Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corvette Kabriolet 427

Featured Replies

Napisano

Czyli ostatnie podrygi odchodzącego już modelu (w przyszłym roku ma się pojawić nowy model - C7):

2013-chevrolet-corvette-427-convertible-with-60th-anniversary-package-photo-436972-s-520x318.jpg

2013-chevrolet-corvette-427-convertible-with-60th-anniversary-package-photo-436973-s-520x318.jpg

2013-chevrolet-corvette-427-convertible-with-60th-anniversary-package-photo-436974-s-520x318.jpg

2013-chevrolet-corvette-427-convertible-with-60th-anniversary-package-interior-photo-436976-s-520x318.jpg

To najmocniejsza wersja kabrioletu Corvette w historii - GM zamiast standardowego silnika 6.2L 436 KM włożył do niej silnik 7L 505 KM z modelu Z06. Wraz z silnikiem trafiła także wzmocniona, sześciobiegowa skrzynia manualna i wzmocniony tylny most. Akumulator poszedł do bagażnika, samochód dostał szersze (i większe) opony + maskę, błotniki i podłogę z włókien węglowych.

500 KM kabriolet jest dość pociągający, ale trudno podjąć decyzję o zakupie wiedząc że za rok pojawi się nowy model (i pewnie będzie miał 500 KM w bazowej wersji).

Napisano

> Czyli ostatnie podrygi odchodzącego już modelu (w przyszłym roku ma się pojawić nowy model - C7):

> To najmocniejsza wersja kabrioletu Corvette w historii - GM zamiast standardowego silnika 6.2L 436

> KM włożył do niej silnik 7L 505 KM z modelu Z06. Wraz z silnikiem trafiła także wzmocniona,

> sześciobiegowa skrzynia manualna i wzmocniony tylny most. Akumulator poszedł do bagażnika,

> samochód dostał szersze (i większe) opony + maskę, błotniki i podłogę z włókien węglowych.

> 500 KM kabriolet jest dość pociągający, ale trudno podjąć decyzję o zakupie wiedząc że za rok

> pojawi się nowy model (i pewnie będzie miał 500 KM w bazowej wersji).

Auto legenda, choć kolejne generacje coraz bardziej tą legendę zatracają, Wygląda to fajnie tylko ten środek facepalm%5B1%5D.gif wiem że amerykańce mają być duże, z wielkim silnikiem a w środku aby było, ale naprawdę mogliby nad tym troszkę chociaż popracować.

A tak ogólnie bardziej mnie podnieca Camaro. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Auto legenda, choć kolejne generacje coraz bardziej tą legendę zatracają,

Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie - nowe modele są coraz lepsze i za 20 lat będzie się mówiło o tym że na 2005-2012 to czas renesansu Corvette. W końcu z taniego samochodu pseudosportowego (model C4) Corvette stała się pojazdem pokazującym gdzie raki zimują większości europejskich samochodów supersportowych.

> Wygląda to fajnie tylko

> ten środek wiem że amerykańce mają być duże, z wielkim silnikiem a w środku aby było, ale

> naprawdę mogliby nad tym troszkę chociaż popracować.

Niestety ten środek nie jest najelpszy, ale jak obejrzysz np. Ferrari 430:

Ferrari_F430_Spider_Interior_1.jpg

to wcale nie jest jakoś lepiej.

> A tak ogólnie bardziej mnie podnieca Camaro.

Bo jest tańsze...

Napisano

Autko bardzo mi sie podoba to juz chyba legenda! ok.gif

Środek całkowicie zeuropeizowany ok.gif

A co z tym hamulcem ręcznym ,dla pasazera? icon_eek.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Środek całkowicie zeuropeizowany

O ile pamiętam to można w opcji zamówić fotele Recaro z przyzwoitym trzymaniem bocznym (standardowe fotele Corvette wymagają użycia taśmy dwustronnie klejącej żeby nie wypaść z nich na zakręcie).

Ręczny jest rzeczywiście dość niefortunnie zamontowany, ale pewnie dlatego że w samochodzie z taką mocą i momentem obrotowym wszelkie uślizgi tyłu wykonujemy przez lekkie "kliknięcie" na pedał gazu i używanie ręcznego jest zbędne. Zresztą zauważ że F430 ma podobnie zamontowany ręczny.

Napisano

> Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie - nowe modele są coraz lepsze i za 20 lat będzie się mówiło o

> tym że na 2005-2012 to czas renesansu Corvette. W końcu z taniego samochodu pseudosportowego

> (model C4) Corvette stała się pojazdem pokazującym gdzie raki zimują większości europejskich

> samochodów supersportowych.

Hmmm, faktycznie osiągi i mozliwości jakby wzrosły i zbliżyły się do tego co potrafią eurpejczycy

> Niestety ten środek nie jest najelpszy, ale jak obejrzysz np. Ferrari 430:

> to wcale nie jest jakoś lepiej.

No nie jest za pięknie ale materiały chociaż zapewne o niebo lepsze.

> Bo jest tańsze...

..... i tak obydwa poza moim zasięgiem , przynajmniej narazie grinser006.gif ale to nie cena, Camaro jest agresywniejsze

Napisano
  • Autor

> Hmmm, faktycznie osiągi i mozliwości jakby wzrosły i zbliżyły się do tego co potrafią eurpejczycy

Zbliżyły???

Pokaż mi jakikolwiek samochód europejski który objedzie Nürburgring w mniej niż 7:19.63...

> No nie jest za pięknie ale materiały chociaż zapewne o niebo lepsze.

Macając Corvette i F430 nie zauważyłem żadnych różnic jakości materiałów - skóra jest podobna w obu, plastiki też, carbon fiber też.

Napisano

> Pokaż mi jakikolwiek samochód europejski który objedzie Nürburgring w mniej niż 7:19.63...

Porsche 911 GT2 RS

Napisano

> tylko ten środek wiem że amerykańce mają być duże, z wielkim silnikiem a w środku aby było, ale naprawdę mogliby nad tym troszkę chociaż popracować.

Nie popracują. To kwestia ich odmiennego poczucia estetyki. Z tych samych powodów japońskie auta zawsze będą trochę przypominać pokemony wink.gif

Chociaż środek tej Corvetty nie wygląda aż tak bardzo amerykańsko wink.gif

Napisano

Super auto bardzo mi się podoba

Cena też przystępna jak na takie auto z tego co czytalem okolice 55 k $

Ciekawe tylko jak się prowadzi podobno trzeba być niezłym wyjadaczem żeby ją ogarnąć

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.