Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trochę starego sprzętu

Featured Replies

Napisano

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić więc jest nowy temat zlosnik.gifklikamy

auto-001.jpg

auto-008.jpg

Napisano

> Nie wiedziałem gdzie to wrzucić więc jest nowy temat klikamy

właściciel jest albo milionerem, albo zwykłym menelem - jakoś mi tak przyszło do głowy...

swoją drogą, kawałek historii motoryzacji uwidoczniony jest... shocked.gif

Napisano
  • Autor

> właściciel jest albo milionerem, albo zwykłym menelem - jakoś mi tak przyszło do głowy...

> swoją drogą, kawałek historii motoryzacji uwidoczniony jest...

W mieście Eugene, które znajduje się w Oregonie, niedaleko od głównego lotniska, znajduje się plac za wysokim płotem, teren jest całkowicie pełen starych amerykańskich samochodów. Wszystkie samochody kiedyś należały do firmy "Scott & Sons", która zajmowała się skupem pojazdów, demontażem i sprzedażą części.(w wolnym tłumaczeniu zlosnik.gif )

Napisano

Serce boli jak się to widzi, zabrał bym wszystkie by je odratować oslabiony.gif

pzdr

Napisano

> Serce boli jak się to widzi, zabrał bym wszystkie by je odratować

> pzdr

takie same odczucie miałem, jak oglądałem foty oslabiony.gif

ale pod blokiem, to przecież by mnie rozszarpali yikes.gif

Napisano

Do tej pory myślałem, że ten to wymysł na potrzeby teledysku hehe.gif

auto-050.jpg

Napisano

> takie same odczucie miałem, jak oglądałem foty

> ale pod blokiem, to przecież by mnie rozszarpali

ja już bym bezpieczne miejsc im zorganizował

pzdr

Napisano

Tyle dobra się marnuje.... frown.gif

Wie ktoś jak nazywa się model felg na tej Celice?

Są fantastyczne! shocked.gif

auto-053.jpg

Napisano

> Do tej pory myślałem, że ten to wymysł na potrzeby teledysku

i ten to jeden z lepiej zachowanych wozów na tym cmentarzysku. o Pacerze i Gremlinie było jakiś czas temu, jeden z ciekawszych i dziwacznych samochodów z USA. Ja tam AMC uwielbiam za niecodzienność a Pacer i Gremlin są tego najlepszymi przykładami

pzdr

Napisano

Jak dla mnie niezła składnica części do renowacji, przecież nie ma co się napinać i żałować, że coś się marnuje... A może właśnie stoją tylko po to ażeby paroma swoimi częściami poratować odrestaurowywane auto. To i tak nieźle...

Napisano

> Jak dla mnie niezła składnica części do renowacji, przecież nie ma co się napinać i żałować, że coś

> się marnuje... A może właśnie stoją tylko po to ażeby paroma swoimi częściami poratować

> odrestaurowywane auto. To i tak nieźle...

a dla mnie to czysta głupota i marnotrawstwo. Dajcie spokój panowie. Większośc tych aut gdyby wyjechało na ulicę zrobiłoby furorę oczywiście po odrestaurowaniu. Tymczasem nie chronione gdniją i rozlecą się w pył. takie piękności korde no. na co liczy właściciel tego składu? na zarobek ze sprzedaży złomu na wagę?

Napisano

> a dla mnie to czysta głupota i marnotrawstwo. Dajcie spokój panowie. Większośc tych aut gdyby

> wyjechało na ulicę zrobiłoby furorę oczywiście po odrestaurowaniu. Tymczasem nie chronione

> gdniją i rozlecą się w pył. takie piękności korde no. na co liczy właściciel tego składu? na

> zarobek ze sprzedaży złomu na wagę?

Czy nie widzisz, że większość z tych aut ma uszkodzenia blacharskie a zapewne pozostałe - mechaniczne, uniemożliwiające jazdę.

To był zwykły szrot handlujący częściami zamiennymi. Taki sam jak tysiące podobnych w Polsce, no tylko odpowiednio większy - w końcu to Hameryka.

Po co się ekscytować? Po prostu oni mają inne realia.

Napisano

> a dla mnie to czysta głupota i marnotrawstwo. Dajcie spokój panowie. Większośc tych aut gdyby

> wyjechało na ulicę zrobiłoby furorę oczywiście po odrestaurowaniu. Tymczasem nie chronione

> gdniją i rozlecą się w pył. takie piękności korde no. na co liczy właściciel tego składu? na

> zarobek ze sprzedaży złomu na wagę?

Rozsprzedaje części jeśli w ogóle interesuje się tym. Swoją drogą jeśli rozsprzedaje części to i tak dobrze bo te auta już dawno mogły zostać zgniecione i przetopione na żyletki.

Naszych samochodów też nikt nie szanował pamiętam warszawę która stała popsuta u mojej babci no i oczywiście pojechała na szrot jak jeszcze biegałem pod stołem na baczność. Teraz ludzie szukają takich aut chcą ratować. Jak zawsze człowiek mądry po czasie. U nich jest tak samo pokupowali nowsze auta, a te stare z czasem zapełniały to złomowisko.

Napisano

Oglądając te zdjęcia kilka razy załkałem żałośnie.

Z jednej strony to świetna składnica detali, które mogłyby poratować niejednego restauratora zabytków a z drugiej - kilka fajnych, unikalnych egzemplarzy, które tworzyły historię motoryzacji, choćby te Edsele. A ten Nissan to już zupelnie nie rozumiem, czemu się tam znalazł - zupełnie dobrze wyglądający egzemplarz. :-)

Pozdro

Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.