Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Captiva w salonie?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Ciezko znalezc dla niej konkurencje Kuga jest drozszy o bez mala 40% koreance tez. No chyba, ze

> sportage ale jest ciut mniejsza.

Gabarytowo Captiva wymiata. Wczoraj leciałem za Volvo XC60 i jakiś taki malutki był grinser006.gif

> Gdzie to ma max moment? Nie moge znalezc info ile NM.

230 przy 4600 obr./min IThankYou.gif

Napisano

> Gabarytowo Captiva wymiata. Wczoraj leciałem za Volvo XC60 i jakiś taki malutki był

> 230 przy 4600 obr./min

Ladny moment jak w dieselu, choc zeby jechac trzeba krecic. Cos za cos grinser006.gif

Napisano

> 230 przy 4600 obr./min

Fajny, prosty silnik, gdzie moc i moment uzyskuje się z pojemności, a nie z różnych turbo-wynalazków. To wróży długą i bezproblemową eksploatację waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> No dobrze, dostałem ofertę.

> Produkcja 2012, 2.4 LT, manual + metalik + alarm za 88500

Z innego salonu:

Bez alarmu reszta tak samo - 85500 smile.gif

Napisano
  • Autor

> Fajny, prosty silnik, gdzie moc i moment uzyskuje się z pojemności, a nie z różnych

> turbo-wynalazków. To wróży długą i bezproblemową eksploatację

Podobno bardzo cichy ok.gif

Napisano

> Ciezko znalezc dla niej konkurencje Kuga jest drozszy o bez mala 40% koreance tez. No chyba, ze

> sportage ale jest ciut mniejsza.

> Gdzie to ma max moment? Nie moge znalezc info ile NM.

Ty się nie napalaj tylko poczytaj w necie opinie, chyba na autocentrum opisali jak to się sypie na gwarancji. Nie wiem czy to wyjątek czy reguła ale ja dałem sobie spokój

Tylko nie "lejta Pany" 20.GIFswiety.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ty się nie napalaj tylko poczytaj w necie opinie, chyba na autocentrum opisali jak to się sypie na

> gwarancji.

Tak, tak. W PL to tylko pasek a na AK to Bravo się liczy grinser006.gif

Poza tym to shhh.gif bo u mnie jeszcze 0,5 roku gwary i jak się Captiva dowie o swoich awariach to co?

edyta:

Opinia z autocentrum:

Quote:

czekanie na czesci...
podobno
tygodniami,

To to użytkownik czy internetowy onanista? horse.gif

Napisano

> Ty się nie napalaj tylko poczytaj w necie opinie, chyba na autocentrum opisali jak to się sypie na

> gwarancji. Nie wiem czy to wyjątek czy reguła ale ja dałem sobie spokój

> Tylko nie "lejta Pany"

Linka podaj. Co tam ma sie sypac?

Napisano

> Linka podaj. Co tam ma sie sypac?

No masz wszystko na tacy trzeba podac teraz młodzieży? uzbroj_zlo.gif

EDIT:

Opinie o Captivie I

Gdyż, podobnież CI i CII technicznie to bliźniaki (potwierdzacie? ja nie siedzę w chevy ) więc przytaczam opinie marudnych userów CI chipsy.gifgrinser006.gif

Napisano

> No masz wszystko na tacy trzeba podac teraz młodzieży?

> EDIT:

> Opinie o Captivie I

> Gdyż, podobnież CI i CII technicznie to bliźniaki (potwierdzacie? ja nie siedzę w chevy ) więc

> przytaczam opinie marudnych userów CI

Ale to jest nowy model. Poza tym co ta za opinie facepalm%5B1%5D.gif A brat blizniak to juz ok bo to Łopel Panie. jakiś tekst

Napisano

> Ale to jest nowy model.

A czy bardzo mechanicznie różni się od poprzednika? hmm.gif

> Poza tym co ta za opinie A brat blizniak to juz ok bo to Łopel Panie.

> jakiś tekst

Folklor wszędzie się trafi zlosnik.gif

Napisano

> A czy bardzo mechanicznie różni się od poprzednika?

> Folklor wszędzie się trafi

To nowy model i inna jakosc. Poza tym dostepnosc czesci wszedzie jest kiepska. Na prowadnice szyb do ceeda czekam miesiac, co ciekawe opisane w TSB (akcja serwisowa jak komus huczy wiatr). Koledze w nowej jetta sprowadzaja jakas pierdulke od silnika juz 20 dni.

Napisano
  • Autor

> A czy bardzo mechanicznie różni się od poprzednika?

Inne silniki na przykład

Napisano

> Inne silniki na przykład

1. OKi czyli silniki i osprzęt pewnie inny.

2. co z napędem 4x4? Poprawiali coś w stos do CI? Ponoć w CII potrafi się przegrzewać (nie mogę znaleźć testu jakiegoś redaktora co z malutkiej zaspy nie mógł wyjechać)?

3. Jaki silnik, jeśli już, polecalibyście do CII?

4. A tak w ogóle to jak to jest z napędem 4x4 w CII? Jest dołączalny i do max 30km/h? Czy cos pokręciłem? Jaki sens przepłacanie za taki napęd, co działa do 30km/h? niewiem.gifhmm.gif

Przez chwilę CII przykuła moją uwagę, ale chyba wolę Accorda VIII (oczywiście obie opcje to byłyby używki)

Napisano
  • Autor

> 1. OKi czyli silniki i osprzęt pewnie inny.

Ale na poprzednie nikt też nie narzekał 270751858-jezyk.gif

> 2. co z napędem 4x4?

Nic

> Poprawiali coś w stos do CI? Ponoć w CII potrafi się przegrzewać (nie mogę

> znaleźć testu jakiegoś redaktora co z malutkiej zaspy nie mógł wyjechać)?

Czy aby na pewno był to test Chevy?

> 3. Jaki silnik, jeśli już, polecalibyście do CII?

V6 grinser006.gif

> 4. A tak w ogóle to jak to jest z napędem 4x4 w CII? Jest dołączalny i do max 30km/h?

Jest dołączany. Nie wiem jakie są limity prędkości dla niego

> Czy cos

> pokręciłem? Jaki sens przepłacanie za taki napęd, co działa do 30km/h?

Rusz ostro na śliskim a zrozumiesz

> Przez chwilę CII przykuła moją uwagę, ale chyba wolę Accorda VIII (oczywiście obie opcje to byłyby

> używki)

To raczej zupełnie odmienne samochody więc czy wiesz czego szukasz?

Napisano

> To raczej zupełnie odmienne samochody więc czy wiesz czego szukasz?

To prawda, "stoję w rozkroku" i na razie na spokojnie "macam" co mi w łapki się nawinie i robię na przyszłość listę pozycji godnych do rozważenia. CII jeszcze w salonie nie macałem palacz.gif

Napisano

> 1. OKi czyli silniki i osprzęt pewnie inny.

> 2. co z napędem 4x4? Poprawiali coś w stos do CI? Ponoć w CII potrafi się przegrzewać (nie mogę

> znaleźć testu jakiegoś redaktora co z malutkiej zaspy nie mógł wyjechać)?

> 3. Jaki silnik, jeśli już, polecalibyście do CII?

> 4. A tak w ogóle to jak to jest z napędem 4x4 w CII? Jest dołączalny i do max 30km/h? Czy cos

> pokręciłem? Jaki sens przepłacanie za taki napęd, co działa do 30km/h?

> Przez chwilę CII przykuła moją uwagę, ale chyba wolę Accorda VIII (oczywiście obie opcje to byłyby

> używki)

Nowe diesle są na licencji Toyoty.

Z tego co wiem napęd 4x4 nie różni się od poprzednika. Ja jestem z niego bardzo zadowolony, właśnie wróciłem z gór i z powodzeniem kożystałem z zalet 4x4 w Captivie, fajny jest też "asystent zjazdu ze stromych dróg". Nie omieszkałem go sprawdzic, po wciśnięciu przycisku trzeba się tylko skoncentrowac na kręceniu kierą, resztę załatwia komputer.

Napęd jest dołączany gdy na przedniej osi następuje poślizg, w normalnych warunkach napęd przekazywany jest tylko na przednią oś. Słychac jak załączany jest napęd na tył, wydobywa się taki krótki jęk przez ok. sekundę gdzies w okolicach skrzyni biegów.

Jak nie potrzebujesz 7 miejsc i zależy Ci na mniejszym spalaniu to Accord będzie lepszy, ale Captiva to całkiem fajny samochód a jej zalety doceniłem zimą w górach, tam gdzie inni mocowali się na mrozie i w śniegu z łańcuchami ja wjeżdżałem bez kłopotu i straty czasu.

Napisano
  • Autor

> Napęd jest dołączany gdy na przedniej osi następuje poślizg, w normalnych warunkach napęd

> przekazywany jest tylko na przednią oś. Słychac jak załączany jest napęd na tył, wydobywa się

> taki krótki jęk przez ok. sekundę gdzies w okolicach skrzyni biegów.

U mnie nic nie słychać hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mangalia wczoraj telefonicznie w sprawie Captivy:

Na wstępie podkreślam, że jestem zainteresowany tylko benzyną w automacie, na co pan:

- ale diesel lepszy, silnik 400momentu bajka bajka

Powtarzam, że chcę benzynę

- nie ma i nie będzie, produkcja rusza w marcu, może dojadą do wakacji modele z indywidualnego zamówienia, mieliśmy benzynowe ale nie sprzedawały się, jak zrobiliśmy promocję to zeszły wszystkie grinser006.gif teraz 2.4 tylko na zamówienie, 3.0 nie ściągają wcale

sprzedawca jeszcze kilka razy powtarzał słowa diesel, moment, bajka

no nic jak nie ma to nie ma, poszukamy w salonie obok opla antary, tam też benzyny nie ma tongue.gif

mimo wszystko pojedziemy obejrzeć diesla

za to hyundai ix35 jest w benzynie od ręki, w full opcji włącznie ze szklanym dachem, do wzięcia za 99kzł z napędem na ośkę, 4x4 za 105kzł

dwa spostrzeżenia:

1. Niby takie czasy, że jak jest kasa to można mieć wszystko co się chce, ale nie samochód grinser006.gif

2. Produkcja Captivy rusza w marcu...a co klepią teraz? Antarę?

Napisano

> 1. Niby takie czasy, że jak jest kasa to można mieć wszystko co się chce, ale nie samochód

Takie czasy pad.gif

> 2. Produkcja Captivy rusza w marcu...a co klepią teraz? Antarę?

To akurat jest proste. Klepią rocznik 2011. A od marca rusza 2012 devil.gif

Napisano
  • Autor

> Mangalia wczoraj telefonicznie w sprawie Captivy:

> Na wstępie podkreślam, że jestem zainteresowany tylko benzyną w automacie, na co pan:

> - ale diesel lepszy, silnik 400momentu bajka bajka

Standard w Chevy grinser006.gif Ja Mangalię odpuściłem po tym jak od jesieni pan nie zadzwonił wcale

> Powtarzam, że chcę benzynę

> - nie ma i nie będzie, produkcja rusza w marcu, może dojadą do wakacji modele z indywidualnego

Dixi, Dixi wybierz 270751858-jezyk.gif Tam można zamówić bez łaski

> 2. Produkcja Captivy rusza w marcu...a co klepią teraz? Antarę?

Teraz tłuką diesle. W marcu rusza benzyna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.