Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łada - który model...

Featured Replies

Napisano

> miał opcje zapalenia z korby?

2101, 2102 i 2103 na pewno, późniejsze to już nie jestem pewien, ale prawdopodobnie nie hmm.gif Konik na pewno zaraz wyjaśni zlosnik.gif

Napisano

> 2101, 2102 i 2103 na pewno, późniejsze to już nie jestem pewien, ale prawdopodobnie nie Konik na

> pewno zaraz wyjaśni

2101, 2102, 2103, 2106 i stara Niva

ale korba nie była wbrew pozorom do zapalania - w instrukcji jest bardzo ładnie napisane aby przy temperaturach poniżej -30 zakręcić korbą celem "rozruszania" całości... odpalić z korby jest bardzo ciężko - aczkolwiek się da. Konieczna jest oczywiście oryginalna chłodnica z dziurą na korbę, co wcale nie jest takie oczywiste po tylu latach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 2101, 2102, 2103, 2106 i stara Niva

> ale korba nie była wbrew pozorom do zapalania - w instrukcji jest bardzo ładnie napisane aby przy

> temperaturach poniżej -30 zakręcić korbą celem "rozruszania" całości... odpalić z korby jest

> bardzo ciężko - aczkolwiek się da. Konieczna jest oczywiście oryginalna chłodnica z dziurą na

> korbę, co wcale nie jest takie oczywiste po tylu latach

dzięki Panie Ładziarz ok.gif

Własnie o takie info mi chodziło ok.gif

Napisano

> dzięki Panie Ładziarz

> Własnie o takie info mi chodziło

wink.gif

Napisano
  • Autor

wujek jakiś czas temu mi opowiadał jak to zawstydził kilka ładnych lat temu kolegów z pracy zlosnik.gif

rok 1997(?)

polonezy wtryski i jakieś tam nowsze auta zachodnie na wtryskach- genialna technika cud miód malyna!. Mroźna zima, temperatura -20*C Wychodzą z pracy. Większość aut nie odpaliła samodzielnie tylko z pomocą samochodu załapanego z ulicy. W między czasie wychodzi wujek... Ci sie śmieją, że jego Łada - taki złom nie ma szans na odpalenie... Wujek doskonale wiedział, że mu akumulator pada i może nie zakręcić, więc włącza zapłon, wychodzi z auta, wyjmuje z bagażnika tego drut zlosnik.gif. Delikatnie kręci co by ruszyć tam olej... koledzy się śmieją... a najgłośniej Ci co samochodów nie odpalili... zlosnik.gifNo i nagle wujek mocniej zakręcił... POOOSZŁOOO... ODPALIł!

Miny kolegów z pracy - BEZCENNE! hehe.gif

Napisano

Ja się pytam, dlaczego w otomoto przy wyborze dodatkowego wyposażenia nie ma w opcjach odpalania na korbę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja się pytam, dlaczego w otomoto przy wyborze dodatkowego wyposażenia nie ma w opcjach odpalania

> na korbę

a powinno być smile.gif

na takie zimy jak ostatnio- idealna sprawa ok.gif

Napisano

> odpalić z korby jest

> bardzo ciężko

Żuk palił z połowy obrotu zlosnik.gif Z ciekawszych wechikułów korby miały na wyposażeniu Stary, Ziły, Urale - też się to dało z korby odpalić.

Napisano

> Żuk palił z połowy obrotu Z ciekawszych wechikułów korby miały na wyposażeniu Stary, Ziły, Urale -

> też się to dało z korby odpalić.

podejrzewam że to kwestia stopnia sprężania - Łada ma wyższy od w/w

Napisano

> a powinno być

> na takie zimy jak ostatnio- idealna sprawa

ale że co? jaki samochód byś na korbę odpalał? hmm.gif

Napisano

> ciekawe którędy byś korbę wkładał

ściągamy koło i jedziemy z koksem yay.gif

Napisano
  • Autor

> ciekawe którędy byś korbę wkładał

przez te przednie okrągłe koło zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja się pytam, dlaczego w otomoto przy wyborze dodatkowego wyposażenia nie ma w opcjach odpalania

> na korbę

Dla dobra ludzkości ok.gif 3/4 użytkowników straciło by kciuki i zęby ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dla dobra ludzkości 3/4 użytkowników straciło by kciuki i zęby

to może jakieś zabezpieczenie przed tym?

a kiedyś nie traciło 3/4 uzytkowników a zębów i kciuków?

Napisano

> to może jakieś zabezpieczenie przed tym?

> a kiedyś nie traciło 3/4 uzytkowników a zębów i kciuków?

Bo byli bardziej "świadomi" technicznie. Kiedyś ludzie potrafili zrobić wiele rzeczy samodzielnie przy aucie a teraz? Kiedyś trzeba było opanować tylny napęd, wyregulować gażnik, ustawić przerwę w regulatorze napięcia a teraz obsługa auta sprowadza się do nalania płynu do spryskiwaczy i zatankowania auta a i to nie zawsze robi się samodzielnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bo byli bardziej "świadomi" technicznie. Kiedyś ludzie potrafili zrobić wiele rzeczy samodzielnie

> przy aucie a teraz? Kiedyś trzeba było opanować tylny napęd, wyregulować gażnik, ustawić

> przerwę w regulatorze napięcia a teraz obsługa auta sprowadza się do nalania płynu do

> spryskiwaczy i zatankowania auta a i to nie zawsze robi się samodzielnie

teraz jakby nawet bardzo chciał to nic więcej nie zrobi... ASO muszą z czegoś żyć... crazy.gif

Napisano

> teraz jakby nawet bardzo chciał to nic więcej nie zrobi... ASO muszą z czegoś żyć...

To fakt ok.gif Głupia wymiana żarówki w A3 sick.gif

Napisano

> To fakt Głupia wymiana żarówki w A3

przy Modusie też jest fajna zabawa ooniee.gif

a ja bluźniłem jak w Punto musiałem wcisnąć rękę do lewej lampy hehe.gif

Napisano

> przy Modusie też jest fajna zabawa

> a ja bluźniłem jak w Punto musiałem wcisnąć rękę do lewej lampy

U mnie bez skrzynki z narzędziami się nie obejdzie sciana.gif

Napisano
  • Autor

> To fakt Głupia wymiana żarówki w A3

porażka...

w razie policial.gif mogą się rzucać... w normalnym aucie byś przy nich wymienił i pokrzyku, a tu cyrk... żarówkę trzeba w ASO...

i gdzie tu dbanie o jakieś bezpieczeństwo? sick.gif

Napisano

> porażka...

> w razie mogą się rzucać... w normalnym aucie byś przy nich wymienił i pokrzyku, a tu cyrk...

> żarówkę trzeba w ASO...

> i gdzie tu dbanie o jakieś bezpieczeństwo?

Jakiś czas temu miałem kontrole policial.gif Przepaliła się żarówka od świateł mijania. Od razu powiedziałem Panu Policjantowi że w tym aucie bez narzędzie się nie da wymienić i tylko kazali pokazać czy mam żarówkę na wymianę ok.gif Na odchodne rzucił tekstem żebym po powrocie do domu jak najszybciej wymienił spaloną zarówkę bo następny patrol może nie być tak łaskawy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jakiś czas temu miałem kontrole Przepaliła się żarówka od świateł mijania. Od razu powiedziałem

> Panu Policjantowi że w tym aucie bez narzędzie się nie da wymienić i tylko kazali pokazać czy

> mam żarówkę na wymianę Na odchodne rzucił tekstem żebym po powrocie do domu jak najszybciej

> wymienił spaloną zarówkę bo następny patrol może nie być tak łaskawy

żeś trafił na wyrozumiałych... ale jak trafisz na cymbałów pojawia się problem passed_out.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.