Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kufry motocyklowe

Featured Replies

Napisano

Jako że chciałbym mieć w swoim motocyklu kufry, a mimo poszukiwań od jakiegoś już czasu nie mogę znaleźć używanych do gpz500 to wpadłem na budżetowy pomysł biglaugh.gif

Czy powiedzmy do takiego stelaża:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1934301156

dało by się zamontować takie walizki:

http://allegro.pl/walizka-serwisowa-na-narzedzia-narzedziowa-fvat-i2003020429.html

http://moto.allegro.pl/nowa-duza-skrzynka-aluminiowa-na-narzedzia-fv-vat-i2002515106.html

imho nie wyglądało by to źle, tylko czy by spełniało swoją funkcje niewiem.gif

Napisano

dac to by sie spokojnie dalo

kiedys wpadlem na identyczny pomysl, wydawal sie idealny, po co placic kilka razy drozej za kufry skoro mozna zrobic samemu z walizki, a potem cieszylem sie strasznie, ze udalo mi sie je sprzedac koledze grinser006.gif

wygladalo to tak

imagesthumb580157800800.jpg

zalety:

-jest tanio

-i to by bylo na tyle zalet grinser006.gif

wady:

- kufry mocowane raczej na stale (demontaz zajmuje pare minut, mialem przykrecone srubami do stelaza - a zatem srednio wygodne rozwiazanie)

- kiepskie zamki w tanich walizkach

- estetyka - od razu widac, ze to rzezba w g....

- walizka otwiera sie tak jak walizka, czyli mniej wiecej w polowie wysokosci na calej dlugosci, co po zamontowaniu w pozycji pionowej jest nieergonomiczne, rzeczy sie wysypuja przy probie zaladunku/rozladunku, trzeba dociskac jakies wystajace elementy bagazu, by zamknac walizke

a potem wpadlem na pomysl ulepszenia budzetowej konstrukcji

zlot2.jpg

i zrobilem rzezbe z paneli podlogowych, w ktorej pokrywka byla z gory, zatem zaladunek ok, zamykane na klodki, a wiec o wiele mocniejsza konstrukcja, wada byl spory ciezar, ale zawsze jest to jakas opcja grinser006.gif

Napisano

> Jako że chciałbym mieć w swoim motocyklu kufry, a mimo poszukiwań od jakiegoś już czasu nie mogę

> znaleźć używanych do gpz500 to wpadłem na budżetowy pomysł

>

Daj sobie spokój z takim dziadostwem!

Wyglądać to będzie koszmarnie a funkcjonalność żadna.

Poczekaj na motobazary a na pewno znajdziesz jakieś pasujące używki albo nowe Chińskie podróbki markowych kufrów. Można takie kupić za niewielkie pieniądze, dopieścić po swojemu i cieszyć się funkcjonalnością i ładnym wyglądem!

Napisano

> Daj sobie spokój z takim dziadostwem!

> Wyglądać to będzie koszmarnie a funkcjonalność żadna.

Pipieram

wink.gif

Napisano

zliczyłeś to do kupy? wg mnie z przesyłką to wychodzi 440 zł claps.gif czyli oszczędność po byku... mało co do tego wejdzie, a jeszcze ten wygląd...

Za 400 zł możesz wyrwać w dobrym stanie H&B Junior, a

stelaż to koszt ok. 120-150 zł do lekkiego przespawania...

Mnie zestaw wyszedł jakieś 550 zł i wygląda coś w ten deseń...

http://allegro.pl/hepcobecker-kufry-boczne-junior-40-i2039698674.html

Napisano
  • Autor

> zliczyłeś to do kupy? wg mnie z przesyłką to wychodzi 440 zł czyli oszczędność po byku... mało co

> do tego wejdzie, a jeszcze ten wygląd...

> Za 400 zł możesz wyrwać w dobrym stanie H&B Junior, a

> stelaż to koszt ok. 120-150 zł do lekkiego przespawania...

> Mnie zestaw wyszedł jakieś 550 zł i wygląda coś w ten deseń...

> http://allegro.pl/hepcobecker-kufry-boczne-junior-40-i2039698674.html

Liczyłem, po prostu takie walizeczki posiadam już w domu i zastanawiałem się nad takim ich wykorzystaniem smile.gif

Napisano

> Liczyłem, po prostu takie walizeczki posiadam już w domu i zastanawiałem się nad takim ich

> wykorzystaniem

zawsze jeszcze można bardziej skomplikować konstrukcję, ale w słusznym celu: ktoś wspomniał, że te walizki otwierają się tak, jak walizki biglaugh.gif (nawiasem mówiąc tak samo, jak kufry, które ktoś podlinkował hmm.gif) i że jest to niewygodne przy pakowaniu itp, itd...

zatem można zrobić taki myk, że walizki mocujemy na ich zewnętrznym, poziomym brzegu (w pozycji "jazda") na zawiasach (inwencja własna) i do pozycji "pakowanie" odchylamy kuferki tak, jak normalne walizki, czyli do poziomu.

niestety wymagało by to swego rodzaju "odciągów", żeby utrzymać poziom jak i dodatkowego ryglowania w pozycji "jazda"... spineyes.gif ale jest to do zrobienia 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.