Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Faldach cieknie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wczoraj zamontowałem dach w seju, dziś po polaniu seja wodą z węża okazuje się że dach przecieka.

Woda przedostaje się między uszczelką a dachem (elementem przesuwnym) w przednich kątach dachu (zaznaczyłem na zdjęciu)

Zauważyłem że uszczelka jest w tych miejscach wygnieciona, co możecie mi doradzić??

przeciek.jpg

Napisano

> Zauważyłem że uszczelka jest w tych miejscach wygnieciona, co możecie mi doradzić??

Wymiane uszczelki.

Napisano
  • Autor

> Wymiane uszczelki.

A dostanie może to w ASO??

Napisano

> A dostanie może to w ASO??

Eper 2011 mowi: 735256931 - ksztaltownik gumowy - cena 63,98 brutto (o ile to jest to zlosnik.gif)

Na obrazku nr 1

faltdach.jpg

Napisano

> Witam!

> Wczoraj zamontowałem dach w seju, dziś po polaniu seja wodą z węża okazuje się że dach przecieka.

> Woda przedostaje się między uszczelką a dachem (elementem przesuwnym) w przednich kątach dachu

> (zaznaczyłem na zdjęciu)

> Zauważyłem że uszczelka jest w tych miejscach wygnieciona, co możecie mi doradzić??

Cieknie bo nie przyjechales montowac do naszego tarnowskiego cento garazu tongue.gif A tak na powaznie to pierwszy raz widze Cie na forum. Zapraszam do nas na garaz jak bedziesz mial czas kiedys zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cieknie bo nie przyjechales montowac do naszego tarnowskiego cento garazu A tak na powaznie to

> pierwszy raz widze Cie na forum. Zapraszam do nas na garaz jak bedziesz mial czas kiedys

Daj mi namiar na PV, Dareq mi o Tobie coś wspominał, jednak nawet nie wiem gdzie macię ten garaż.

Dzięki wielkie za pomoc wszystkim w poniedziałek będe w ASO tak że będe pytał czy mi to zamówią, na razie cento schowałem do garażu!

Napisano

> Eper 2011 mowi: 735256931 - ksztaltownik gumowy - cena 63,98 brutto (o ile to jest to )

> Na obrazku nr 1

jak masz pod ręką Epera, to sprawdź mi cenę tej uszczelki , co leci w koło faldachu i nachodzi na podsufitkę zlosnik.gif Taka niby flokowana

Napisano
  • Autor

> jak masz pod ręką Epera, to sprawdź mi cenę tej uszczelki , co leci w koło faldachu i nachodzi na

> podsufitkę Taka niby flokowana

A dostanie tej uszczelki którą potrzebuje jest w ogóle realne?? bo jak nie to lipa:/

Napisano

> jak masz pod ręką Epera, to sprawdź mi cenę tej uszczelki , co leci w koło faldachu i nachodzi na

Nie sprawdze Ci bo eper 2011 juz nie dziala na necie zlosnik.gif

Napisano

ImageShack.us'>jakiś tekst

Jeżeli to jest nr 2 to cena wynosi 290 zł.

Napisano

Zaspawaj to w pierony, bedzie po problemie tongue.gif

Napisano

> Uploaded with ImageShack.us]jakiś tekst[/url]

> Jeżeli to jest nr 2 to cena wynosi 290 zł.

no to grubo , to jakoś doczyszczę tą lub wyflokuję zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no to grubo , to jakoś doczyszczę tą lub wyflokuję

Z rysunku sądze że element 2 to nie to miękkie wykończenie, myślę że to jeden z głównych elementów konstrukcji taki aluminiowy

Napisano
  • Autor

Panowie element: 735256931 - ksztaltownik gumowy - cena 63,98 brutto

to jest ta obramówka do podsufiltki

Uszczelka to element 2 z drugiego schematu!!

Jak coś to mam na sprzedaż ten ksztautownik miękki

Napisano

> Panowie element: 735256931 - ksztaltownik gumowy - cena 63,98 brutto

> to jest ta obramówka do podsufiltki

> Uszczelka to element 2 z drugiego schematu!!

> Jak coś to mam na sprzedaż ten ksztautownik miękki

priv zlosnik.gif

Napisano

> Eper 2011 mowi: 735256931 - ksztaltownik gumowy - cena 63,98 brutto (o ile to jest to )

> Na obrazku nr 1

To nie to... uszczelka nr 1 scala dach z podsufitką.

Jeśli chodzi o sam dach niemożliwością jest by przeciekał w tym miejscu z powodu uszczelki, a uszczelka nawet nowa jest wygnieciona w tym miejscu, bo dach w tym właśnie miejscu po domknięciu się do końca dociąga się w dół więc i uszczelka ma zrobiony lekki profil. Może poprostu koledze się dach nie domyka?

Napisano
  • Autor

> To nie to... uszczelka nr 1 scala dach z podsufitką.

> Jeśli chodzi o sam dach niemożliwością jest by przeciekał w tym miejscu z powodu uszczelki, a

> uszczelka nawet nowa jest wygnieciona w tym miejscu, bo dach w tym właśnie miejscu po

> domknięciu się do końca dociąga się w dół więc i uszczelka ma zrobiony lekki profil. Może

> poprostu koledze się dach nie domyka?

A ma ktoś może możliwość zobaczyć u siebie czy ma tą uszczelkę wygniecioną z przodu??

Jest taka opcje że się nie dosuwa do końca, ale potrząc na uszczelkę którą mi Dareq przyniósł wydaje mi się że moja jest wadliwa:/

Napisano
  • Autor

Da się w jakiś sposób wyregulować siłę z jaką dociska dach do uszczelki, tzn moment w którym silnik się zatrzymuje??

Może ten elementy które ślizgają się po szynach da się przesunąć względem dachu??

Napisano

> A ma ktoś może możliwość zobaczyć u siebie czy ma tą uszczelkę wygniecioną z przodu??

> Jest taka opcje że się nie dosuwa do końca, ale potrząc na uszczelkę którą mi Dareq przyniósł

> wydaje mi się że moja jest wadliwa:/

Ori faldach u mnie wygląda tak. Mam nadzieję, że zrobiłem zdjęcie miejsca, o które Ci chodziło zlosnik.gif

285642495-1.jpg

post-7124-1435251511821_thumb.jpg

Napisano

> Da się w jakiś sposób wyregulować siłę z jaką dociska dach do uszczelki, tzn moment w którym silnik

> się zatrzymuje??

A u Ciebie silnik się sam zatrzymuje? U mnie ciągnie aż nie puszczę przycisku wink.gif

U mnie się zatrzymuje automatycznie tylko dzięki domykaczowi, który działa przy załączeniu alarmu, ale to juz była doróbka ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ori faldach u mnie wygląda tak. Mam nadzieję, że zrobiłem zdjęcie miejsca, o które Ci chodziło

Tak chodzi mi o to miejsce tylko nie widzę na tym zdjęciu dokładnie uszczelki, jak byś zrobił z bliska z boku zdjęcie był bym super wdzięczny

Napisano
  • Autor

> A u Ciebie silnik się sam zatrzymuje? U mnie ciągnie aż nie puszczę przycisku

Silnik pracuje cały czas dopuki nie puszczę przycisku, dach się przesuwa do momentu gdy natrafi na koniec szyny, chodziło mi o to czy może reguluje się dach względem tych elementów co po szynie lecą

Napisano
  • Autor

A czy gdy będe miał nową uszczelkę, mam dać jakiś silikon między nią a blachę??

Napisano

> Tak chodzi mi o to miejsce tylko nie widzę na tym zdjęciu dokładnie uszczelki, jak byś zrobił z

> bliska z boku zdjęcie był bym super wdzięczny

Mogę Ci jutro zrobić foto.

Paczka dotarła wczoraj . THX 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Mogę Ci jutro zrobić foto.

> Paczka dotarła wczoraj . THX

Ok super by było!!

Napisano

> Ok super by było!!

Proszę

a379e823fea4d0c5m.jpg

20a46b8a54a86770m.jpg

cf7225b3663423b6m.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki, no moja uszczelka to jest całkiem wygnieciona i wręcz dotyka dolnej części uszczelki.

Dzięki wielkie za fotki

Napisano

> Dzięki, no moja uszczelka to jest całkiem wygnieciona i wręcz dotyka dolnej części uszczelki.

> Dzięki wielkie za fotki

sciagaj dach i zakladaj ta moja, jak nie bedzie dobrze to bedziemy myslec co dalej

Napisano
  • Autor

> sciagaj dach i zakladaj ta moja, jak nie bedzie dobrze to bedziemy myslec co dalej

Dach ściągnięty od kilku dni Panie ok.gif jutro może będe grzebał, jest sukces bo uszczelkę już mam w domu bo leżała tydzień w sklepie ok.gif

Napisano

> Dzięki, no moja uszczelka to jest całkiem wygnieciona i wręcz dotyka dolnej części uszczelki.

> Dzięki wielkie za fotki

Nie ma za co smile.gif

I ile Cię kosztowała ta uszczelka?

Napisano
  • Autor

> Nie ma za co

> I ile Cię kosztowała ta uszczelka?

Dokładnie tyle za ile Tobie sprzedałem.

Panowie a czy zdradzi mi ktoś gdzie do instalacji mam podłączyć kable od dachu??

Są 3 kable: PLUS , PLUS i MINUS - jeden z plusów chyba jest od podświetlenia przycisku

Napisano

> Dokładnie tyle za ile Tobie sprzedałem.

To, to wiem zlosnik.gif

Chodziło mi o tą co musisz wymienić. Tak jak w EPER ponad 200??

> Panowie a czy zdradzi mi ktoś gdzie do instalacji mam podłączyć kable od dachu??

> Są 3 kable: PLUS , PLUS i MINUS - jeden z plusów chyba jest od podświetlenia przycisku

Napisano

> To, to wiem

> Chodziło mi o tą co musisz wymienić. Tak jak w EPER ponad 200??

nie bral nowej tylko ma moja ktora mi zostala.. bo ja z 2 dachow skladalem 1 ok.gif

Napisano

> nie bral nowej tylko ma moja ktora mi zostala.. bo ja z 2 dachow skladalem 1

ok.gif

A do Jarka :

Masz książkę "Sam naprawiam "?? W pdf lub normalnie.

Jest schemat na 253str , plusy idą pod bezpieczniki F11 ( z przekaźnika -nóżka 30) i F12 ( nóżka 86 i to jest + po stacyjce )

Napisano
  • Autor

> A do Jarka :

> Masz książkę "Sam naprawiam "?? W pdf lub normalnie.

> Jest schemat na 253str , plusy idą pod bezpieczniki F11 ( z przekaźnika -nóżka 30) i F12 (

> nóżka 86 i to jest + po stacyjce )

Pewnie że mam, już lukam, dzięki, nie pomyślałem że to mogę tam znaleść smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.