Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd Marea 1,6 16V ceny i gdzie robić ??

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych forumowiczów w nowym oby bezawaryjnym roku 2012 waytogo.gif

Mam pytanko odnośnie wymiany rozrządu w Marei 1,6 16V. Wiem ze temat był poruszany nie jednokrotnie ale mi nie chodzi jak wymieniać tylko gdzie i za ile.

Mieszkam w Żarach (lubuskie) i wysłałem parę zapytań na poczatek do serwisów fiata. Cudów to ja sie tam nie spodziewałem ale np. serwis z Lubinia wywalił mi cenę Materiały 556PLN robocizna 340PLN- ceny brutto. icon_eek.gif O mało co nie spadłem z fotela. Może któryś z Kolegów robił gdzieś w okolicy takie rzeczy i mógłby zarekomendować jakiegoś dobrego mechanika??

A propo... czekam jeszcze na odpowiedź z serwisu z Zielonej Góry

Pozdrawiam

Marek

Napisano

> Witam Szanownych forumowiczów w nowym oby bezawaryjnym roku 2012

> Mam pytanko odnośnie wymiany rozrządu w Marei 1,6 16V. Wiem ze temat był poruszany nie jednokrotnie

> ale mi nie chodzi jak wymieniać tylko gdzie i za ile.

> Mieszkam w Żarach (lubuskie) i wysłałem parę zapytań na poczatek do serwisów fiata. Cudów to ja sie

> tam nie spodziewałem ale np. serwis z Lubinia wywalił mi cenę Materiały 556PLN robocizna

> 340PLN- ceny brutto. O mało co nie spadłem z fotela. Może któryś z Kolegów robił gdzieś w

> okolicy takie rzeczy i mógłby zarekomendować jakiegoś dobrego mechanika??

> A propo... czekam jeszcze na odpowiedź z serwisu z Zielonej Góry

> Pozdrawiam

> Marek

Cena jak na ASO całkiem przyzwoita. Żaden szanujący się mechanik nie zrobi tego motoru za bezcen bo wypada mieć blokady do ustawiania rozrządu. Druga sprawa to gwarancja na rozrząd. Tak czy obstawiam że za robociznę ok 250zł a graty ok 300zł poza ASO.

Napisano

> Cena jak na ASO całkiem przyzwoita. Żaden szanujący się mechanik nie zrobi tego motoru za bezcen bo

> wypada mieć blokady do ustawiania rozrządu. Druga sprawa to gwarancja na rozrząd. Tak czy

> obstawiam że za robociznę ok 250zł a graty ok 300zł poza ASO.

Ostatnio jak wymieniałem to graty kosztowały około 200 zł, a za robociznę sprawdzony mechanik wziął z tego co pamiętam 150 zł. To było ze dwa lata temu, może od tamtej pory coś się pozmieniało, ale żeby aż tyle...? boje_sie.gif

Napisano
  • Autor

Witam Ponownie.

Otóż dostałem także wycenę z Zielonej Góry z Serwisu Autopol i ceny:

Naprawa paska rozrządu w wersji bez klimatyzatora - 290.90 /robocizna/

Cena części:

Pasek rozrządu - 184.93

Rolka - 140.75

Napinacz - 131.47

Razem 748,05 zł

W Legnicy wyszło 896 zł

Prawie 150 zł różnicy. Widzę że jest sens szukać po innych serwisach skoro w autoryzowanych występują takie rozbieżności.

Ponawiam zapytanie: Żary - Lubuskie robił może ktoś rozrząd ?? Wszak tych fiacików w moich okolicach jeździ od groma. Gdzieś to muszą naprawiać niewiem.gif

> Pozdrawiam

> Marek

Napisano

> Witam Ponownie.

> Otóż dostałem także wycenę z Zielonej Góry z Serwisu Autopol i ceny:

> Naprawa paska rozrządu w wersji bez klimatyzatora - 290.90 /robocizna/

> Cena części:

> Pasek rozrządu - 184.93

> Rolka - 140.75

> Napinacz - 131.47

> Razem 748,05 zł

> W Legnicy wyszło 896 zł

> Prawie 150 zł różnicy. Widzę że jest sens szukać po innych serwisach skoro w autoryzowanych

> występują takie rozbieżności.

> Ponawiam zapytanie: Żary - Lubuskie robił może ktoś rozrząd ?? Wszak tych fiacików w moich

> okolicach jeździ od groma. Gdzieś to muszą naprawiać

> > Marek

Kup rozrząd na allegro np ten http://allegro.pl/rozrzad-fiat-siena-marea-brava-bravo-1-6-16v-i2039137512.html bardzo dobry

albo ten http://allegro.pl/rozrzad-fiat-siena-marea-brava-bravo-1-6-16v-i2039137512.html też dobry i daj mechanikom założyć jak nie masz wyjścia, ja tak bym zrobił. Zresztą zrobiłem tak ze sprzęgłem kupłem Valeo za 290 zł z przesyłką i dałem do założenia.

Robocizna 150 zł + dolewka oleju do skrzyni 40 zł i zapłaciłem 480 zł a nie 900 czy tysiąc bo tak krzyczeli mechanicy. Pomyśl i działaj. Pozdrawiam

30.GIF

Napisano

> Pomyśl i działaj.

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.