Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator do 1.9TDi

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkich,

Niestety czeka mnie wymiana akumulatora w swoim Leonie 1.9Tdi 110km.

Rozejrzałem się po pobliskich punktach, zajmujących się sprzedażą baterii samochodowych, ceny oraz parametry są różne w zależności od marki.

1. Centra Futura 77ah/760a cena: 335zł

2. Bosch Silver S5 77ah/780a cena:340zł

3. Exide Premium EA770 77ah/760a cena:332zł

4. Varta Silver Dynamic 77ah/780a cena:390zł

5. Banner Starting Bull 74ah/640a cena:320zł

6. Banner Power Bull 74ah/660a cena:360zł

7. Kager 74ah/680a cena:280zł

Tak to mniej więcej wygląda, wybór jest dość spory dlatego nie wiem, który aku będzie optymalnym rozwiązaniem. Futury oraz Vartę raczej wykluczam, z powodu awaryjności centry(sprawdzone info) oraz ceny Varty. Najbardziej skłaniam się ku Bannerowi, gdyż jest to bardzo dobra firma, nie wiem tylko czy warto dopłacić do serii Power Bull, czy brać starting.

Prosze o pomoc w wyborze

Napisano

Ja u siebie w sklepie niezmiennie proponuję Vartę blue Dynamic 74Ah/680A dedykowaną tylko,że u mnie kosztuje 350zł brutto. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja u siebie w sklepie niezmiennie proponuję Vartę blue Dynamic 74Ah/680A dedykowaną tylko,że u mnie

> kosztuje 350zł brutto.

W pobliskim punkcie aku Varty nie pytałem o serię Blue, wyższa seria Silver kosztuje jak wspominałem 390zł (77ah), jednak do Varty mam dystans, gdyż to właśnie aku varty mi padł po niespełna 3 sezonach :|

Napisano

Centre bym sobie odpuścił. Wiele osob narzeka. Moja włąsnie z Passata TDI jest w reklamacji bo nie trzyma prądu. Tak więc dobrze radzę dospuść sobie.

Napisano

> Ja u siebie w sklepie niezmiennie proponuję Vartę blue Dynamic 74Ah/680A dedykowaną tylko,że u mnie

> kosztuje 350zł brutto.

kupiłem dokładnie tą teściowi do passata 1.9TDI AVF (w serii chyba 72Ah aku) - koszt koło 330zł.

Napisano

> Centre bym sobie odpuścił. Wiele osob narzeka. Moja włąsnie z Passata TDI jest w reklamacji bo nie

> trzyma prądu. Tak więc dobrze radzę dospuść sobie.

Ale to chyba nie regula.W seacie juz kilka lat smiga i zero problemow.

A kilka razy udalo sie ja rozladowac( nie wylaczone radio).

Napisano

Moim zdaniem to bedzie najlepsze rozwiazanie:

2. Bosch Silver S5 77ah/780a cena:340zł

Ma duza pojemnosc i prad rozruchowy a to sie przydaje w zimie w dieslu . Cena tez nie taka straszna.

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem to bedzie najlepsze rozwiazanie:

> 2. Bosch Silver S5 77ah/780a cena:340zł

> Ma duza pojemnosc i prad rozruchowy a to sie przydaje w zimie w dieslu . Cena tez nie taka

> straszna.

Tak, tylko to co podaje producent na opakowaniu nie zawsze jest prawdą.. Po przeczytaniu recenzji testu akumulatorów wykonanego przez ADAC doszedłem do wniosku, że nie należy się w 1 kolejności sugerować tym co pisze, a tym co mówią inni na temat danego aku.

Napisano

> Ale to chyba nie regula.W seacie juz kilka lat smiga i zero problemow.

> A kilka razy udalo sie ja rozladowac( nie wylaczone radio).

Wyjatki potwierdzają regułę hehe.gif Wiesz juz od kilkunastu osób słyszałem złą recenzję tej Futury. Wcześniej tez ja miałem w inny, aucie więc postanowielm do Passta tez kupic... i się zawidłem.

Napisano

Jeśłi chodzi o Boscha to w zupełności wystarczy ci S4 waytogo.gif

Napisano

ja kupilem do siebie Bosh S 4 nie 5 i dziala zlosnik.gif pytasz czemu? bo cena S4 mnie juz powalala (130e), wiec nie chcialem wiedziec ile S5 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.