Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

za szybko znika paliwo?

Featured Replies

Napisano

WTF?

7 stycznia wlalem paliwka za 100zl.... dzisiaj komputer pokazywal zasieg na benzynie 7km i wskazowka rzeczywiscie byla masakrycznie nisko. Wczoraj z tego co pamietam pokazywal 25km. Nie wiem czy szukac problemu w instalacji czy gdzies spierdziela paliwo? niewiem.gif Ostatnio wymieniana byla pompa paliwa.

Na pewno jakies 20km zrobilem na benzynie- nie przelaczyl sie na gaz... Swoja droga ostatnio zdarza sie, ze jak jest cieply to sie nie przelaczy niewiem.gif

Wczesniej bylo w porzadku, a teraz cos takiego.

Sekwencja STAG.

Napisano

Pewnie po prostu częściej jedziesz na benzynie, niż Ci się wydaje.

W pierwszej kolejności sprawdź, czy reduktor nie ma problemów z ogrzewaniem, w następnej czujniki temperatury reduktora i gazu oraz ich połączenia.

Napisano
  • Autor

> W pierwszej kolejności sprawdź, czy reduktor nie ma problemów z ogrzewaniem, w następnej czujniki

> temperatury reduktora i gazu oraz ich połączenia.

tylko wlasnie jak jest zimny to nie ma problemow z przelaczaniem, jak cieply to nie zawsze sie przelaczy (sam wtedy odpalam go na gazie od razu)

Napisano

> tylko wlasnie jak jest zimny to nie ma problemow z przelaczaniem, jak cieply to nie zawsze sie

> przelaczy (sam wtedy odpalam go na gazie od razu)

miałem podobny problem ze swoim STAG-200, pewnie nie masz buzera, który dźwiękiem informuje że przeszedł na Pb, ja go nie miałem i często nie zauważałem kiedy wrócił na Pb.

Możesz mieć dwa problemy:

- ciśnienie spada poniżej którego przełącza się na Pb (problem z reduktorem lub nawala czujnik podciśnienia PS-01)

- lub to co ja miałem, centralka Ci pada a dokładnie jakieś układy elektroniczne i jak się sterownik nagrzeje to zamyka zawory na butli i reduktorze, kiedyś cała partia STAG-200 miała taki problem. Swój problem rozwiązałem tak, że sterownik wysłałem do AC i oni coś tam przelutowali i wszystko wróciło do normy, koszt 100zł + wysyłka.

Napisano

Tak, czy owak wypada się podpiąć komputerem, bo bez tego będzie zgadywanka.

Napisano
  • Autor

> miałem podobny problem ze swoim STAG-200, pewnie nie masz buzera, który dźwiękiem informuje że

> przeszedł na Pb, ja go nie miałem i często nie zauważałem kiedy wrócił na Pb.

> Możesz mieć dwa problemy:

> - ciśnienie spada poniżej którego przełącza się na Pb (problem z reduktorem lub nawala czujnik

> podciśnienia PS-01)

> - lub to co ja miałem, centralka Ci pada a dokładnie jakieś układy elektroniczne i jak się

> sterownik nagrzeje to zamyka zawory na butli i reduktorze, kiedyś cała partia STAG-200 miała

> taki problem. Swój problem rozwiązałem tak, że sterownik wysłałem do AC i oni coś tam

> przelutowali i wszystko wróciło do normy, koszt 100zł + wysyłka.

mam dzwiekowe info o przejsciu na benzyne, nie przelacza sie (no moze kilka razy przy ostrym darciu do przodu sie zdarzylo zlosnik.gif )

Napisano
  • Autor

> Tak, czy owak wypada się podpiąć komputerem, bo bez tego będzie zgadywanka.

a czego tam w kompie szukac? zlosnik.gif

moj kacikowy mechanik bedzie tam paczal smile.gif

Napisano

Chodzi o podpięcie się do Staga i głównie sprawdzenie, jak zachowują się wskazania temperatur i ciśnienia.

Napisano
  • Autor

> Chodzi o podpięcie się do Staga

no wiem

> i głównie sprawdzenie, jak zachowują się wskazania temperatur i

> ciśnienia.

waytogo.gif

Napisano
  • Autor

wiesci z powrotu z pracy...

odpalil na benzynie, po 'jakims normalnym' dystansie przelaczyl sie na gaz waytogo.gif

po jakis 4km zobaczylem, ze jade na benzynie- bez sygnalu dzwiekowego (jazda w korku). Jak mialem mozliwosc (2km przed domem) zatrzymalem sie, zgasilem silnik i odpalilem od razu na gazie. Do domu dojechalem na gazie waytogo.gif

Pod domem zgasilem i odpalilem na benzynie. Powinien sie przelaczyc na gaz, ale tak nie bylo....

Reduktor cieply, zeby nie powiedziec goracy- nie do trzymania w kazdym razie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na moje oko wypada mu sygnał któregoś z czujników temperatury.

tylko pytanie czy w momencie, w ktorym pojade na kompa bedzie to widoczne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na moje oko wypada mu sygnał któregoś z czujników temperatury.

no to jeszcze jedno spostrzezenie zlosnik.gif

jak "niechcianie" przelaczy sie na benzyne to dioda mruga szybciej niz jak "normalnie" (przed przelaczeniem na gaz)

tutaj praca na benzynie przed przelaczeniem na gaz

tutaj praca na benzynie jak 'szaleje' i wraca z gazu zlosnik.gif

(drugi filmik tragiczny, sorry taki telefon, ale najwazniejsze widac zlosnik.gif )

Napisano

> jak "niechcianie" przelaczy sie na benzyne to dioda mruga szybciej niz jak "normalnie" (przed

> przelaczeniem na gaz)

Czyli rejestruje błąd, więc na pewno będzie wiadomo o co kaman po podpięciu komputera.

Napisano
  • Autor

> Czyli rejestruje błąd, więc na pewno będzie wiadomo o co kaman po podpięciu komputera.

no i bledow nie pokazalo...

tak wygladaja ustawienia

lpgqt.jpg

i sie nie przelacza... frown.gif

nie ma napiec na elektrozaworach, po kilku wyciagnieciach bezpiecznika od gazu przelacza sie na gaz

komp padniety czy jest jakas szansa, ze to cos innego?

musze znalezc gazownika, nie mam zadnego zaufanego w 3city frown.gif

Napisano

A udało się może złapać z podpiętym kompem te trudności z przełączeniem? W tej sytuacji to raczej kluczowa sprawa.

Napisano
  • Autor

> A udało się może złapać z podpiętym kompem te trudności z przełączeniem? W tej sytuacji to raczej

> kluczowa sprawa.

tak, komp byl podpiety jak sie nie przelaczal... bezpiecznik od lpg byl wyciagany z podpietym kompem, jednak zadne bledy nie wyskoczyly (tylko informacja, ze kompputer byl resetowany x razy)

Napisano

> tak, komp byl podpiety jak sie nie przelaczal...

A jakie wtedy były ciśnienia/temperatury?

Napisano
  • Autor

> A jakie wtedy były ciśnienia/temperatury?

temperatury chyba byly takie same

cisnienie bylo w okolicy 0,6 z tego co pamietam, ale nie wiem, w ktorym momencie... akcja miala miejsce u kolegi z AK, podesle mu ten watek zlosnik.gif

Napisano

> A jakie wtedy były ciśnienia/temperatury?

No właśnie u mnie to było sprawdzane. W momencie, gdy nie przełączał się na gaz, ciśnienie i temperatury były dobre. Co prawda ciśnienie gazu było w okolicach 0,85 bar, pewnie dlatego, że elektrozawory były już dłuższy czas zamknięte i na odcinku reduktor-listwa coś tam się ulotniło, ale minimalne w ustawieniu kompa jest ustawione na 0,7 bar.

Napisano

Spróbowałbym jeszcze podpiąć komputer i poruszać wszelkimi połączeniami elektrycznymi, czy przypadkiem nie ma gdzieś niepewnego kontaktu.

Napisano

miałem coś podobnego w Bravie kiedyś. Powodem był zabrudzony trzepień elektrozaworu który po prostu się wieszał i odcinał dopływ gazu i wtedy jechał na PB. Trzeba było odkręcić ten trzpień, wyczyścić, nasmarować żeby gładko chodził i było OK. (reduktor mój był ScorpionMini)

Napisano
  • Autor

> miałem coś podobnego w Bravie kiedyś. Powodem był zabrudzony trzepień elektrozaworu który po prostu

> się wieszał i odcinał dopływ gazu i wtedy jechał na PB. Trzeba było odkręcić ten trzpień,

> wyczyścić, nasmarować żeby gładko chodził i było OK. (reduktor mój był ScorpionMini)

u mnie to raczej nie to, bo elektrozawory w ogole nie dostaja napiecia...

ale od piatku jest ok, chcialem jechac do gazownika, ale nie bylo potrzeby, w sobote tez ok... jeszcze poobserwuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.