Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

x16szr nie wkręca się powyżej 5tyś

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio troche katuje astrę . Problem taki... Na pierwszym biegu wkręca się do odcinki. Zaś na 2ce 3ce dojdzie ledwo do 5tyś i koniec . Autko jakby zaczyna bujać i niechce iść wyżej. no.gif Poprzednia astra szła spokojnie do odcinki na pierwszych 3 biegach . Co może być ?? Jakieś sugestie?? Niby to nie przeszkadza w jeździe ale jak chce depnąć na 3ce to zatrzymuje się nawet na 4,5 tysiach . Objaw na lpg i Pb . Mieszankę pokazuje bogatą . Komp resetowany i dalej to samo .

Napisano

> Witam ostatnio troche katuje astrę .

frown.gifno.gif

> Co może być ?? Jakieś sugestie??

Nie ma biedaczka już siły.....

Napisano
  • Autor

> Nie ma biedaczka już siły.....

Nie nie musi tą siłę mieć (i oby się znalazła )bo żeby na 2gim biegu nie wejść powyżej 5tyś??

Napisano

>bo żeby na 2gim biegu nie wejść powyżej 5tyś??

zamordowałeś ją........... twoja wina...

Napisano

Poprzednia Astra też miała gaz - jak mniemam - z mikserem?

Napisano

A może zapchany wydech? Jak mi się kiedyś zapchał tłumik końcowy, to nie chciała się wkręcać powyżej 3 tys. smile.gif

Napisano
  • Autor

Fakt wydech jest orginalny czyli 170tyś (rzekomo) i trochę połatany przez poprzedniego właściiciela no.gif chyba jak bede wymieniał to komplet .. Ale czy to przyczyna?

Napisano

A może to przez zwężkę (mikser) w dolocie? Może źle dobrana średnica? Gaziarze-druciarze robią też czasem kryzy przed filtrem powietrza. Może sam filtr powietrza jest już zapchany?

Napisano
  • Autor

> A może to przez zwężkę (mikser) w dolocie? Może źle dobrana średnica?

Mikser standard to tego silnika nie pamiętam średnicy

Gaziarze-druciarze robią też

> czasem kryzy przed filtrem powietrza. Może sam filtr powietrza jest już zapchany?

Dolot robiłem sam tzn odcięte ciepłe i rurka pcv wyciągnięta między chłodnice a zderzak tak co by nie ssało ciepłego z komory silnika . Filtr powietrza nowy. Świece i przewody WN NGK przebieg 10tyś..

Napisano
  • Autor

problem nadal nie rozw. Niestety jakby sie zwiększał . Momentami to zaczyna mulić przy 4tyś. Masakra jakaś.Na postoju bez problemu łapie odcinkę. A co może mieć wpływ na to że nie wkręca się podczas jazdy?? Map sensor? (zmienia kont zapłonu w zależności od obciążenia )?? Czy jednak układ wydechowy ?? ( więcej spalin i nie może wypchnąć przez zapchany wydech)?? A wałek rozrządu??(w sumie jeśli byłby wytarty to nie wkręcał by się na postoju)?? Jeszcze wybity klin na wale? (ale wtedy by chyba ciężko odpalał ?) Może dis? (po pomiarach wyszło że ma 1-2 6000ohm 3-4 5600ohm)... Chyba wybiorę się na badanie układu wydechowego i podłączenie pod kompa oslabiony.gif Takie mrozy więc nic się niechce robić przy aucie..

Napisano
  • Autor

I prędkość maksymalna 120 km/h na płaskim .. Z górki więcej ale nie wiele

Napisano

> I prędkość maksymalna 120 km/h na płaskim .. Z górki więcej ale nie wiele

Hmm, a może kompresja na cylindrach już nie ta? Jej pomiar chyba nie zawadzi, a może trochę ukierunkować poszukiwania przyczyny.

Napisano
  • Autor

Jeszcze pół roku temu na autostradzie szła 150-160 z 5cioma osobami na pokładzie a teraz porażka.. Poza tym jeśli kompresja by była słaba to ciężko by na mrozach zapalała . Na jałowych chodzi dobrze. Oleju znika tyle co nic ..

Napisano
  • Autor

> Dziwna sprawa ogólnie....a kata ma?

Niestety ma ... i na niego najbardziej jestem ukierunkowany.. W poprzedniej astrze nie miałem i chodziła aż miło ...

Napisano
  • Autor

Jako że z powodu mrozów odpuściłem naprawę ,tak astra dziś się upomniała... Jadąc trasą chciałem pogonić i na 3cim biegu ledwo szła do 4tyś i nagle wystąpił wybuch panic.gif Zjechałem prędko na stację .. Mym oczom ukazał się rozerwany środkowy tłumik yikes.gif .Do domku miałem jeszcze 20km więc jakoś dojechałem mimo hałasu . Myślę że przyczyna oczywista to zapchany układ wydechowy ... Jutro autopsja...

Napisano

W c16nz tez miałem objawy mulenia, rozerwało koncowy tłumik. Wyrwało końcową częśc, ściankę tłumika włącznie z rurą końcową, podczas jazdy wydmuchało całe wewnętrzne wygłuszenie zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

Tu efekt był bardziej wybuchowy bo wkońcu wybuchło prawie pod siedzeniem wink.gif ale mimo tego radość z odzyskanej mocy bezcenna ok.gif Na kanał jutro i się zobaczy czy nie ma większych strat..

Napisano

> Tu efekt był bardziej wybuchowy bo wkońcu wybuchło prawie pod siedzeniem ale mimo tego radość z

> odzyskanej mocy bezcenna Na kanał jutro i się zobaczy czy nie ma większych strat..

To nie granat, ważne, ze jajek nie urwało panic.gifzlosnik.gif

Wcześniej nie widziałem tego tematu, dopiero teraz zauważyłem oslabiony.gif

Pozdrawiam wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.