Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nawigacja 2 DIN w Hyundai'u i30 - da się ;) FOTO

Featured Replies

Napisano

z racji mojego fachu (multimedia samochodowe) postanowiłem sobie trochę stuningować hultaja. Zainstalowałem stację 2 Din do naszego autka - wszystko działa i pasuję super. Kierownica oczywiście podłączona w przyszłym tygodniu czas na kamerę cofania w lampce wstecznego i telewizję cyfrową DVB-T.

Poniżej wrzucam fotki jak to wyszło - jakby ktoś był zainteresowany co i jak chętnie pomogę !

Jednostka ciekawa bo to klon Blaupunkta NEW YORK 800 - konkretnie to ten model - GMS 6601

było tak :

dsc03267kx.jpg

jest tak:

img6084i.jpg

radio:

img6087d.jpg

menu:

img6088w.jpg

navi:

img6089u.jpg

film:

img6095u.jpg

img6097w.jpg

Napisano

> Poniżej wrzucam fotki jak to wyszło icon_eek.gif

Dla mnie bomba claps.gifclaps.gifclaps.gif

Ciekawe, czy do Ceed'a FL by weszło hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Dla mnie bomba

> Ciekawe, czy do Ceed'a FL by weszło

oczywiście, trzeba tylko ramkę i pasuję jak ulał - w zeszłym tygodniu montowałem ok.gif

Napisano

> oczywiście, trzeba tylko ramkę i pasuję jak ulał - w zeszłym tygodniu montowałem

a ramkę/ramki sam robiłeś czy to gdzieś do kupienia jest?

Napisano

Dla mnie bomba ok.gif Ile takie cos kosztuje i jak gra? W porownaniu do serii?

Napisano
  • Autor

> Dla mnie bomba Ile takie cos kosztuje i jak gra? W porownaniu do serii?

gra zdecydowanie lepiej niż fabryka i ma mega możliwości - koszta szacują się następująco :

jednostka - radio wink.gif 1.9 k pln - najrozsądniejsze co jest w tej kasie. oczywiście mając ramke można dowolne 2 din wrzucić

ramka montażowa około 100 euro frown.gif i to tyle kosztów noo i jeszcze 15pln za przejsciówke do radia smile.gif

jak coś pomogę załatwić sprzęt / zamontować

Napisano
  • Autor

> a ramkę/ramki sam robiłeś czy to gdzieś do kupienia jest?

jest do kupienia ale dużo zachodu ...

Napisano

> jak coś pomogę załatwić sprzęt / zamontować...

Czy jest duzy problem z volkswagenem (passat b6) ?

Zona ma radio rcd 510 z wyswietleniem czujnikow cofania przod i tyl (same czujniki bez kamery).

I nie ma anteny gps tylko taki bat na dachu.

Czy mocno trudne jest taki montaz i zaprogramowanie ?

Napisano
  • Autor

> Czy jest duzy problem z volkswagenem (passat b6) ?

> Zona ma radio rcd 510 z wyswietleniem czujnikow cofania przod i tyl (same czujniki bez kamery).

> I nie ma anteny gps tylko taki bat na dachu.

> Czy mocno trudne jest taki montaz i zaprogramowanie ?

passat to max 15-30 minut i gada wink.gif dzisiaj dokładnie przekładałem rcd 510 na ten model

ogólnie nic trudnego dla osoby, która zna się na autkach ...

ps. oczywiście wszystkie fukcje działają na nowym radiu czyli sterowanie z kierownicy, optyczny parktronik, wyswietla info z klimy, działa info na FISie

po podłączeniu kamery (dedykowanej ) mamy nową funkcjonalność tj widok z kamery + odległość od przeszkody z czujników jako skala ... )tego nawet RNS 510 nie ma wink.gif

Napisano

> gra zdecydowanie lepiej niż fabryka i ma mega możliwości - koszta szacują się następująco :

> jednostka - radio 1.9 k pln - najrozsądniejsze co jest w tej kasie. oczywiście mając ramke można

> dowolne 2 din wrzucić

> ramka montażowa około 100 euro i to tyle kosztów noo i jeszcze 15pln za przejsciówke do radia

> jak coś pomogę załatwić sprzęt / zamontować

Dobra cena polowa orginalnej nawi. A jak dziala ten dotykowy ekran? I czy da sie to przyciemnic? Czy mozna zsynchronizowac z przyciemnianiem zegarow? Jakbys porownal to do tej wersji? jakiś tekst

Do mojej to nie wejdzie mam inna dziure oink.gif

Napisano
  • Autor

> Dobra cena polowa orginalnej nawi. A jak dziala ten dotykowy ekran? I czy da sie to przyciemnic?

> Czy mozna zsynchronizowac z przyciemnianiem zegarow? Jakbys porownal to do tej wersji? jakiś

> tekst

> Do mojej to nie wejdzie mam inna dziure

ekran działa bardzo dobrze, ściemnić można ale raczej połączyć z zegarami będzie ciężko ...

link który podałeś to typowy chińczyk ja bym nigdy czegoś takiego nie kupił bo to ma zero wsparcie i nikt tak na prawde nie wiem jak to będzie i czy w ogole będzie działać

Napisano

> link który podałeś to typowy chińczyk ja bym nigdy czegoś takiego nie kupił bo to ma zero wsparcie

> i nikt tak na prawde nie wiem jak to będzie i czy w ogole będzie działać

Tamten link zawierał radio również standardowe do Ceeda, tylko bardziej wielofunkcyjne niż standardowe.

Ale np dopłacać 4500zł za instalację tego nie chciało mi się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tamten link zawierał radio również standardowe do Ceeda, tylko bardziej wielofunkcyjne niż

> standardowe.

> Ale np dopłacać 4500zł za instalację tego nie chciało mi się

no to po kosztach miałbyś 2.5 za markową nawigację + ramkę montażową - dużo ? za urządzenie, które jest tak multimedialne ? za kolejne 200-300zł kamerę

Napisano

> no to po kosztach miałbyś 2.5 za markową nawigację + ramkę montażową - dużo ? za urządzenie, które

> jest tak multimedialne ? za kolejne 200-300zł kamerę

Nieduzo tyle ile normalne marki np Chevrolet biora za orginalna navi. Orginal kia jest IMO za drogi. Twoja propozycja jest bardzo dobra. Jak nie bede auta zmienial to sie odezwe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nieduzo tyle ile normalne marki np Chevrolet biora za orginalna navi. Orginal kia jest IMO za

> drogi. Twoja propozycja jest bardzo dobra. Jak nie bede auta zmienial to sie odezwe

chętnie pomogę - mam dostęp do wszelakich zabawek samochodowych w cenach producenta także możemy ponegocjować wink.gif

czujniki,kamery,zabezpieczenia , radia cuda wianki hehe

Napisano

> z racji mojego fachu (multimedia samochodowe) postanowiłem sobie trochę stuningować hultaja.

A ciekaw jestem, czy działa przy tym sterowanie z kierownicy (głośność itp..)

Napisano
  • Autor

> A ciekaw jestem, czy działa przy tym sterowanie z kierownicy (głośność itp..)

oczywiście, że działa !

taka samo jak USB, i Jack w konsoli (seryjne działają z tym radiem)

Napisano
  • Autor

> a czy temperature zewnętrzną potrafi pokazać?

to akurat jedyna opcja, której żadne radyjka poza fabryką Ci nie pokaże

Napisano

> to akurat jedyna opcja, której żadne radyjka poza fabryką Ci nie pokaże

hyundai fabrycznie ma wskaźnik temp z radiu? icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> hyundai fabrycznie ma wskaźnik temp z radiu?

i zegarek (brak tego na fisie rotfl.gif

też mnie to ubawiło jak zobaczyłem za pierwszym razem ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.