Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tłumik sportowy, wydech sportowy

Featured Replies

Napisano

Hej, jakiś już czas noszę się z zamiarem zakupu tego wydechu. Moę ktos sie orientuje czy jest to faktycznie dobry wyrób, czy tylko pomalowane tłumiki z dolożona końcówką? Warto to brać czy raczej nie ma sensu?

Napisano

Jeśli miałby przerdzewieĆ tak samo szybko jak uniwersalne to szkoda kasy, a widaĆ że to poprostu pomalowany tłumik jakby od 125p z końcówką ładną hmm.gif

Ale kup i przetestuj i daj znaĆ za jakiś rok jaki jej stan zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> dj_o miał w Uno chyba taki tylko z jedną puszką

> a tak ogólnie to http://www.michael-tuning.pl/

na razie widzę, że warto wziąć ten z allegro, bo cena niższa niz na stronie, którą podałeś

Napisano

Nie lepiej wspawać sobie końcowy 125p? Da te same efekty pewnie, a jest dużo tańszy smile.gif Jedno i drugie to i tak przelot.

Napisano

> Hej, jakiś już czas noszę się z zamiarem zakupu tego wydechu. Moę ktos sie orientuje czy jest to

> faktycznie dobry wyrób, czy tylko pomalowane tłumiki z dolożona końcówką? Warto to brać czy

> raczej nie ma sensu?

Nie miałem, ale słyszałem, że jest dosyć głośny.

Wg mnie nie warto. Lepiej pokusić się o zrobienie kolektora na nowo i poprowadzeniu przelotówki do końca o średnicy rur 50mm. Można znaleźć przykładowe dane jak to zrobić np. wśród miłośników X 1/9. Efekt podobno jest całkiem odczuwalny.

Tu jakieś takie przypadkowo znalezione zdjęcia w sieci:

dsc8307q.jpg

dsc8305.jpg

dsc8303aa.jpg

Napisano

Daje to cos do mocy wgl? Czy tutaj chodzi tylko o dzwiek?

Napisano

> Daje to cos do mocy wgl? Czy tutaj chodzi tylko o dzwiek?

Żeby nie dawało, to nikt by nie robił tego. To co zamieściłem na zdjęciach, w połączeniu z seryjnym wydechem raczej nie zmieni dźwięku.

Napisano

> Żeby nie dawało, to nikt by nie robił tego. To co zamieściłem na zdjęciach, w połączeniu z seryjnym

> wydechem raczej nie zmieni dźwięku.

Ale chodzi tu o moc czy o dzwiek?

Napisano

> Ale chodzi tu o moc czy o dzwiek?

O moc i moment. Dźwięk jakoś radykalnie zmieni się dopiero gdy zaingerujesz w tłumik/tłumiki.

Napisano

> O moc i moment. Dźwięk jakoś radykalnie zmieni się dopiero gdy zaingerujesz w tłumik/tłumiki.

Gra warta swieczki? Czy raczej dac sobie z taka przerobka spokoj?

Napisano

slyszales dzisiaj u mnie jak brzmi na wydechu ze 125p...bylo ciszej ale zrobilem pelen przelot od poczatku do konca ( tlumik tez przelotowy) smile.gif

Napisano

> Gra warta swieczki? Czy raczej dac sobie z taka przerobka spokoj?

Nie wiem, ludzie co wstawiają inne wydechu do X1/9 chwalą sobie przeróbki kolektora i reszty wydechu.

Napisano

> Hej, jakiś już czas noszę się z zamiarem zakupu tego wydechu. Moę ktos sie orientuje czy jest to

> faktycznie dobry wyrób, czy tylko pomalowane tłumiki z dolożona końcówką? Warto to brać czy

> raczej nie ma sensu?

zamiast kata prostą rurkę :d

to ci poprawi wkręcanie się auta na obroty :D

Napisano

Miałem ten dedykowany do 1.1 (on ma tylko końcowy, ten z aukcji ma środkowy i końcowy) przy 1.2 8v.

Dźwięk bardzo przyjemny, słyszalny grinser006.gif, ale nie przesadnie. ok.gif

Kupowałem bodajże za nieco ponad 200zł po rabatach, tyle że to było chyba w 2005 roku.

Niestety nie mam porównania między wydechem seria-michael na papierze, ale w przypadku 1.2 8v w górnych partiach obrotów auto wkręcało się zdecydowanie gorzej na seryjnym wydechu.

Polecam imitację kata (lub jego brak, jeśli auto nie było seryjnie z katem) + dowolny przelot na końcowy. wink.gif

Jeśli zależy Ci na bardzo przyjemnym dźwięku, ale nie basowym który męczy, to tylko coś z Ragazzona (UTP) lub Supersprinta ok.gif

Miałem już sporo różnych wydechów - Piper (ta sama firma, która produkuje wałki), Magnaflow, Greddy itd - w przypadku auta wolnossącego potrzeba czegoś co nie będzie buczało, bo nie da się wytrzymać przy dłuższej podróży.

Komin do alfy sam widziałeś hehe.gif

Napisano

a czy sama końcówka założona do zwyczajnego tłumika da coś do efektu dźwiękowego? jesli tak to pokażcie mi jakąś fajną niedrogą końcówke na allegro

Napisano

> a czy sama końcówka założona do zwyczajnego tłumika da coś do efektu dźwiękowego? jesli tak to

> pokażcie mi jakąś fajną niedrogą końcówke na allegro

z logiki wynika że nie da 270751858-jezyk.gif

Napisano

> z logiki wynika że nie da

chyba, że założy jakiś gwizdek clown.gif

Napisano

> chyba, że założy jakiś gwizdek

no taaaak, dzwięk padającej turbiny daje 5KM i +10 dla bycia fajnym grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie miałem, ale słyszałem, że jest dosyć głośny.

> Wg mnie nie warto. Lepiej pokusić się o zrobienie kolektora na nowo i poprowadzeniu przelotówki do

> końca o średnicy rur 50mm. Można znaleźć przykładowe dane jak to zrobić np. wśród miłośników X

> 1/9. Efekt podobno jest całkiem odczuwalny.

> Tu jakieś takie przypadkowo znalezione zdjęcia w sieci:

dla mnie niestety niewykonalne, ani sprzetu ani umiejętności, ale jakbyś chciał się pobawić to chętnie skorzystam z Twoich umiejetności i sprzętu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.