Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

900ka swap

Featured Replies

Napisano

panowie, padla UPG w SC 900, auto musi jeździć i w sumie w dalekim planie myślałem o Swapie ale nie odrazu na 1.4 tylko np. 1.1 + T z racji awari mogłbym sobie juz powoli szykować zlosnik.gif

i pytanie co najlepiej robic teraz by małym kosztem doprowadzić do jazdy ale było łatwiej...

zależało by mi by została obecna skrzynka no i jeszcze LPG, potem się wywali...

swapowac lepiej na 1.1 SPI czy MPI czy jednak czekać i naprawić UPG, zbierać kasiorę i pchać od razu 1.2/1.4

po prostu wydaje mi sie ze nie opłaca sie robić UPG tylko jak jest okazja to dać 1.1

czy przy swapie na SPI komp może zostać ten sam?

auto musi tak czy siak jak najszybciej być sprawne wink.gif

no ew. mam dostęp do silnika z 127p. wiec może przy okazji przełożyć i lekki zamach i też może być fajne ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

A po cholerę chcesz zostawiać obecną skrzynkę ? silnika fire nie zepniesz z tą skrzynią co masz w 900`tce

moim zdaniem jak już chcesz pakować po 'kosztach' to i tak lepiej założyć 1.2 8v niż 1.1 bo i tak potrzebujesz półośki, skrzynię, łapy i inne pierdoły i spiąć to z tym Twoim dziadowskim gazem, ale nie mam pewności że to będzie jeździło i paliło sensowne ilości gazu 893goodvibes.gif jak nie masz hajsu to zdejmuj czapkę w 900`tce i zmieniaj UPG bo każdy inny krok to będą koszta 270751858-jezyk.gif

Napisano

ale po co 1.1 ? lepiej 1.2 8v jak coś, koszty wyjdą prawie te same więc szkoda juz kasy na 1.1

Napisano

> panowie, padla UPG w SC 900, auto musi jeździć i w sumie w dalekim planie myślałem o Swapie ale nie

> odrazu na 1.4 tylko np. 1.1 + T z racji awari mogłbym sobie juz powoli szykować

> i pytanie co najlepiej robic teraz by małym kosztem doprowadzić do jazdy ale było łatwiej...

> zależało by mi by została obecna skrzynka no i jeszcze LPG, potem się wywali...

> swapowac lepiej na 1.1 SPI czy MPI czy jednak czekać i naprawić UPG, zbierać kasiorę i pchać od

> razu 1.2/1.4

> po prostu wydaje mi sie ze nie opłaca sie robić UPG tylko jak jest okazja to dać 1.1

> czy przy swapie na SPI komp może zostać ten sam?

> auto musi tak czy siak jak najszybciej być sprawne

> no ew. mam dostęp do silnika z 127p. wiec może przy okazji przełożyć i lekki zamach i też może być

> fajne ?

Uszczelka to koszt 30zł. Na szybko wymienisz pod kawałkiem daszka bez żadnego szlifowania. Silnik pojeździ jeszcze z rok a Ty sobie zbieraj i myśl nad swapem wink.gif

Napisano

> Uszczelka to koszt 30zł. Na szybko wymienisz pod kawałkiem daszka bez żadnego szlifowania. Silnik

> pojeździ jeszcze z rok a Ty sobie zbieraj i myśl nad swapem

dokładnie u kolegi to robiłem 5h na parkingu podziemnym centrum handlowego smile.gif

Napisano

> kompa musisz dać z 1.1

ja po swapie z 900 na 1.1 jeździłem na kompie z 900, i jakoś nie widzę przeciwskazań, żeby został...

fakt faktem skrzynia idzie sru, wiązkę tylko przedłużasz na kablu od czujnika oleju, no i wtyczka chyba przy skrzyni przy czujniku cofania jest inna w 1.1...

Napisano

Kolego dozbieraj pare groszy i zrób od razu 1.2 A teraz tylko UPG wymień bez zbędnych planowań i tak przekulasz sie do momentu swapa .I tak musisz wymieniać skrzynie nawet jak chcesz 1,1 wsadzać więc skoda czasu i pieniędzy

Napisano

> no ew. mam dostęp do silnika z 127p. wiec może przy okazji przełożyć i lekki zamach i też może być

> fajne ?

to kolo nie podejdzie no.gif

Napisano
  • Autor

> to kolo nie podejdzie

ok. to zrobi sie UPG ok.gif

a w ramach tego mozna by cos zmodzić? może jednak wiecej splanować itp?

Napisano

> ok. to zrobi sie UPG

> a w ramach tego mozna by cos zmodzić? może jednak wiecej splanować itp?

Z 900`tki bata nie ukręcisz grinser006.gif

Napisano

> ok. to zrobi sie UPG

skoro nie ma kasy na konkretny swap i chcesz wymienić UPG, żeby tylko auto jeździło to po co jeszcze dodatkowo pchać złotówki w modzenie 900tki skoro nie da to zadowalającego efektu, pochłonie sporo środków, znów odsunie termin swapowania na męski motor.

A w ogóle najlepszy tuning 900tki to wyrzucenie LPG - od razu inaczej jeździ zlosnik.gif

Napisano

> ok. to zrobi sie UPG

możesz koło zamachowe ori stoczyć, splanować głowice, cały układ wydechowy powiększyć, jakiś wałek dorwać...

ale jak twierdzą inni... 900 nie jedzie grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.