Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy VW- VW Golf IV 1.8T + LPG

Featured Replies

Napisano

Znalazłem na allegro taki egzemplarz golfika

silnik 1.8T GTI 180km - były takie modele czy gość sobie tak po prostu napisał, a w rzeczywistości ma 150km ? silniki dobrze znoszą instalacje gazową w połączeniu z turbo ?

Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego auta z tym silnikiem, jakie ma bolączki ?

przez telefon gość powiedział że jest mechanikiem i wszystko wymieniał na bieżąco więc to moim zdaniem akurat plus, kontrolka poduchy na zegarach to podobno wina czujnika w fotelu pasażera i gdy ktoś usiądzie i zacznie go przesuwać to kontrolka znika

cena ? no właśnie jakaś taka wydaję się niska jak za 1.8T z gazem w porównaniu do innych egzemplarzy wystawionych na aukcjach

lepsze zdjęcia ma mi podesłać na emaila więc jak będą to bym dorzucił do tematu

mieszkam w Łodzi więc ok 400km mam, a więc szkoda by było przejechać się tylko obejrzeć sick.gif

http://otomoto.pl/volkswagen-golf-1-8-t-180km-z-lpg-C22667082.html

C22667082_1.jpg

C22667082_2.jpg

C22667082_4.jpg

C22667082_6.jpg

Quote:

Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, blokada skrzyni biegów, podgrzewane fotele, ESP, EDS, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna

Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:

Sprzedam ładnego i szybkiego golfa GTI. Auto posiada wszystko co mozliwe w tym modelu. I to wszystko działa. Autko jest po wymianie rozrzadu. Wszystkie usterki ktore w aucie wystepowały (a było ich tylko kilka przez 5 lat mojego uzytkowania) były na biezaco i profesjonalnie usuwane. Autko ma 2 kpl. kół zimowe i letnie sa nowe. Letnie to aluminowe felgi BBS 16 cali na zdjeciu na oponach zimowych. Wszystkie informacje dla osob zainteresowanych udziele telefonicznie..

Dzięki za odpowiedzi 526.gif

Napisano

Witam

Może nie o Golfie ale posiadam Passata z takim silnikiem i rzeczywiście ma 180km.

Seryjnie miał 150 ale po wgraniu nowego softu ma 180km.

Z gazem silnik nawet dobrze współpracuje, spalanie około 12litrów LPG.

Ja mam tylko założony za słaby parownik i czasem trochę poszarpuje przy wyższych obrotach. Gazownik co zakładał to myślał że to 150 kucy.

Mój Passat z 2000roku kosztował 12tys więc myślę ze tę cenę i przy tym wyposażeniu to byłby dobry zakup.

Pozdrawiam

Napisano

Hmmm...cena jakaś niska yikes.gifgrinser006.gif ciekaw jestem jak wygląda w rzeczywistości

Napisano

> silnik 1.8T GTI 180km...

Z tego co pamietam to golf IV GTI rocznik 1998 mial 150.KM wink.gif

A silnik 180.KM pojawil sie w 2002.

Napisano

widze nie przywiazujesz sie do samochodów hehe.gif

w 98r jeszcze była taka regulacja lusterek montowana ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> widze nie przywiazujesz sie do samochodów

> w 98r jeszcze była taka regulacja lusterek montowana ?

No dyszel nie był strzałem w dziesiątkę grinser006.gif tutaj też się trochę zastanawiam bo znowu mnie burbo będzie wkurzało zlosnik.gif

Napisano

> No dyszel nie był strzałem w dziesiątkę tutaj też się trochę zastanawiam bo znowu mnie burbo

> będzie wkurzało

szczerze powiedziawszy nie widzialem jeszcze mk iv z 98 roku + trojramienna kierownica i lakierowane listwy zderzaka, ale moze malo tych aut widzialem. Druga sprawa to czemu kontrolka poduszki sie swieci na blacie. Ze zdjec troche slabo widac. Sprawdz na pewno narozniki blotnikow i drzwi. Dolny rant i dookola klamki tylnej klapy. Do tego dokladnie wyposazenie. Na glowicy silnik pisze dokladnie jaki on jest, NP AGU 150KM itp tak sprawdzisz. Sam mam 1.8T + 4motion i pali mi ok 14l ale na krotkich trasach (ok 3km w jedna strone). Niby najbogatsza wersja a brak jest FISa lub chociaz MFA. Podatkowo bardzo dziwne sterowanie lusterkami, w golfach byly inne. Moze pierwsze sztuki takie mialy.

Napisano

> Podatkowo bardzo dziwne sterowanie lusterkami, w

> golfach byly inne. Moze pierwsze sztuki takie mialy.

Znawcy, znawcy 270751858-jezyk.gif

Pierwsze sztuki tak wlasnie mialy - sterowanie rodem z Golfa III.

PS

Passaty B5 z pierwszych rocznikow maily identyczne sterowanie old.gif

Napisano

> Znawcy, znawcy

> Pierwsze sztuki tak wlasnie mialy - sterowanie rodem z Golfa III.

> PS

> Passaty B5 z pierwszych rocznikow maily identyczne sterowanie

Potwierdzam teściu ma takie z tym że ona ma jeszcze zielone zegary ok.gif

Napisano

> Znawcy, znawcy

> Pierwsze sztuki tak wlasnie mialy - sterowanie rodem z Golfa III.

> PS

> Passaty B5 z pierwszych rocznikow maily identyczne sterowanie

to ze passaty 97r takie miały to wiedziałem ale myslalem w czwórce było juz tylko to nowsze sterowanie

Napisano
  • Autor

Po odpowiedziach na vwgolf.pl stwierdzam że szkoda mi jechać 400km obejrzeć nic grinser006.gif

Napisano

Nigdy tego nie zrozumiem czemu ludzie kupują benzyn z turbo w gazie? Mało kto potrafi dobrze gaz ustawić w 1.8T. Jak dla mnie to lekkie nieporozumienie. Co do możliwości tego silnika to na seryjnych gratach spokojnie można zrobić program na 200 kucy no ale nie w gazie raczej wink.gif

Napisano

> Po odpowiedziach na vwgolf.pl stwierdzam że szkoda mi jechać 400km obejrzeć nic

pochwal sie co tam Ci powiedzieli na forum golfa

Napisano

> Nigdy tego nie zrozumiem czemu ludzie kupują benzyn z turbo w gazie? Mało kto potrafi dobrze gaz

> ustawić w 1.8T. Jak dla mnie to lekkie nieporozumienie. Co do możliwości tego silnika to na

> seryjnych gratach spokojnie można zrobić program na 200 kucy no ale nie w gazie raczej

Ja kupilem benzyne T i dolozylem gaz bo diesla nie chce a troche jezdze. Cena gazu jest nizsza wiec czemu nie zamontowac LPG ?? Nie jestem gazownikiem a umiem wyregulowaci nstalacje sam bez problemow, i kazdy kto nawet sie nie zna na instalacji wyreguluje dobrze auto, bo sterownik sam reguluje (mowa o KME ktore mam) wiec jesli instalacja jest prawidlowo zalozona nie ma problemu z regulacja.

Napisano

hmmm...też zawsze mnie interesuje połączenie benzyny z T i lpg....silnik sie nie rozpadnie ? zlosnik.gif

Napisano

> hmmm...też zawsze mnie interesuje połączenie benzyny z T i lpg....silnik sie nie rozpadnie ?

a dlaczego ?? SIlnik to silnik i dobrze znosi gaz. Jak to mowi Clarkson - POWER!!

Napisano

> hmmm...też zawsze mnie interesuje połączenie benzyny z T i lpg....silnik sie nie rozpadnie ?

facepalm%5B1%5D.gif przekręci się na lewą stronę...

Napisano

> przekręci się na lewą stronę...

no kurcze nigdy nie miałem takiego zestawu i nie jest to dość popularne połączenie a ludzie różne głupoty mówią i tworzą legendy oink.gif

Napisano

> no kurcze nigdy nie miałem takiego zestawu i nie jest to dość popularne połączenie a ludzie różne

> głupoty mówią i tworzą legendy

Jak widac po tym kąciku to chyba częściej sypią się sadzomioty niż zagazowane 1.8t.

Napisano

Kontrolka poduszki nigdy sama nie zgaśnie. Żeby skasować błąd koniecznie jest podłączenie interfejsu.

Napisano

> no kurcze nigdy nie miałem takiego zestawu i nie jest to dość popularne połączenie a ludzie różne

> głupoty mówią i tworzą legendy

U mnie jest 1,8t + LPG 190 km (na PB 195 km) i się jeździ.

w zal. wykres z hamowni

post-11843-14352515489321_thumb.jpg

Napisano

> Ja mam tylko założony za słaby parownik i czasem trochę poszarpuje przy wyższych obrotach. Gazownik

> co zakładał to myślał że to 150 kucy.

>

Mocno bym się zastanowił nad zmianą tego parownika, jeśli tak jest jak piszesz to silnik chodzi na ubogiej mieszance, a wiadomo czym to się kończy w 1,8t zwłaszcza już "modzonym" bbq.gif.

Ewentualnie podłącz vaga i poobserwuj jak się zachowuje lambda i korekty.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Ewentualnie podłącz vaga i poobserwuj jak się zachowuje lambda i korekty.

> Pozdrawiam

Ja go dopiero kupiłem.

Na benzynie chodzi super.

Po prostu wymieniam parownik i wtryski bo przy jeździe na LPG przy wyższych obrotach i jak się mocno przyciśnie akcelerator to przełącza się na benzynę.

Poszarpuje tylko na LPG czasem.

To nie pierwszy moj samochód z LPG a gazownika mam bardzo dobrego.

Podpinany był pod VAG i zero błędów.

Ale dziękuję za podpowiedź.

Parownik chcę założyć KME GOLD Turbo. i wtryski CHANA. Wtedy będzie latał jak wściekły.

cool.gif

Napisano

> Podpinany był pod VAG i zero błędów.

> Ale dziękuję za podpowiedź.

> Parownik chcę założyć KME GOLD Turbo. i wtryski CHANA. Wtedy będzie latał jak wściekły.

Zestaw powinien być ok.gif

Zmieniaj jak najszybciej.

Zero błędów nie świadczy, że mieszanka jest ok/zdrowa dla silnika.

Ważne/najważniejsze jest egt, które jak wiadomo wzrasta jeśli mieszanka jest uboga.

Napisano

A jak można stwierdzić jaka moc ma auto?

Poprzedni właściciel twierdzi że silnik był chipowany lub że wgrane było inne oprogramowanie.

VAG mi to pokaże?

Teraz własnie zobaczyłem ze LPG to Tomassetto Alaska do 136km i czerwone Valteki. To zestaw za słaby.

Gazownik twierdzi iż można wymienić tylko parownik i będzie ok.

Czy mam też wymieniać wtryskiwacze?

cool.gif

Napisano

> A jak można stwierdzić jaka moc ma auto?

> Poprzedni właściciel twierdzi że silnik był chipowany lub że wgrane było inne oprogramowanie.

> VAG mi to pokaże?

> Teraz własnie zobaczyłem ze LPG to Tomassetto Alaska do 136km i czerwone Valteki. To zestaw za

> słaby.

> Gazownik twierdzi iż można wymienić tylko parownik i będzie ok.

> Czy mam też wymieniać wtryskiwacze?

Moc sprawdzisz robiąc logi z maf (przepływomierza) odczyt przy maksymalnej mocy dzielisz przez 0,85 i wychodzi w przybliżeniu moc maksymalna w km, czyli u ciebie powinno być coś ponad 150 g/s.

Ja bym zmienił zarówno reduktor i wtryski, jeśli zamierzasz tym autem dłużej pojeździć. Czerwone Velteki są bardzo obsługowe.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.