte to z lampki?

Trza punkt po punkcie sprawdzać. Czyli jednak odpinanie samych siłowników po kolei . Nie wiem na jakiej zasadzie działaja krańcówki , ile ich jest i gdzie są umiescowione. A zamykałeś kluczykiem CZ przy podpiętym module pilota?

Napisano
  • Autor

> A zamykałeś kluczykiem CZ przy podpiętym module pilota?

tak i też odbija :D sprawę przekładam na za rok hehe :D

myślę żeby zacząć od przełożenia zamka tylnej klapy mimo wszystko :D bo boczków to tak mi się ciężko nie chce rozbierać ze masakra :D

Napisano

> tak i też odbija :D sprawę przekładam na za rok hehe :D

> myślę żeby zacząć od przełożenia zamka tylnej klapy mimo wszystko :D bo boczków to tak mi się

> ciężko nie chce rozbierać ze masakra :D

no to sprawdź odpinając wtyczki drzwiowe po kolei zlosnik.gif do tego boczków nie trzeba sciągać

PS Nie przekładaj bo jaki nowy rok taki cały rok grinser006.gif chyba nie chcesz żeby Ci padaka sie psuła cały rok biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

moja padaka jest kochana :D na sylwka mi zrobiła miłą niespodziankę 4.7 mi spaliła do 100km/h od pierwszy raz takie niskie spalanko :D a dzisiaj z katowic mi wyszło 4.5:D

Napisano
  • Autor

> no to sprawdź odpinając wtyczki drzwiowe po kolei do tego boczków nie trzeba sciągać

powiem Ci, że twoja podpowiedz z wtyczkami była super bo poluzowała się wtyczka na tylnych lewych drzwiach i dlatego odbijało, dokręciłem i bangla :D sprawy niema :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.