Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy kable od sondy lambda...

Featured Replies

Napisano

...są ekranowane? Bo zrobiłem przedłużkę z dwiema eurowtyczkami bo kabel od mpi jest krótki i czasami się dzieją cuda na kiju...

Napisano

> ...są ekranowane? Bo zrobiłem przedłużkę z dwiema eurowtyczkami bo kabel od mpi jest krótki i

> czasami się dzieją cuda na kiju...

nie nie są. Ale są stalowe i zasady się ich nie przedłuża. No chyba ewentualnie jak już musiś to takim samym kablem, ale nie lutujesz tylko zaciskasz "kawałkami rurek" aluminiowych

Napisano
  • Autor

> nie nie są. Ale są stalowe i zasady się ich nie przedłuża. No chyba ewentualnie jak już musiś to

> takim samym kablem, ale nie lutujesz tylko zaciskasz "kawałkami rurek" aluminiowych

nie lutowałem nic, zrobiłem normalny przedłużacz zakończony złączami męskim i żeńskim hermetycznym o takimi czyli plug and play: 1215.jpg

ale coś nie do końca bangla bo czasami świruje i robi sie ubogo i na szerokopamówce całkiem co innego pokazuje niż na wąskopasmówce i silnik świruje. A wiem że to wina złych odczytów sondy wąskopasmowej bo się podpinałem pod kompa. Dodam że sondy sprawne bo podmieniałem i nic to nie dało.

Napisano

To czego potrzebujesz teraz to przewód lambdy z jakiegoś fiata z wiązki i wtyczka ze starej lambdy. bez lutowania zaciskasz przewody i rąbisz łącznik i działa wsio. polutowaniu zawsze są problemy

Napisano

> To czego potrzebujesz teraz to przewód lambdy z jakiegoś fiata z wiązki i wtyczka ze starej lambdy.

> bez lutowania zaciskasz przewody i rąbisz łącznik i działa wsio. polutowaniu zawsze są

> problemy

Ale napisał że nie lutował;)

Napisano

> Ale napisał że nie lutował;)

a widzisz żeby dał przewody orginalne?

Napisano

> a widzisz żeby dał przewody orginalne?

Nie, dał zwykłe;) Nie o to mi chodziło, ale ok

Napisano

> nie lutowałem nic, zrobiłem normalny przedłużacz zakończony złączami męskim i żeńskim hermetycznym

> o takimi czyli plug and play:

> ale coś nie do końca bangla bo czasami świruje i robi sie ubogo i na szerokopamówce całkiem co

> innego pokazuje niż na wąskopasmówce i silnik świruje. A wiem że to wina złych odczytów sondy

> wąskopasmowej bo się podpinałem pod kompa. Dodam że sondy sprawne bo podmieniałem i nic to nie

> dało.

w 1.2 8V podłubanym miałem identycznie zrobioną przedłużkę i po 100-200km robiły się jaja (autoadaptacja sick.gif)

Pomogło wyłączenie autoadaptacji w programie przez Hubę ok.gif

Napisano
  • Autor

Można gdzies kupić takie stalowe przewody? Powiedzcie mi jeszcze bo Wy bebeszyliście zapewne wiązki i macie większe doświadczenie. Mianowicie czy od wtyczki aż do kompa też są stalowe kable? Jesli nie to dlaczego to działa, a na takim przedłużaczu nie chce działać?

Napisano

> Można gdzies kupić takie stalowe przewody? Powiedzcie mi jeszcze bo Wy bebeszyliście zapewne wiązki

> i macie większe doświadczenie. Mianowicie czy od wtyczki aż do kompa też są stalowe kable?

> Jesli nie to dlaczego to działa, a na takim przedłużaczu nie chce działać?

Ja nie wiem, jaki jest kabel dalej do kompa w sensie materiału, ale wiem, że jest ekranowany ok.gif tak samo CPW.

Napisano
  • Autor

> Ja nie wiem, jaki jest kabel dalej do kompa w sensie materiału, ale wiem, że jest ekranowany tak

> samo CPW.

z czego jest zbudowane to ekranowanie?

Napisano

> z czego jest zbudowane to ekranowanie?

3732_1.jpg

Tylko ,że tutaj jest z neta ale to bardzo podobna zasada co do innych ekranowanych przewodów

Napisano

A czym się różnią takie zwykłe kable od ekranowych ?

źe te ekranowe są w stalowym oplocie ?

Napisano

> A czym się różnią takie zwykłe kable od ekranowych ?

> źe te ekranowe są w stalowym oplocie ?

kable są ekranowane po to, żeby zmniejszyć działanie zewnętrznych zakłóceń elektromagnetycznych smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.