Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[kzak] interfejs diagnostyczny do samochodów.

Featured Replies

Napisano

Przeglądam allegro i mam mętlik, są interfejsy od 200 zł do 10.000 zł, oczywiście wszystkie są najlepsze i obsługują niby wszystko.

Może mi ktoś wyłuszczyć czym się kierować przy planowanym zakupie takiego urządzenia, zależy mi na tym by można było kasować błędy usterek, włączać poszczególne podzespoły i np wymienić klocki tylnie w autach grupy VW (elektryczny postojowy).

Wydać chcę oczywiście jak najmniej a zależy mi by urządzenie było jak najbardziej funkcjonalne i obsługiwało jak najszerszy zakres marek.

Help.

Napisano

mój kolega korzysta głównie z tych dwóch sprzętów

ST-6000

ast6000.jpg

oraz

BOSH KTS 570

KTS570_Box7.jpg

Napisano

żeby połączyć się z VW i pochodnymi potrzebujesz coś takiego: VCDS - czyli interfejs VAG+CAN USB

Kosztuje to jak widać niecałe 2kpln - ale masz ori program i update.

Są oczywiście na rynku kabelki za 100-300zł z pirackimi wersjami tego programu - ale wtedy nie masz update'a, więc jak wyjdzie nowe auto, albo nowa wersja sterownika to juz sie nie połączysz. No i kabelki za 100zł to chinskie badziewie co sie lubi zepsuć. Aa no i mozesz korzystać tylko i wyłącznie z kopii programu dołączonej do kabla - próba update'a skonczy sie tym że kabel będzie do wyrzucenia.

Więcej do poczytania na vw-passat.pl - ja stamtąd wiem to co napisałem smile.gif

Napisano

Do popularnych warto mieć cos serwisowego np vcds , vas ( ja wole tego właśnie ) op- com z tańszych uniwersali spoko jest tez Autocom . Większość " normalnych " kosztuje sporo wiecej ktoś ma np spora bazę info . Ale koszt abonamentu wacha sie w okolicy 10tys zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> żeby połączyć się z VW i pochodnymi potrzebujesz coś takiego: VCDS - czyli interfejs VAG+CAN USB

> Kosztuje to jak widać niecałe 2kpln - ale masz ori program i update.

> Są oczywiście na rynku kabelki za 100-300zł z pirackimi wersjami tego programu - ale wtedy nie masz

> update'a, więc jak wyjdzie nowe auto, albo nowa wersja sterownika to juz sie nie połączysz. No

> i kabelki za 100zł to chinskie badziewie co sie lubi zepsuć. Aa no i mozesz korzystać tylko i

> wyłącznie z kopii programu dołączonej do kabla - próba update'a skonczy sie tym że kabel

> będzie do wyrzucenia.

> Więcej do poczytania na vw-passat.pl - ja stamtąd wiem to co napisałem

To forum znam, co wiecej mam tam konto smile.gif dzięki za wskazówki.

Napisano
  • Autor

Jestem skłonny wydać do około 2000 zł. Nie musi być możliwości update jeśli sprzęt będzie obsługiwał wszystko lub prawie wszystko to co w momencie wymyślenia klona przez chińczyków zlosnik.gif jeździło po naszych drogach.

Dostałem propozycję zakupu interfejsu za 2200 który podobno spełnia te założenia ale jest jakąś podróbą i nie da się go uaktualnić.

Teraz nie wiem czy znajdę coś takiego jeszcze taniej, czy w tej cenie jest ok, ani czego się spodziewać.

Nie ukrywam że interface przydałby się głównie do kasowania błędów poduchy, do obsługi hamulca jak pisałem itp ale to wszystko sporadycznie, rzekłbym bardzo rzadko więc zakup urządzenia za kwotę większą niż rzeczone 2000 jest po prostu bez sensu.

Napisano

Jaki to fejs? Myśle ze Autocom będzie w sam raz dla ciebie ok.gif

Napisano

> Jaki to fejs? Myśle ze Autocom będzie w sam raz dla ciebie

NIe wiem jaka macie definicje slowa "wszystko" zeby obslugiwac wszystko trzeba miec ori fejsy do poszczegolnych marek, no chyba ze ktos pokaze mi co potrafi zrobic przy nowym pugu bez PP2000, czy renowce bez clipa grinser006.gif Mamy w robocie szafe pelna ori sprzetu a i tak nie wszystko sie da zrobic, w tej kasie kupi jakiegos zabawkowego launcha czy inne wyrywkowo dzialajace badziewie, a raczej chinski klon tego badziewia. No chyba ze sie myle, jesli tak to prosze o nazwe tego wszystkorobiacego sprzetu potestuje po nowym roku.

Pozdrawiam

Napisano

dokładnie. polecam zabawę w renówkach nieoryginalnymi softami. fajną się później kasę trzepie od klienta za przywrócenie CLIPem sterowników grinser006.gif

Napisano

Nikt z nas nie napisał ze do wszystkiego , każdy normalny z "branży " wie ze żaden nie jest do wszystkiego waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.