Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szyba do wymiany :( co radzicie?

Featured Replies

Napisano

witam czeka mnie wymiana szyby przedniej stąd moje pytanie :

mam ubezpieczenie autoszyba w pzu ale ta opcja obejmuje tylko wymianę szyby na " nieoryginał "czyli pewnie taki bez napisu FIAt, autko jest jeszcze na gwarancji więc więc pewnie muszę zrobić w ASO z autocasco. Czy firmy od szyb mają jakieś umowy z FIATEM żeby zachować gwarancję czy zostaje tylko ASO? Wolałbym chyba zrobić w firmie od szyb bo myślę że mają większe doświadczenie niż ASO. CO radzicie?

Napisano

Czemu z tytułu wymiany szyby miałbyś utracić gwarancję ?

Najlepiej podjedź do ASO i się dowiedz

Napisano
  • Autor

> Czemu z tytułu wymiany szyby miałbyś utracić gwarancję ?

> Najlepiej podjedź do ASO i się dowiedz

myślę że wymiana szyby to duża ingerencja i powinna być wpisana do książki gw. bo wrazie czego mogą podważyć gwarancję. Oczywiście dowiem się osobiście ale najpierw pytam na forum smile.gifmoże ktos już przerabiał temat.

Napisano

Każde ASO będzie straszyło utratą gwarancji.

Napisano

w którym miejscu w OWU AutoSzyby jest wykluczenie ASO?

Pobieżnie przeczytałem OWU i nigdzie nie znalazłem obostrzeń dotyczących warsztatu, jest tylko suma gwarancyjna i terytorium RP.

Napisano

> w którym miejscu w OWU AutoSzyby jest wykluczenie ASO?

> Pobieżnie przeczytałem OWU i nigdzie nie znalazłem obostrzeń dotyczących warsztatu, jest tylko suma

> gwarancyjna i terytorium RP.

Ja jak zgłaszałem szybe w cromie to w ciagu 2h oddzwonil konsultant i wskazał warsztat NORDGLASS ktory wykonał usługe. O Aso nie było mowy, i przy podpisywaniu ubezpieczenia pani mnie poinformowała że oni wskazują zakład a nie że daja mi pieniadze na wymiane

Napisano

> Ja jak zgłaszałem szybe w cromie to w ciagu 2h oddzwonil konsultant i wskazał warsztat NORDGLASS

> ktory wykonał usługe. O Aso nie było mowy, i przy podpisywaniu ubezpieczenia pani mnie

> poinformowała że oni wskazują zakład a nie że daja mi pieniadze na wymiane

wg OWU mają 7dni na likwidację, po tym terminie możesz brać kasę i iść do ASO, sama szyba ma być porównywalnej jakości jak ta uszkodzona

Napisano
  • Autor

> wg OWU mają 7dni na likwidację, po tym terminie możesz brać kasę i iść do ASO, sama szyba ma być

> porównywalnej jakości jak ta uszkodzona

Czyli radzicie zrobić z autoszyby ? też myślałem o nordglass wydają się wiarygodni

porównywalna czyli nie musi być PILKINGTON?

Napisano

> Czyli radzicie zrobić z autoszyby ? też myślałem o nordglass wydają się wiarygodni

> porównywalna czyli nie musi być PILKINGTON?

Ja miałem w Palio robioną i byłem w nordglasie. Oni mają swoje z napisem nordglass albo korzystają z innych producentów, np Pilkington itp. czyli pewnie tych, którzy dane rodzaje szyb robią.

Napisano

> Ja jak zgłaszałem szybe w cromie to w ciagu 2h oddzwonil konsultant i wskazał warsztat NORDGLASS

> ktory wykonał usługe. O Aso nie było mowy, i przy podpisywaniu ubezpieczenia pani mnie

> poinformowała że oni wskazują zakład a nie że daja mi pieniadze na wymiane

Dokładnie tego samego się dowiedziałem 3 miesiące temu.

Jeśli zakład nie będzie posiadał takiej szyby w postaci zamiennika to wtedy można do ASO.

Podstawowe działanie pzu autoszyba to wymiana na zamiennik. Cena tego ficzera: 80zł (wtedy wartość szybki to max 2000zł).

Napisano

Jedź do ASO, z własnego doświadczenia wiem, że najczęściej w ASO i tak wymienia szybę człowiek z firmy króra specjalizuje się w wymianie szyb. Kolega pracuje w takiej firmie i jeździ praktycznie po większości ASO na podlasiu, w tym np. do Mercedesa czy BMW, jak również i Fiata.

Napisano
  • Autor

dzwoniłem do pzu po godzinie oddzwonili i zaproponowali wymianę na nordglass. Jestem umówiony na piątek. Opinie są różne ale zobaczę jest na usługę dożywotnia gwarancja. W końcu po to kupowałem ubezpieczenie aby z niego korzystać. Jak wymienię to napiszę uwagi ale co do samej szyby to coś więcej powiedzieć będę mógł za parę msc. smile.gif

Napisano

Nordglass mi również dał gwarancję na usługę- dożywotnio. Zwórć uwage czy słupki, dach nie jest porysowany od linki do wycinania szyby. U mnie obyło sie bez problemów i uporali sie w 2,5h. Jedynie zakaz mycia samochodu przez 2 dni do momentu nabrania przez klej swoich własności

Napisano
  • Autor

szybka już wymieniona. trwało to jak u kolegi ok.2 h . Nie zauważyłem żadnych śladów. Różnica jaką zauważyłem to napis grinser006.gif i mocowanie lusterka -jest wokół taka wąska przezroczysta obwódka i to całe czarne tło za lusterkiem jest trochę nierównomiernie zaczernione. W samej szybie nie zauważyłem różnicy. Naklejkę przeklejono. Zobaczę jak będzie dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.