Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z tymi dziecmi na tylnym fotelu

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam czy można przewozić dzieci na tylnym fotelu, jeśli samochód nie jest wyposażony w pasy bezpieczeństwa tylne, a posiada przednie, ale nie bezwładnościowe tylko zwyczajne sznurki. A jak to się ma jeśli samochód wogóle nie ma pasów ani z przodu ani z tyłu.

Jak to jest jeśli auto ma żółte tablice?

Jak to jest jeśli auto ma białe tablice?

Napisano

> TA jak to się ma jeśli samochód wogóle nie ma pasów ani z przodu ani z tyłu.

Ogólnie przyjmuje się, że jak samochód czegoś nie miał wychodząc z fabryki i jest zarejestrowany, to nie trzeba tego dokładać i można jeździć nim do końca świata. Wyjątek stanowią chyba tylko wychylane ze słupków kierunkowskazy, które zostały ustawowo wyeliminowane z ruchu.

Napisano

> wychylane ze słupków kierunkowskazy, które zostały ustawowo wyeliminowane z ruchu.

boje_sie.gif coś takiego w ogóle istniało? W jakim samochodzie?

Napisano

Tak naprawdę, nie wyobrażam sobie przewożenia dzieci w takich autach.

Chyba tylko w ekstremalnie wyjątkowej sytuacji.

Napisano

> Tak naprawdę, nie wyobrażam sobie przewożenia dzieci w takich autach.

> Chyba tylko w ekstremalnie wyjątkowej sytuacji.

A Ty jak byles dzieckiem nie jezdziles bez pasów? hmm.gif

Napisano

> A Ty jak byles dzieckiem nie jezdziles bez pasów?

No tak, Syrena pasów z tyłu nie miała, jednak świat poszedł trochę do przodu i mimo to dalej sobie nie wyobrażam... irked.gif

Napisano

> A jakie było natężenie ruchu jak Ty jeździłeś autem jako dziecko?

A skad wiesz w jakim natezeniu ruchu chce jezdzic kolega bahran ?

Jest wiele takich dróg w Polsce na ktorych natezenie ruchu sie nie zmienilo od 20 lat...

Napisano

> A Ty jak byles dzieckiem nie jezdziles bez pasów?

Ja jeździłem 30 i więcej lat temu na tylnym siedzeniu bez pasów, obok mnie zawinięta w beciku leżała siostra facepalm%5B1%5D.gif. Nie wiem co ma do tego natężenie ruchu, ale pamiętam też, że przed i za naszym samochodem zawsze jakieś jechały zlosnik.gif.

Napisano

W Zastavie jeździłem na tylnej kanapie bez pasów - bo nie miała. Ale obecnie dziecka z tyłu bym tak nie posadził wyjeżdżając na drogę publiczną...

Napisano

Od 1999 do 2003 miałem Wartburga 1,3 rocznik 1991 i z tyłu pasów nie było! Jak urodziło mi się pierwsze dziecko i dostałem w prezencie luksusowy fotelik samochodowy nie zastanawiając się pojechałem do sklepu kupiłem zwykły pas biodrowy (środkowy) bodajże dedykowany do Malucha ELX i zamontowałem jako jedyny aby móc zapiąć fotelik! Było trochę roboty bo trzeba było wiercić w podłodze dobrać odpowiednie śruby i dorobić podkładki a potem te śruby zaklepać i zaspawać a następnie wszystko zabezpieczyć antykorozyjnie ale bezpieczeństwo maleństwa było najważniejsze!!! Gdy urodziło mi się drugie dziecko po prostu zmieniłem samochód na Uno smile.gif

Napisano

> A skad wiesz w jakim natezeniu ruchu chce jezdzic kolega bahran ?

> Jest wiele takich dróg w Polsce na ktorych natezenie ruchu sie nie zmienilo od 20 lat...

Chyba drogi od garażu do bramy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.