Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nagrzewnica, klimatyzacja w sc

Featured Replies

Napisano

1. Czy zamieniając kpl nagrzewnicę z panelem (wiatrak 3 biegi na 4 biegi) trzeba coś zmieniać w instalacji elektr. ?

2. Czy obieg wewn wpływa jakoś dodatnio na ogrzewanie w sc ?

3. czy ktoś montował klimatyzację do sc z silnikiem 1.4, od czego sprężarka i czy sie zmieści ?

4. czy klima w sc jest wystarczająco wydajna latem (mam czarne wnętrze) przy powiedzmy +30C ?

Napisano

> 1. Czy zamieniając kpl nagrzewnicę z panelem (wiatrak 3 biegi na 4 biegi) trzeba coś zmieniać w

> instalacji elektr. ?

> 2. Czy obieg wewn wpływa jakoś dodatnio na ogrzewanie w sc ?

> 3. czy ktoś montował klimatyzację do sc z silnikiem 1.4, od czego sprężarka i czy sie zmieści ?

> 4. czy klima w sc jest wystarczająco wydajna latem (mam czarne wnętrze) przy powiedzmy +30C ?

1. Nagrzewnica ma swoją instalacje więc biegi powinny działać.

2. Obieg wewnętrzny włącza się jak włączasz klimę żeby nie chłodzić cały czas ciepłego powietrza z zewnątrz.

3. Zmieścić się zmieści. Musisz mieć komplet od sc/cc 1.1. Nie wiem tylko jak z napędzeniem sprężarki bo bieżnia koła fonicznego jest w 16v odsunięta bardziej od silnika niż w 1.1 i nie mam pomysłu jak założyć pasek ale ktoś tu miał klime w 16v to może podpowie jak to rozwiązał.

4. Na pewno coś pomoże.

Napisano

3. kolo pasowe daje sie z 1.1 spi i pasek o jeden rowek wezszy. Tak mialem i dziala do dzisiaj

Napisano

> 3. kolo pasowe daje sie z 1.1 spi i pasek o jeden rowek wezszy. Tak mialem i dziala do dzisiaj

no tak myslalem ze wezszy pasek pasuje dac. a czujnik polozenia walu trzeba dac na tym adapterze wtedy pewnie.

Napisano

> no tak myslalem ze wezszy pasek pasuje dac. a czujnik polozenia walu trzeba dac na tym adapterze

> wtedy pewnie.

nic nie trzeba. Ja mialem 1.4 na szerokim pasku i dolne kolo rozrzadu mialem szersze. W 1.1 powinno bez problemu pasowac na seryjnym pasku, a jak nie pasi to albo wezszy pasek albo dystansowac

Napisano

> nic nie trzeba. Ja mialem 1.4 na szerokim pasku i dolne kolo rozrzadu mialem szersze. W 1.1 powinno

> bez problemu pasowac na seryjnym pasku, a jak nie pasi to albo wezszy pasek albo dystansowac

ale ja tez mam 1.4 wlasnie.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> 3. kolo pasowe daje sie z 1.1 spi i pasek o jeden rowek wezszy. Tak mialem i dziala do dzisiaj

dzisiaj obejrzałem sobie dokładnie silnik, alternator i jakos nie widzę możliwości upchnięcia tam kompresora klimy

ma ktoś zdjęcia jak to jest zamontowane w 1.2/1.4 16V albo jakiś opis montazu ?

Napisano

> w 1.2 8V ma Kusza

krzychuSC też ma klime w 1.2 8V waytogo.gif

Napisano
  • Autor

a jaki powinien być alternator w 1.4 przy kompresorze z 1.1 ?

Napisano

> dzisiaj obejrzałem sobie dokładnie silnik, alternator i jakos nie widzę możliwości upchnięcia tam

> kompresora klimy

> ma ktoś zdjęcia jak to jest zamontowane w 1.2/1.4 16V albo jakiś opis montazu ?

wsio pasi:

1

2

Napisano

> a jaki powinien być alternator w 1.4 przy kompresorze z 1.1 ?

moze byc seria z 1.1.

Napisano

4. Zdecydowanie tak.

Napisano

> a jaki alternator tam siedzi ?

pancerniak z 1.1 spi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.