Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu Kropek mi padł...Pytam tutaj bo wielu miało ten silnik

Featured Replies

Napisano

Pacjent 1.2 16v 86 koni

Witam, tym razem padł mi w centrum miasta.

Samochód całkowicie spada z obrotów i gaśnie przy dodawaniu gazu, a sam gaśnie po paru sekundach po odpaleniu. Nie wiecie co to może być? Dopiero co był wymieniany czujnik położenia wału. Czy mógł być źle podłączony? A może to coś innego? Dolana została benzyna, ale to niestety nie pomogło.

Moderatorów proszę o nie wyrzucanie tematu, bo wiem że jest tu wielu panów co mieli dużo styczności z tym silnikiem, i "a nóż" będą wiedzieli o co chodzi.

EDYTA: 2 dni temu dzięki uprzejmości "Correy"a podpięliśmy pod komputer Kropka, i widać było że świruje mi Sonda Lambda, czy to może być jej wina?

Napisano

Mapsensora bym sprawdził

Napisano
  • Autor

Oj jak ja bym chciał Was rozumieć hehe.gif

Tak troszkę rozszerzcie proszę Swoje wypowiedzi, bo ja to jestem trochę głupiutki jeśli chodzi o elektronikę czy też mechanikę samochodową zlosnik.gif

Napisano

> Oj jak ja bym chciał Was rozumieć

> Tak troszkę rozszerzcie proszę Swoje wypowiedzi, bo ja to jestem trochę głupiutki jeśli chodzi o

> elektronikę czy też mechanikę samochodową

lopatologicznie:

TPS to czujnik polozenia przepustnicy

mapsensor to czujnik podcisnienia w dolocie...

Napisano
  • Autor

Dzięki 20.GIF

Sam tego na pewno nie sprawdzę zlosnik.gif

A czy może to być wina sondy l? Bo świrowała mi jak podpiąłem się ostatnio pod kompa, i jak mu się dawało gazu, to się wyłaczała.

Napisano

> Dzięki

> Sam tego na pewno nie sprawdzę

> A czy może to być wina sondy l? Bo świrowała mi jak podpiąłem się ostatnio pod kompa, i jak mu się

> dawało gazu, to się wyłaczała.

Odłącz ją i zobacz czy coś się polepszy Jeśli nie to bym skupił się na m.in. na rzeczach wymienionych wyżej

Napisano
  • Autor

> Odłącz ją i zobacz czy coś się polepszy Jeśli nie to bym skupił się na m.in. na rzeczach

> wymienionych wyżej

Hmm, a gdzie to się wypina? biglaugh.gif

Napisano

> Hmm, a gdzie to się wypina?

po kabelku dojdziesz do wtyczki, powinny być 4 piny w tej wtyczce ok.gif

Napisano

> Po jakim kabelku?

a gdzie wg Ciebie jest sonda wkręcona ?

Napisano

> a gdzie wg Ciebie jest sonda wkręcona ?

hehe.gif

sory musiałem zlosnik.gif

Napisano

> Po jakim kabelku?

Od sondy.. Wejdź pod auto od sondy bedzie szedł kabel jak dojdziesz do wtyczki to ją wypnij

Napisano
  • Autor

Wy się śmiejecie, ale ja nie wiem gdzie jest sonda, wiem że na dole, i chyba gdzieś obok katalizatora? zlosnik.gif

Napisano

> Od sondy.. Wejdź pod auto od sondy bedzie szedł kabel jak dojdziesz do wtyczki to ją wypnij

Dła ułatwienia Ci dodam że sonda w tłumik jest wkręcona

Napisano

> sory musiałem

jak dziecku trzeba zlosnik.gif

Napisano

> Dła ułatwienia Ci dodam że sonda w tłumik jest wkręcona

jeszcze napisz że końcowy hehe.gif

Napisano

> jeszcze napisz że końcowy

nie rób zamieszania wpysk.gif zaraz posypie się 20 dodatkowych pytań 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Się śmiejecie... Nie znam się i już... Nie każdy z Was wie gdzie znajduje się np. Mostek na płycie głównej, albo jakie ramy do jakiej płyty głównej, itp itd... Nie znam się więc proszę o pomoc.

Napisano

ty chcesz to sam robic ? jak bys nie wiedział to ostatnio dzwoniłes do warszatatu w ktorym ja i Zabel pracujemy zeby cie przyciagnac albo podjechac i naprawic. nie mozesz podjechac i sie zrobi ?

Napisano

przypominam ze to kacik techniczny, nie kazdy jest alfa i omega w dziedzinie mechaniki samochodowej i motoryzacji i od tego jest forum aby kolege nakierowac, a nie urzadzac sobie spamieriade

Napisano

> Się śmiejecie... Nie znam się i już... Nie każdy z Was wie gdzie znajduje się np. Mostek na płycie

> głównej, albo jakie ramy do jakiej płyty głównej, itp itd... Nie znam się więc proszę o pomoc.

Już przecież ci napisaliśmy co masz zrobić odpiąć sondę tak jak napisałeś jest w okolicach katalizatora.

Jeśli dalej nic to mapsensor najłatwiej byłoby go podmienić jeśli nie będzie miał takiej możliwość to miernik w łąpy i trzeba posprawadzać parę napieć (Ale pomiędzy któymi stykami to już ci inni powiedzą)

Napisano
  • Autor

Postaram się to jutro zrobić.

Napisano

> Się śmiejecie... Nie znam się i już... Nie każdy z Was wie gdzie znajduje się np. Mostek na płycie

> głównej, albo jakie ramy do jakiej płyty głównej, itp itd... Nie znam się więc proszę o pomoc.

Ja bym nie szukal po sondzie bo IMO to raczej nie to, wymien mapa, jes po lewej stronie kolektora ssacego jak patrzycz od gory czyli po przeciwnej stronie gdzie przepustnica, wtyczka 4ro pinowa, przykrecany na dwa torxy wink.gif

Napisano
  • Autor

> http://imageshack.us/photo/my-images/210/mapsensorp.jpg/

> o to jest mapsensor, miałem podobne objawy kiedyś, jak zaśniedział 1 pin

Dostanę się tam bez ściągania obudowy? Bo nie pamiętam jak wielka ona jest 270751858-jezyk.gif

Tak OT, to ile Cię kosztował ten filterek? smile.gif

Poprawił coś, Czy tylko dźwieczek fajniejszy?

EDYTA: Próbowałem wszystkiego, odłączyłem to co kazaliście, a jedynie do sondy się nie dostałem, bo samochód za nisko stoi. NIestety auto tym razem nawet nie odpaliło, myślałem że to aku, ale z pomocą innego auta też nie dało rady. Zauważyłem natomiast że po paru obrotach silnikiem włącza mi się lampka od wtrysku

Napisano

> Dostanę się tam bez ściągania obudowy? Bo nie pamiętam jak wielka ona jest

> Tak OT, to ile Cię kosztował ten filterek?

> Poprawił coś, Czy tylko dźwieczek fajniejszy?

> EDYTA: Próbowałem wszystkiego, odłączyłem to co kazaliście, a jedynie do sondy się nie dostałem,

> bo samochód za nisko stoi. NIestety auto tym razem nawet nie odpaliło, myślałem że to aku, ale

> z pomocą innego auta też nie dało rady. Zauważyłem natomiast że po paru obrotach silnikiem

> włącza mi się lampka od wtrysku

Mapsensor podmień na inny a nie wypinaj

Najlepiej jakbyś podjechał to chłopaków na warsztat, pomogą a raczej skóry nie zedrą ok.gif

Napisano
  • Autor

Zrobię tak jak tylko dostanę lekki przypływ gotówki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.