Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapieczona świeca żarowa

Featured Replies

Napisano

Czym/odkręcić aby nie ukręcić?

3szt poszły bez problemu ale 4 ani drgnie? Nie chce przesadzić aby nie urwać.

Jakiś patent? Silnik TDI na VP.

Napisano

Kiedyś czytałem, że dla świec określony jest maksymalny moment siły, jakim można bezpiecznie ją odkręcać. Więc proponuję to znaleźć i użyć klucza dynamometrycznego. Na zmianę świecę trzeba próbować dokręcać i odkręcać i próbować innych metod w stylu WD-40.

Gdzieś obszerny artykuł o tym był na "forum.tdi-tuning.pl/".

Napisano
  • Autor

> Kiedyś czytałem, że dla świec określony jest maksymalny moment siły, jakim można bezpiecznie ją

> odkręcać. Więc proponuję to znaleźć i użyć klucza dynamometrycznego. Na zmianę świecę trzeba

> próbować dokręcać i odkręcać i próbować innych metod w stylu WD-40.

> Gdzieś obszerny artykuł o tym był na "forum.tdi-tuning.pl/".

znalazłem, dzieki

jakiś tekst

Napisano

> znalazłem, dzieki

> jakiś tekst

Jest wiele specyfików na rynku na zapieczone śruby - sam stosuje w pracy i naprawdę działają

Pierwszy lepszy

Napisano

> Czym/odkręcić aby nie ukręcić?

> 3szt poszły bez problemu ale 4 ani drgnie? Nie chce przesadzić aby nie urwać.

> Jakiś patent? Silnik TDI na VP.

Odkręcasz na gorącym silniku ?

Napisano

proponuje zalewac nafta i zostawic niech tak postoi z dzien. u mnie pomoglo.

Napisano
  • Autor

poszukuje klucz którym da rade odkręcać śruby z określonym momentem, ten który posiadam tylko dokręca - coś polecicie? a może w Wawie gdzieś jest jakaś wypożyczalnia narzędzi?

Napisano

> poszukuje klucz którym da rade odkręcać śruby z określonym momentem, ten który posiadam tylko

> dokręca - coś polecicie? a może w Wawie gdzieś jest jakaś wypożyczalnia narzędzi?

ja mam ten

i zastosowalem prosty patent, zmienilem wypust glowki klucza na 2 strone i dzieki temu zyskujemy klucz dynamometryczny odkrecajacy, pozniej znowu przekladka do stanu fabrycznego i mamy klucz dokrecajacy

Napisano

> poszukuje klucz którym da rade odkręcać śruby z określonym momentem, ten który posiadam tylko

> dokręca - coś polecicie?

kolega opti już podał jeden sposób, ja dodam, że dynamometryczny klucz wychylny ma skalę z zerem po środku. może takiego poszukaj? cena nie powala, może nie jest tak fajny, jak klucz "klikający", ale jest waytogo.gif

Napisano

ale ze skalą do 200Nm niewiele da przy świecach gdzie poruszamy się w granicach 30-40Nm

Napisano

> ale ze skalą do 200Nm niewiele da przy świecach gdzie poruszamy się w granicach 30-40Nm

40Nm to juz po swiecy bedzie wink.gifzlosnik.gif trzeba zlookac dokladnie momenty swieczek do danego woza ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> 40Nm to juz po swiecy bedzie trzeba zlookac dokladnie momenty swieczek do danego woza

nooo dobra, jak juz taki aptekarz to 15-30Nm smile.gif przy skali 200Nm nie robi to wiekszej różnicy zlosnik.gif

Napisano

> nooo dobra, jak juz taki aptekarz to 15-30Nm przy skali 200Nm nie robi to wiekszej różnicy

no skala 200 to sie za bardzo nie przyda grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.