Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to dobra oferta ? (ustawienie geometrii)

Featured Replies

Napisano

Witam,

sprawdzając mail`a znalazłem taką ofertę na ustawienie geometrii: link smile.gif

Autem jeżdżę już ponad rok (~ 16 tyś. km), ostatnio byłem na przeglądzie i wszystko ok. Geometrii nigdy nie ustawiałem, bo w moim odczuciu nie było takiej potrzeby. Jedyne co mnie zastanawiało to, że poprzednie tylne opony były nierówno starte. Teraz przy założonych na wiosnę nowych oponach nic takiego nie zauważam.

Pozdrawiam i proszę o rady 20.GIF

Napisano

> Witam,

> sprawdzając mail`a znalazłem taką ofertę na ustawienie geometrii: link

> Autem jeżdżę już ponad rok (~ 16 tyś. km), ostatnio byłem na przeglądzie i wszystko ok. Geometrii

> nigdy nie ustawiałem, bo w moim odczuciu nie było takiej potrzeby. Jedyne co mnie zastanawiało

> to, że poprzednie tylne opony były nierówno starte. Teraz przy założonych na wiosnę nowych

> oponach nic takiego nie zauważam.

> Pozdrawiam i proszę o rady

Jesli jest to pelne ustawienie geometrii (lacznie z katami pochylenia kol i wyprzedzenia zwrotnicy) a nie sama zbieznosc to cena jest mega. Co prawda to norauto wiec troche tlumaczy grinser006.gif

Napisano

> Jesli jest to pelne ustawienie geometrii (lacznie z katami pochylenia kol i wyprzedzenia zwrotnicy)

> a nie sama zbieznosc to cena jest mega. Co prawda to norauto wiec troche tlumaczy

Przeczytaj ogłoszenie w całości. Na usługę dają "międzynarodową dożywotnią gwarancję" !!! yikes.gifhehe.gif

Ja na miejscu autora wątku zadzwoniłbym do tego konkretnego Norauto i dopytał o szczegóły usługi. Żeby się potem nie okazało, że każdy taki "promocyjny" klient ma za duże luzy w zawieszeniu lub coś podobnego.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Przeczytaj ogłoszenie w całości. Na usługę dają "międzynarodową dożywotnią gwarancję" !!!

> Ja na miejscu autora wątku zadzwoniłbym do tego konkretnego Norauto i dopytał o szczegóły usługi.

> Żeby się potem nie okazało, że każdy taki "promocyjny" klient ma za duże luzy w zawieszeniu

> lub coś podobnego.

> Pozdrawiam

> Bartek

Wiesz, ja bym zwyczajnie olal sprawdzanie tych wszystkich luzow i tym podobnych bzdur a jedynie dal im pelna geometrie do zrobienia wg moich wytycznych. Jesli tyle by zrobili za 49PLN to byloby super. Oczywiscie zakladam, ze wykonaliby to poprawnie.

Napisano

w norauto nawet klimy nie potrafią nabić jak należy, więc ja takim dotykać swojego samochodu bym nie dał.

Napisano

> Wiesz, ja bym zwyczajnie olal sprawdzanie tych wszystkich luzow i tym podobnych bzdur a jedynie dal

> im pelna geometrie do zrobienia wg moich wytycznych. Jesli tyle by zrobili za 49PLN to byloby

> super. Oczywiscie zakladam, ze wykonaliby to poprawnie.

Nie znam cen krakowskich, ale w Wawie ze dwie stówki za cos takiego trzeba by dać. Zależnie od stopnia skomplikowania zawieszenia oraz możliwości regulacyjnych.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Nie znam cen krakowskich, ale w Wawie ze dwie stówki za cos takiego trzeba by dać. Zależnie od

> stopnia skomplikowania zawieszenia oraz możliwości regulacyjnych.

> Pozdro

> Bartek

No dokladnie. Dlatego jesliby zrobili porzadnie to 49 to niezla okazja. To jednak norauto wiec mialbym watpliwosci cool.gif

Napisano

> Jesli jest to pelne ustawienie geometrii (lacznie z katami pochylenia kol i wyprzedzenia zwrotnicy)

> a nie sama zbieznosc to cena jest mega.

A w którym współczesnym aucie jest możliwość regulacji kąta pochylenia koła i wyprzedzenia zwrotnicy hmm.gif

Napisano

> A w którym współczesnym aucie jest możliwość regulacji kąta pochylenia koła i wyprzedzenia

> zwrotnicy

W takich bardziej sportowych jak najbardziej jest. Evo, Impreza, S2000, 350Z, w wielu BMW...

Napisano

Tu zgoda, tylko takich aut jest niezbyt wiele, a usługodawca zapewne swą ofertę kieruje do większości aut, gdzie regulowana jest jedynie zbieżność i to tylko na przedniej osi. Różnica w robociźnie i czasie regulacji jednak kolosalna wink.gif

Napisano

> W takich bardziej sportowych jak najbardziej jest. Evo, Impreza, S2000, 350Z, w wielu BMW...

W jaki sposób się to reguluje w evo i w imprezie?

Napisano

> Witam,

> sprawdzając mail`a znalazłem taką ofertę na ustawienie geometrii: link

te promocje groupon to ściema

już tu było raz na AK o nabijaniu klimy za 99zł, po czym okazało się, że ludzie i tak płacili 150zł albo i więcej, bo za 99zł była określona jakaś mała ilość czynnika

nie wierzę, że za 49zł zrobią test i regulację

Napisano

> W jaki sposób się to reguluje w evo i w imprezie?

W Imprezie nie mam pojecia. W Evo sa najnormalniejsze w swiecie sruby regulacyjne...cos jak zestawy camber-bolt od Eibacha, tyle, ze sa tam seryjnie.

Napisano

> W Imprezie nie mam pojecia. W Evo sa najnormalniejsze w swiecie sruby regulacyjne...cos jak zestawy

> camber-bolt od Eibacha, tyle, ze sa tam seryjnie.

Tekst z manuala od Evo X

NOTE:

Camber and caster are preset at the factory and cannot be adjusted.

W imprezie tez nie zauważyłem możliwości regulacji.

Napisano

> Tekst z manuala od Evo X

> NOTE:

> Camber and caster are preset at the factory and cannot be adjusted.

> W imprezie tez nie zauważyłem możliwości regulacji.

Ja mialem Evo 9. I regulowalem w nim rozne nastawy, czesto zdecydowanie poza fabryczne.

Nie wiem jak jest z obecna Impreza (Lanosem grinser006.gif) ale poprzednia na pewno sie regulowala. Rowniez w calkiem zacnym zakresie.

Napisano

W subaru w Radomiu za geometrie w a8 placilem 100pln, zeszlo im troszke ponad pol godziny, wiec nie wierze, zeby jakis warsztat mial stawke ponizej 100pln/godz.

Napisano

> a nie sama zbieznosc to cena jest mega. Co prawda to norauto wiec troche tlumaczy

jeśli to nawet sama zbieżność to i tak nie jest drogo.

Haczyk może być w momencie sprawdzania luzów,znajdą minimalny luz i nie ustawią zbieżności(bo nie mogą wtedy dać gwarancji) smile.gif a kuponik przepadnie

Napisano

> jeśli to nawet sama zbieżność to i tak nie jest drogo.

> Haczyk może być w momencie sprawdzania luzów,znajdą minimalny luz i nie ustawią zbieżności(bo nie

> mogą wtedy dać gwarancji) a kuponik przepadnie

Tez bym sie dokladnie tego obawial.

Napisano

> W Imprezie nie mam pojecia. W Evo sa najnormalniejsze w swiecie sruby regulacyjne...cos jak zestawy

> camber-bolt od Eibacha, tyle, ze sa tam seryjnie.

Dokładnie takimi samymi śrubami ustawiało się kąt w ukraińskim wynalazku marki Tavria 893goodvibes.gif Ale tutaj to wynikało to chyba z dokładności produkcji wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.